Food Service τ. 131 - page 79

79
IDEAS
Άλειμμα για το κρέας
• 2 κουταλιές της σούπας
κύμινο σε σκόνη
• 2 κουταλιές της σούπας
πάπρικα
• 2 κουταλιές του γλυκού
σκόρδο σε σκόνη
• 1 κουταλιά του γλυκού
κοπανισμένο κόκκινο
πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας
καρύκευμα Cajun
• 1 κουτάλι της σούπας
αλάτι
Τσίλι chimichurri
• 2 λεμόνια, κομμένα
• 1 ματσάκι τσίλι, πλυμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανός,
πλυμένο
• 1 κουταλιά κοπανισμένο
κόκκινο πιπέρι
• 3 σκελίδες σκόρδα,
ξεφλουδισμένα
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή
λάδι από σταφύλι
• 1 κουταλιά της σούπας
ξύδι από κόκκινο κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας
νερό
Μπριζόλες
• 1 ½ κιλό flank steak
• 1 μεγάλο γλυκό
κρεμμύδι, κομμένο σε
πολύ λεπτές φέτες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή
λάδι από κραμβέλαιο
• Αλάτι και πιπέρι
• 12 σφήνες lime
• ½ ματσάκι από βλαστούς
τσίλι
• Λίγα φύλλα κόλιανδρου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο.
Προετοιμασία για το άλειμμα του κρέατος:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα
υλικά μαζί. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Προετοιμασία για το τσίλι chimichurri:
Βγάλτε το «ψαχνό», το εσωτερικό περιε-
χόμενο και των δύο λεμονιών και τοπο-
θετήστε το στο μπλέντερ. Στύψτε 1 λεμόνι
και προσθέστε τον χυμό στο ίδιο μπλέ-
ντερ. Φυλάξτε στην άκρη το υπολειπό-
μενο λεμόνι για άλλη χρήση. Τοποθετή-
στε τα υπολειπόμενα υλικά στο μπλέντερ,
θέτοντάς το σε λειτουργία έως ότου το
περιεχόμενο έχει μορφή απαλού πουρέ.
Επίσης, φυλάξτε το στην άκρη.
Προετοιμασία για τις μπριζόλες: Χρησι-
μοποιώντας 3 κουταλιές της σούπας του
αλείμματος που έχετε ήδη προετοιμάσει,
αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές
του. Το υπολειπόμενο άλειμμα το κρατάτε στην άκρη για μια πρόσθετη χρήση. Τοποθετήστε
το κρέας στο ψυγείο, ενώ προετοιμάζετε τα κρεμμύδια. Αλείψτε τα λεπτά κομμένα κρεμμύδια
με το ελαιόλαδο ή το λάδι από σταφύλι και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας ώστε
να απλωθεί σε κάθε σημείο τους. Τοποθετήστε το κρέας στο γκριλ και μαγειρέψτε το στην
επιθυμητή θερμοκρασία.
Αφαιρέστε από το γκριλ και αφήστε το κρέας να «ηρεμήσει», αφού προηγουμένως το έχετε
καλύψει με αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια στο γκριλ.
Όσο τα κρεμμύδια είναι τρυφερά, τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ ώστε να μπορεί να
μπορείτε να τα ανακατέψετε δίχως πρόβλημα. Στύψτε 6 από τις 12 σφήνες του lime πάνω από
τα κρεμμύδια. Προσθέστε τμήμα από τα φύλλα του κόλιανδρου στο μπολ, προσθέστε αλάτι
και πιπέρι στα κρεμμύδια, ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι και αφήστε το στην άκρη.
Για το σερβίρισμα, κόψτε σε φέτες το κρέας κατά μήκος του σε λεπτά κομμάτια και τοποθετή-
στε τα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
Απλώστε ζεστά φρεσκοψημένα κρεμμύδια επάνω στις φέτες κρέατος και ραντίστε με το ψιλο-
κομμένο τσίλι του chimichurri. Χρησιμοποιήστε ως γαρνιτούρα τα υπολειπόμενα ψιλοκομμέ-
να κομμάτια από τσίλι και τις σφήνες από lime.
Ψημένο κουβανέζικο Flank Steak
1...,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78 80,81,82,83,84
Powered by FlippingBook