Food Service τ. 131 - page 82

82
Περισσότερο από τα συ-
νηθισμένα επίπεδα δα-
πανούν οι καταναλωτές
στα εστιατόρια κατά τη
διάρκεια του Δεκεμβρίου,
όπως προκύπτει από σχε-
τικές μετρήσεις του NPD
Group.
Του συνόλου του
ετήσιου τζίρου τους
πραγματοποιούν τον
Δεκέμβριο τα casual
dining εστιατόρια, με
βάση στοιχεία του
NPD Group.
Των καταναλωτών
θεωρούν πως δεν
υπάρχουν αρκετές
vegetarian επιλογές
στους καταλόγους
των εστιατορίων και
δη κατά την περίοδο
των Χριστουγέννων,
σύμφωνα με στοι-
χεία της Cardlytics.
Των γυναικών έλκονται από
φωτεινού χρώματος και ελκυ-
στικής εμφάνισης κοκτέιλ, εν
συγκρίσει με
59%
των αν-
δρών, όπως προκύπτει από την
μελέτη Casual Cocktails Report.
Κατά 47% έχουν αυξηθεί
σε ετήσια βάση οι ανέπα-
φες συναλλαγές στα εστι-
ατόρια σε παγκόσμιο επί-
πεδο, όπως υποστηρίζει η
Barclaycard.
Το μέσο κόστος των γα-
λακτοκομικών διεθνώς
έχει αυξηθεί κατά
18%
σε ετήσια βάση, σύμφω-
να με στοιχεία της Lynx
Purchasing.
Αυξάνονται οι
πωλήσεις κρα-
σιού στα εστια-
τόρια, όταν χρη-
σιμοποιούνται
μ ε γ α λ ύ τ ε ρ η ς
διαμέτρου ποτή-
ρια, σύμφωνα
με μελέτη του
Πανεπιστημίου
του Cambridge.
Των Βρετανών δηλώνουν
πως το brunch έχει αντι-
καταστήσει τα «παραδο-
σιακά» γεύματα του Σαβ-
βατοκύριακου, όπως υπο-
στηρίζεται σε έρευνα της
Mintel.
STATS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#
0
*
30%
11%
54%
76%
47%
34%
10%
Εορταστικές διακυμάνσEIς
1...,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81 83,84
Powered by FlippingBook