62
μικροί παραγωγοί
κερηθροποιείο, όπου φτιάχνουμε κερή-
θρες για τους μελισσοκόμους. Είμαστε
μια μονάδα σχεδόν καθετοποιημένη»
σημειώνει ο κ. Καραδήμος.
Όσον αφορά τη σταθερή πορεία, ο
κ. Καραδήμος τονίζει ότι ο συνε-
ταιρισμός κράτησε τόσα χρόνια
χάρη στις σωστές διοικήσεις, στους
μελισσοκόμους και στο προσωπικό
του συνεταιρισμού. «Αυτοί οι τρεις
παράγοντες συνεργάζονται όλα αυτά τα
χρόνια αρμονικά. Κοιτούν πρώτα το συμφέ-
ρον του συνεταιρισμού και μετά το
προσωπικό συμφέρον, αντί να πάρουν μια
καλύτερη τιμή σε μια δεδομένη χρονική
περίοδο. Όταν κρίνεται απαραίτητο, ενισχύ-
ουν την επιχείρηση, επενδύουν και
συνεχίζουν. Το προϊόν πάει καλά ακόμη και
μέσα στην κρίση και αυτό έχει ως αποτέλε-
σμα να υπάρχει μια σταθερή πορεία όλα
αυτά τα χρόνια. Οι πωλήσεις έχουν επηρεα-
στεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά όχι σε τέτοιο
βαθμό που να πούμε ότι είναι κρίσιμη η
κατάσταση. Σίγουρα και εμείς, όπως και οι
περισσότερες επιχειρήσεις, βλέπουμε μια
μικρή κάμψη στην κατανάλωση, κυρίως
στις αλυσίδες, γιατί στα δικά μας μαγαζιά οι
πωλήσεις είναι ανοδικές. Φυσικά, στα δικά
μας μαγαζιά έχουμε όλους τους κωδικούς
του μελιού, έχουμε τα ειδικά προϊόντα της
μέλισσας, τη γύρη, την πρόπολη, το βασι-
λικό πολτό, οπότε ο καταναλωτής βρίσκει
περισσότερα πράγματα. Από εκεί και πέρα,
είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε ότι η
κατηγορία του μελιού δεν έχει πάρει την
κατρακύλα που έχουν πάρει άλλα τρόφιμα»
τονίζει ο κ. Καραδήμος.
Σ
το διαγωνισμό ανώτερης
γεύσης που διοργανώ-
θηκε από το Διεθνές
Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας
για το έτος 2017, το πευκόμελο
Σίθων έλαβε την ύψιστη διάκριση,
αποσπώντας τρία χρυσά αστέρια.
Το iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης
είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας
στη γεύση, η οποία δίνεται από 135
βραβευμένους με Michelen σεφ
και γευσιγνώστες. Παρόμοια και
με τον οδηγό Michelin της γαστρο-
νομίας, το iTQi δεν διοργανώνει
έναν διαγωνισμό, αλλά επιβρα-
βεύει προϊόντα με βάση τα δικά
τους χαρακτηριστικά. Μόνο στα
προϊόντα τα οποία λαμβάνουν
ποσοστό βαθμολογίας πάνω από
90% απονέμεται το Βραβείο Ανώ-
τερης Γεύσης τριών χρυσών
αστεριών: εξαιρετική γεύση!
«Σταθερά βραβευόμαστε για το
ανθόμελο και το πευκόμελο από
το μεγαλύτερο οργανισμό γευσι-
γνωσίας στον κόσμο, iTQi. Ένα
ακόμη χαρακτηριστικό που δεν το
έχουν πολλές επιχειρήσεις είναι
ότι κατά βάση εμείς είμαστε μελισ-
σοκόμοι και το μέλι προέρχεται
από εμάς. Στην περιοχή της Σιθω-
νίας η μελισσοκομία είναι
παράδοση και πολλές οικογέ-
νειες το κάνουν επί σειρά ετών»
επισημαίνει ο κ. Καραδήμος.
Γιάννης Καραδήμος,
γενικός διεθυντής του συνεταιρισμού.
Τα βραβεία
”
“
Η γεύση και
η τιμή διασφαλίζουν την
ποιότητα. Ξεγελάμε τον εαυτό
μας όταν θεωρούμε ότι
βρίσκοντας φθηνό μέλι στο
ράφι κάνουμε καλό στον
οργανισμό μας.