68
Αφιέρωμα
ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Ζυμαρικά
Από τις πρώτες
επιλογές των
Ελλήνων
Του Στέλιου Ασλανίδη
Τα ζυμαρικά και δη τα μακαρόνια και το
κριθαράκι είναι από τα προϊόντα που
υπάρχουν σε όλα τα ελληνικά
νοικοκυριά, γιατί αποτελούν την πιο
εύκολη, γρήγορη και φθηνή λύση στο
μαγείρεμα. Στη χώρα μας ο ετήσιος
μέσος όρος κατανάλωσης ζυμαρικών,
ανά άτομο, είναι περίπου 10,4 κιλά, με
τους Ιταλούς να κρατούν τα ηνία κατά
26 κιλά ανά άτομο ετησίως, ενώ
ακολουθούν οι κάτοικοι της
Βενεζουέλας με 13 κιλά, οι Τυνήσιοι με
11,9 και οι Ελβετοί με 9,7 κιλά,
σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο
Βιομηχανιών Ζυμαρικών UN.A.F.P.A.