12
FOOD
Service
επικαιρότητα
Με γοργούς ρυθμούς προχω-
ρούν οι προετοιμασίες της
3ης FOOD EXPO 2016, ενώ
ταυτόχρονα κορυφώνεται το
ενδιαφέρον Ελλήνων και ξέ-
νων εκθετών για τη μεγαλύτε-
ρη έκθεση Τροφίμων και Πο-
τών στη ΝΑ Ευρώπη.
Διατηρώντας τα ίδια ποιοτικά
standards, με ακόμα υψηλό-
τερο διαφημιστικό budget, με
την αξιοποίηση των νέων τε-
χνολογιών και την εφαρμογή
καινοτόμων στρατηγικών
προβολής της έκθεσης διε-
θνώς, η FOOD EXPO
GREECE 2016 αναμένεται
σημαντικά μεγαλύτερη και
σαφέστατα βελτιωμένη σε
όλους τους τομείς.
Το τεράστιο ενδιαφέρον για
την 3η FOOD EXPO, που θα
λάβει χώρα από 19-21 Μαρτί-
ου 2016 στο Metropolitan Ex-
po, αναδεικνύεται από το γε-
γονός ότι οι εκθέτες από την
ελληνική αγορά θα ξεπερά-
σουν τους 700, καθώς και
από τη συμμετοχή περισσότε-
ρων από 100 εκθετών από το
εξωτερικό, ενώ θεωρείται βέ-
βαιο ότι η συνολική εκθεσια-
κή επιφάνεια της 3ης FOOD
EXPO θα ξεπεράσει τα
30.000τ.μ.!
Παράλληλα, πιστή στο όραμά
της, η FOOD EXPO υλοποιεί
ένα δυναμικό πρόγραμμα
προσέλκυσης και φιλοξενίας
σημαντικών Διεθνών Αγορα-
στών. Φέτος, με στοχευμένες
ενέργειες και επενδύοντας
περισσότερα από
€
270.000,
αποκλειστικά για το σκοπό
αυτόν, η FOOD EXPO 2016
θα προσελκύσει πάνω από
1.100 διεθνείς αγοραστές, εκ
των οποίων 420 θα ενταχθούν
στο full hosted buyer pro-
gram, με προοπτική διεξαγω-
γής 4.700 b2b συναντήσεων
στους ειδικά διαμορφωμέ-
νους χώρους που θα βρίσκο-
νται στο Hall 3.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες,
και κυρίως η ανταπόκριση
της αγοράς, αποτελούν μία
σπουδαία αναγνώριση για τις
προσπάθειες και το σχεδια-
σμό της FORUM, για τη δημι-
ουργία ενός κορυφαίου εκθε-
σιακού γεγονότος με δυναμι-
κή που ξεπερνά τα σύνορα
της χώρας μας και που μόλις
στον τρίτο χρόνο ζωής της
αποτελεί πλέον κατάλληλη
επιλογή για κάθε επιχείρηση
Τροφίμων και Ποτών στην
Ελλάδα που αναζητά την ενί-
σχυση των εμπορικών δε-
σμών της, μεγιστοποιώντας
τα εμπορικά της οφέλη τόσο
στην εγχώρια όσο και στην
παγκόσμια αγορά.
/
Το Τυροκομείο Αρβανίτη, πιστό στην ελλη-
νική τυροκομική παράδοση, πάντα χρησι-
μοποιούσε και χρησιμοποιεί μεθόδους πα-
ραγωγής και πρώτες ύλες στηρίζοντας
τους Έλληνες παραγωγούς γάλακτος και
τιμώντας την ελληνική τυροκομία. Αυτή η
αυθεντικότητα του ελληνικού τυριού πιστο-
ποιείται επίσημα πλέον, ώστε να μπορούν
οι καταναλωτές να διακρίνουν τα πραγμα-
τικά ελληνικά προϊόντα.
Το Τυροκομείο Αρβανίτη είναι μεταξύ των
πρώτων έξι επιχειρήσεων στην Ελλάδα
που έχουν πάρει το νεοσύστατο Ελληνικό
Σήμα και μάλιστα για όλα τα τυριά που πα-
ράγει. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς ανα-
γνωρίζεται η ελληνική προέλευση όλης της
πρώτης ύλης που χρησιμοποιεί για τα τυ-
ριά του. Πλέον το Ελληνικό Σήμα θα κο-
σμεί όλα τα τυριά του Τυροκομείου, δηλώ-
νοντας έτσι την ελληνικότητα του φρέσκου
γάλακτος που χρησιμοποιεί στην παραγω-
γή.
Η απονομή του Ελληνικού Σήματος έγινε
σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από
τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Κατα-
ναλωτή, το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδο-
μών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και τον
«Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗ-
ΤΡΑ» στο πλαίσιο της 80ής Διεθνής Έκθε-
σης Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του
ΕΛΟΓΑ, κ. Γεώργιος Καρέτσος, απένειμε
το Σήμα στον κ. Μανώλη Αρβανίτη.
/
Ελληνικό σήμα στο Τυροκομείο Αρβανίτη
700 Έλληνες και 100 ξένοι εκθέτες
στην 3η FOOD EXPO 2016
H ΙΩΝΙΚΗ στα
European
Business Awards
H ΙΩΝΙΚΗ Σφολιάτα προκρίθηκε
ως Εθνικός Πρωταθλητής (Nation-
al Champion) από τα European
Business Awards 2015/2016.
Η ΙΩΝΙΚΗ επιβεβαιώνοντας για
ακόμα μία φορά τη δέσμευσή
της στην επιχειρηματική καινοτο-
μία και ανάπτυξη, κατάφερε να
διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες
επιχειρήσεις από 33 χώρες της
Ευρώπης. Τα European Business
Awards αποτελούν τον υψηλότε-
ρο θεσμό αναγνώρισης των κο-
ρυφαίων επιχειρήσεων της Ευ-
ρώπης. Σκοπός του διαγωνισμού
είναι να αναγνωρίζει και να προ-
ωθεί την αριστεία, τις βέλτιστες
πρακτικές και την καινοτομία
στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική
κοινότητα. Στο επόμενο στάδιο
του διαγωνισμού, οι National
Champions θα δημιουργήσουν
ένα εταιρικό βίντεο, θα κριθούν
από ένα αξιόλογο πάνελ κριτών
και θα απονείμουν τον τίτλο
Ruban D’Honneur στις κορυφαί-
ες εταιρείες της Ευρώπης.
/