IDEAS
Πώς το νέο, διαφορετικό burger διεκδικεί τη θέση του στην αγορά
Μπορεί το
διαφορετικό μείγμα,
να οδηγήσει
στην επιτυχία;
Η συνταγή παρασκευής ενός burger
μπορεί να δεχτεί παρεμβάσεις και μάλιστα
στον πυρήνα της γεύσης του, τον κιμά.
Οι φανατικοί γευστικοί υποστηρικτές της
κλασικής συνταγής διατείνονται πως δεν
γίνεται να φτιάξεις αλλιώς το burger.
Οι δημιουργικοί, ωστόσο, όχι μόνο
ανακάλυψαν μια διαφορετική συνταγή,
αλλά απέδειξαν πως αυτή η νέα
μέδοθος είναι περισσότερο αποδοτική
για το ταμείο των εστιατορίων.
42
Σ
το αρχικό άκουσμα πως το «κλασικό» και
«πατροπαράδοτο» burger μπορεί να γίνει
veggie, η πλειοψηφία των καταναλωτών
αντιδρά με επιφυλακτικότητα και σκεπτι-
κισμό. Και αυτό γιατί κάτι τέτοιο αντιβαίνει
τις γευστικές τους συνήθειες. Αδυνατούν να αντι-
ληφθούν πώς μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά και
γευστικά το all time classic burger με όσα μέχρι
πρότινος απολάμβαναν μαζί με αυτό.
Τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ πολλοί σεφ και
ιδιοκτήτες εστιατορίων (και «καθαρόαιμων» μπερ-
γκεράδικων) επιχειρούν να εισάγουν νέες γευστι-
κές συνήθειες σε μια κλασική συνταγή, όπως
είναι αυτή του burger. Πρόσφατα μάλιστα, ένας
αναγνωρισμένος σεφ-ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας
εστιατορίων burger επέλεξε να πειραματιστεί
δημιουργικά με τη ζύμη του burger, δημιουρ-
γώντας ένα μείγμα που αντικαθιστά μέρος του
κιμά με μανιτάρια Portobello. Αυτή η μέθοδος
είναι μια πιο υγιεινή και λιγότερων θερμίδων
επιλογή, που δεν απευθύνεται αποκλειστικά
στους vegan ή τους εναλλακτικούς πελάτες,