Food Service τ. 133 - page 43

43
IDEAS
ενώ η γεύση του burger δεν αλλοιώνεται πολύ.
Αντιθέτως πρόκειται για μια πρόταση που έχει
διευρυμένη γκάμα πελατών: Από όσους ενδια-
φέρονται για ξεχωριστές γεύσεις, εκείνους που
έχουν συνηθίσει το κλασικό burger με ελαφρύ
twist, σε όσους δίνουν βαρύτητα στην υγιεινή
διάσταση της διατροφής και σε όσους θεωρούν
εαυτούς ως ρέκτες της γεύσης.
Βέβαια, το πιο σημαντικό από πλευράς συμφέ-
ροντος και κέρδους είναι το γεγονός πως έπειτα
από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αυτή
η διαφορετική γευστική επιλογή έχει φτάσει να
συνεισφέρει συνολικά το 10-15% των εβδομαδι-
αίων εσόδων ενός εστιατορίου!
Είναι γεγονός, λοιπόν, πως ορισμένες φορές
η τόλμη, η φαντασία και η δημιουργικότητα όχι
μόνο αναγνωρίζονται, αλλά και επιβραβεύονται
στην πράξη.
Το 17% των καταναλωτών που σκέφτονται να
παραγγείλουν ένα burger, η ζύμη του οποίου
περιέχει κάτι πέρα από κιμά, είναι γυναίκες και
ανήκουν ηλικιακά στην ομάδα της Gen Z, όπως
καταδεικνύεται με βάση τα αποτελέσματα της με-
λέτης 2017 Burger Consumer Trend Report, της
Technomics.
Η κατάλληλη προετοιμασία
διευκολύνει τη λειτουργία
Η προετοιμασία της ζύμης για το συγκεκριμένο
burger ξεκινά με το πλύσιμο των μανιταριών, το
καθάρισμα και το κόψιμο σε μικρά τετράγωνα
κομμάτια. Στη συνέχεια ακολουθεί το μαρινά-
ρισμά τους σε αλάτι, θυμάρι και σκόρδο για 24
ώρες. Την επόμενη ημέρα, τα μανιτάρια ψήνονται
προκειμένου να ενισχυθεί η γεύση τους. Όταν
παραληφθεί η σχετική παραγγελία, τα μανιτάρια
είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν άμεσα, εξασφα-
λίζοντας ένα αρκούντως γευστικό αποτέλεσμα.
Ενισχύοντας τα περιθώρια κέρδους
Καθώς το… χρηματιστήριο τιμών του μοσχα-
ρίσιου κιμά σε πλείστες περιπτώσεις οδηγεί σε
έντονη κινητικότητα και αστάθεια στις τιμές, (κάτι
που μπορεί να επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους),
η πρόσμειξη με μανιτάρια αυτομάτως μειώνει το
κόστος του φαγητού και έχει θετικό αντίκρισμα
στο ταμείο σας. Βέβαια, η διαδικασία της προε-
τοιμασίας απαιτεί πρόσθετη εργασία, οπότε μπο-
ρεί να υπάρχει και μια αντίστοιχη πρόβλεψη για
αυξημένη τιμή κατά 0,50 ή ακόμη και 1 ευρώ.
Η χρήση ωστόσο των μανιταριών Portobello στο
μείγμα του συνόλου των burgers του μενού, θα
σας εξασφαλίσει ένα υγιεινό διατροφικό πλεο-
νέκτημα. Έτσι οι πελάτες δύσκολα θα διστάσουν
να ξοδέψουν ένα μικρό επιπρόσθετο ποσό για
μια γευστική, αλλά και υγιεινή πρόταση. Θα το
κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
«Χτίζοντας» θετικά το promotion
του burger… αλλιώς!
Η διαδικασία branding, προώθησης και εν
γένει marketing του νέου, μικτής ζύμης burger
είναι ένα βασικό σημείο που απαιτεί προσοχή για
να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού
κοινού και να καθιερωθεί σαν επιλογή.
Πάντοτε όμως υπάρχει η διάθεση εκ μέρους των
επαγγελματιών να πρωτοτυπήσουν ή απλά να δια-
φοροποιηθούν στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκει-
μένου να προσποριστούν τα σχετικά οφέλη. Ένας
τρόπος που αξιοποιεί τις mainstream τάσεις των
social media είναι η απλή προσθήκη ενός hashtag
με την εκάστοτε ονομασία του burger στο μενού.
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα εύληπτο τρόπο ώστε
να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες επιλογές burger
που υπάρχουν ήδη στο μενού, ενώ ταυτόχρονα
αποτελεί και ένα απλοϊκό μεν, αποδοτικό δε μέσο
προκειμένου οι σερβιτόροι να ξεκινήσουν μια δη-
μιουργική συζήτηση με τους πελάτες. Με τον τρό-
πο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν τα
διαφορετικά υλικά του, τις θρεπτικές του ιδιότητες,
την πιο υγιεινή έκφανσή του, τους παράγοντες που
στηρίζουν τη γευστικότητά του κ.ο.κ. Οι δε πελάτες
ιντριγκάρονται από την ενδιαφέρουσα και υγιεινή
συνάμα πρόταση στο μενού, οπότε η πώληση βρί-
σκεται σε καλό δρόμο…
�������������������������������<
Το 17% των καταναλωτών
που σκέφτονται να
παραγγείλουν ένα burger, η
ζύμη του οποίου περιέχει κάτι
πέρα από κιμά, είναι γυναίκες
και ανήκουν ηλικιακά στην
ομάδα της Gen Z.
1...,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42 44,45,46,47,48,49,50,51,52,53,...84
Powered by FlippingBook