74
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
διάστημα 2012-2014 τόσο σε επίπεδο Δήμου
όσο και Περιφέρειας για ορισμένες βασικές
κατηγορίες τροφίμων (η λίστα δεν είναι εξα-
ντλητική) απεικονίζονται στον πίνακα 1 «Tα-
ξινόμηση κατά ομοειδείς κατηγορίες».
Στον πίνακα 2 «Tαξινομημένα κατά μέγε-
θος κατανάλωσης» εμφανίζονται ενδεικτικά
ορισμένα επιμέρους προϊόντα των ανωτέρω
κατηγοριών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθό-
σον παράγονται ή δύναται να παράγονται
από την υφιστάμενη αγροτική και μεταποιητι-
κή παραγωγική δομή της Περιφέρειας.
2012
2013 2014
2012
2013
2014
Καρπούζι
207
1,293
1,487 1,712
3,654
4,154
4,761
Ντομάτες Φρέσκιες
148
926
1,065 1,226
2,618
2,976
3,410
Πορτοκάλια (βρώσιμα & χυμού)
138
864
993
1,143
2,440
2,774
3,179
Πατάτες Φρέσκιες
112
700
805
926
1,978
2,248
2,576
Πατάτες ΚΤΨ
82
513
590
679
1,450
1,648
1,889
Κρέας Χοιρινό (Νωπό & ΚΤΨ)
69
435
500
575
1,228
1,396
1,600
Κοτόπουλο (Νωπό & ΚΤΨ)
63
397
456
525
1,121
1,274
1,460
Πεπόνι
54
337
388
446
953
1,083
1,241
Αγγούρια
53
332
382
439
938
1,066
1,222
Κρεμμύδια Φρέσκα
53
331
381
439
936
1,064
1,220
Πιπεριές Φρέσκιες
31
196
225
259
554
630
722
Αυγό παστεριωμένο (Νωπό & ΚΤΨ)
27
167
192
221
472
537
615
Κρέας Βοδινό – Μοσχάρι (Νωπό & ΚΤΨ)
26
162
186
215
458
521
597
Καρότα νωπά
25
155
178
205
437
497
570
Σταφύλια
24
149
171
197
420
477
547
Μπέικον
22
135
155
178
380
432
496
Λεμόνια
18
112
128
148
315
358
411
Λουκάνικο
16
99
114
132
281
320
366
Γαλοπούλα (Νωπή & ΚΤΨ)
14
87
100
115
245
278
319
Ελιές
12
73
84
97
207
236
270
Καρότα ΚΤΨ
11
68
78
90
191
217
249
Φασόλια ΚΤΨ
9
55
63
73
156
177
203
Ζαμπόν
9
55
63
73
155
176
202
Σπανάκι ΚΤΨ
5
29
34
39
83
95
108
Γραβιέρα
4
22
26
29
63
71
82
Μανούρι
2
10
11
13
28
32
36
Σπαράγγια ΚΤΨ
1
7
8
9
19
21
24
Κεφαλοτύρι
1
5
6
6
14
15
18
Μανταρίνια
1
4
4
5
10
12
13
Αυγά (σε χιλιάδες τεμάχια)
0,98 τεμ.
6,148
7,070 8,137
17,371
19,745 22,630
Κατά Κεφαλήν
Κατανάλωση ανά
Διανυκτέρευση
(σε γραμμάρια)
Συνολική ζήτηση
Δήμος Χερσονήσου
(σε τόνους)
Συνολική ζήτηση
Περιφέρεια Κρήτης
(σε τόνους)
Κατά κεφαλήν κατανάλωση ανά διανυκτέρευση επιλεγμένων διατροφικών προϊόντων στα
ξενοδοχειακά καταλύματα και συνολικές ζητούμενες ποσότητες 2012-2014 (προσωρινά στοιχεία)
2