Food Service τ. 124 - page 8

FOOD
Service
8
πρώτο
πλάνο
Με 45 επιχειρήσεις εκπροσωπή-
θηκε φέτος η Ελλάδα, έναντι 35
το 2014, στη διεθνή έκθεση για
φρέσκα φρούτα και λαχανικά,
Fruit Logistica 2015, στο Βερολί-
νο. Μεταξύ αυτών, αγροτικοί συ-
νεταιρισμοί, επιχειρήσεις φρέ-
σκων φρούτων και λαχανικών,
καθώς και εταιρείες τεχνικών συ-
στημάτων, εξοπλισμού και συ-
σκευασίας, σημειώνοντας νέο
ρεκόρ συμμετοχής.
Για πρώτη φορά, η Ελλάδα κατέ-
λαβε 896τ.μ., τα οποία κάλυψαν
οι εξής ελληνικές επιχειρήσεις:
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατο-
λή, ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντός, Αγροτι-
κός Συνεταιρισμός Καβάλας,
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελί-
κης, Αγροτικός Συνεταιρισμός
Μέσης, Αγροτικός Συνεταιρι-
σμός Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάου-
σας, Αγροτικός Συνεταιρισμός
Ράχης Πιερίας – Άγιος Λουκάς,
Πλαστικά Κρήτης, Σύνδεσμος
Παραγωγών Σπαραγγιών, Agrex-
po AE, Alfeios AE, Arca Froz AE,
Artion OE Νασιακόπουλος, Bella
Frutta, Biokarpos Ltd, Emphyton,
Froutonea Magazine, GEFRA GN
Frangistas AE, Geoplant AEEGE,
Greek & Fresh, Greek Onions An-
tonakis, Grekko Fruta, Kaplanis
Fruits, Labidino, Mitrosilis AE,
Molia Blueberries, NGP Plastic
SA, Novatec AE, Olympic Fruit –
Balakanakis SA, Oporello AE, Or-
ange Valleys – Κωνσταντίνου
Ελένη, Panprod AE, Pappas Kon.
AE, Patikas – Chatsios ΕΠΕ – Alfa
Vita, Protofanousis Fruit AE, Tak-
tikos AE, Technoplastika Hellas,
Thrace Greenhouses, Unipak
Hellas, Venus Growers και Zeus
Kiwi.
Με επιτυχία οργανώθηκαν τρία
ομαδικά ελληνικά περίπτερα, τα
οποία φρόντισαν για την ενίσχυ-
ση της εικόνας της Ελλάδας και
την προώθηση των φρέσκων ελ-
ληνικών προϊόντων στο εξωτερι-
κό. Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα
ελληνικές επιχειρήσεις εκπροσω-
πήθηκαν στο περίπτερο του En-
terprise Greece Investment &
Trade Promotion, πέντε επιχειρή-
σεις στο περίπτερο της Great
Trade Exhibitions & Export Con-
sulting και τρεις επιχειρήσεις στο
περίπτερο της Economotechniki,
η οποία διοργάνωσε εκδήλωση
στο πλαίσιο του προγράμματος
Freshly για την προώθηση των
φρέσκων ελληνικών φρούτων.
Η Fruit Logistica επεκτείνει τους
τομείς της, παρουσιάζοντας και
βιολογικά προϊόντα. Ταυτόχρονα
απευθύνεται και σε εταιρείες Τε-
χνολογίας, Ασφάλειας και Μετα-
φοράς Τροφίμων.
Info:
.
n
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
24η FRUIT LOGISTICA 2016
Το πολυβραβευμένο εστιατόριο
Νoma στην Κοπεγχάγη ανακοί-
νωσε πρόσφατα ότι στο τέλος
του 2016 θα κλείσει, προκειμέ-
νου να επαναλειτουργήσει λίγο
αργότερα με τη μορφή μίας,
όπως αναφέρει σχετική ανακοί-
νωση, «αστικής φάρμας».
Ο chef του εστιατορίου, Rene
Redzepi, επέλεξε να στεγάσει
το νέο του εγχείρημα στην πε-
ριοχή Christiania της πρωτεύου-
σας. Σύμφωνα με δημοσίευμα
των New York Times, το κτήριο
αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο
στάδιο της διακόσμησης των
εξωτερικών χώρων, ενώ η ανα-
καίνιση αφορά την κατασκευή
ενός θερμοκηπίου στην οροφή
του. Ο Redzepi, που καθιερώθη-
κε στη διεθνή γαστρονομία τό-
σο για τα εποχικά μενού του
όσο και για τα πρωτοποριακά
πιάτα του, σχεδιάζει νέους τρό-
πους με τους οποίους θα συ-
σχετίσει τα πιάτα του με τις επο-
χές. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος,
η τελευταία μέρα λειτουργίας
του Noma θα είναι την πρωτο-
χρονιά του 2016, ενώ το νέο
εστιατόριο θα υποδεχθεί τους
πρώτους του πελάτες κάποια
στιγμή εντός του 2017.
Και προσθέτει: «Για ένα εστιατό-
ριο αυτού του βεληνεκούς, είναι
απόλυτα λογική η ύπαρξη της
δικής του φάρμας». Ο Redzepi,
αν και γεμάτος αυτοπεποίθηση
για την επιτυχία του νέου του
project, δηλώνει απόλυτα συνει-
δητοποιημένος αναφορικά με
τις προκλήσεις που κρύβει η
ενασχόλησή του με τη γη.
Εκτός του θερμοκηπίου, το φι-
λόδοξο σχέδιο περιλαμβάνει και
τη δημιουργία, στον ίδιο χώρο,
μίας φάρμας η οποία θα επιπλέ-
ει. Όπως υποστηρίζει το δημο-
σίευμα των New York Times, θα
σταματήσει να προσφέρει
στους πελάτες του το είκοσι
πιάτων μενού γευσιγνωσίας και
θα ξεκινήσει τη διάθεση πιάτων
με πιο εποχικό χαρακτήρα.
Έτσι, το φθινόπωρο τα μενού
του θα έχουν ως βάση το κυνή-
γι, τα θαλασσινά το χειμώνα,
ενώ τους θερμότερους μήνες
θα δίνεται έμφαση στη χορτο-
φαγία.
n
ΔΑΝΙΑ
Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου επαναπροσδιορίζεται!
Η αστική φάρμα
στο πιάτο.
Ρεκόρ
συμμετοχής για
την Ελλάδα.
Ο πολυβραβευμένος chef του
Noma, Rene Redzepi.
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...68
Powered by FlippingBook