60
μικροί παραγωγοί
ρόδι pom star δεν περιέχει χρωστικές,
αρώματα η συντηρητικά.
Υπάρχει επίσης κρέμα βαλσάμικου με
έντονες νότες ροδιού. Η ξεχωριστή γλυ-
κόξινη γεύση της
βαλσαμικής κρέμας με
ρόδι μπορεί να απογειώ-
σει όλα τα πιάτα. Με το
υπέροχο άρωμα, τη φίνα
γεύση, και την κρεμώδη
υφή της είναι ιδανική για
σαλάτες, σάλτσες και
μαρινάδες, αλλά και τη
ζαχαροπλαστική.
«Είναι αλήθεια ότι οι
καταναλωτικές συνήθειες
των Ελλήνων έχουν αλλάξει τα τελευ-
ταία χρόνια, κάνοντας ουσιαστικά μια
στροφή σε προϊόντα υψηλής διατροφι-
κής αξίας. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο
κυριότερος λόγος επιτυχίας των προϊόντων μας»,
δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Το δίκτυο διανομής
«Το δίκτυο διανομής μας αποτελούμενο από 30 φορ-
τηγά ψυγεία καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα. Σε
περίπτωση που κάποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας,
στο κομμάτι που αφορά τη λιανική πώληση προϊόντων,
μπορεί απλά να
καλέσει στα τηλέ-
φωνα της εταιρείας,
για να έρθει σε
επαφή με τον υπεύ-
θυνο πωλητή της
περιοχής του», μας
είπε ο κ. Κωνσταντι-
νίδης και πρόσθεσε:
«Ολοκληρώνοντας,
θα ήθελα να ευχαρι-
στήσω όλους τους
συνεργάτες μας, που
πίστεψαν στα προϊόντα μας και τα προβάλλουν με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο, με σκοπό ο τελικός κατανα-
λωτής να είναι πλήρως ενημερωμένος για τις
ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού».
Εργοστάσιο:
Τηλεφωνο:
Φαξ:
E-mail:
Website:
info
point
Ρόδι: Ο καρπός της υγείας
Ο καρπός ροδιού είναι ιδιαίτερα χαμηλός σε θερ-
μίδες (68 θερμίδες ανά 100 γρ. καρπού) και
ιδιαίτερα πλούσιος σε υδατάνθρακες και κάλιο. Το
κάλιο είναι το πρώτο σε περιεκτικότητα μέταλλο
του ενδοκυττάριου χώρου. Είναι ο σημαντικότε-
ρος παράγοντας ρύθμισης του όγκου των
ενδοκυττάριων υγρών, καθώς και της οξεοβασι-
κής ισορροπίας στα κύτταρα, ενώ επηρεάζει και
τη σύσπαση των λείων μυϊκών ινών και έτσι είναι
απαραίτητο για τη διατήρηση του καρδιακού παλ-
μού. Ο χυμός του ροδιού έχει τρεις φορές
μεγαλύτερη περιεκτικότητα πολυφαινολών απ’ ότι
το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή ο χυμός πορ-
τοκαλιού. Τα αποτελέσματα αυτά, φάνηκαν σε
κλινική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2002, σύμ-
φωνα με την οποία οι πολυφαινόλες του ροδιού
είχαν ισχυρή δράση στην προστασία των LDL
λιποπρωτεϊνών από την οξείδωση τους. Μειώνο-
ντας τον κίνδυνο αυτόν, μειώνεται ο κίνδυνος
απόφραξης των αγγείων, εμφράγματος του μυο-
καρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων. Οι
επιστήμονες εισηγούνται την κατανάλωση ενός
ποτηριού χυμού ροδιού την ημέρα για την πρό-
ληψη και μείωση των καρδιαγγειακών
νοσημάτων.
Μ