Food Service τ. 124 - page 9

FOOD
Service
9
Ο Βρετανός chef, Sat Bains,
του οποίο το μενού έχει ως
αρχική τιμή πώλησης τις 85
λίρες (περίπου 120 ευρώ),
ανακοίνωσε πρόσφατα, σύμ-
φωνα με το Bloomberg, ότι θα
δημιουργήσει για το εστιατό-
ριο Shake Shack ένα μοναδι-
κό burger, το οποίο θα διατε-
θεί στην αγορά για μία μόνο
ημέρα, την Παρασκευή 9
Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρου-
σιάζει το γεγονός ότι η γνω-
στή αλυσίδα Shake Shack
προσέλαβε τον chef μόνο για
μία μέρα και ειδικά για να πα-
ρασκευάσει το ξεχωριστό
burger!
Ο Bains, ο οποίος είναι γνω-
στός για το εκκεντρικό του χι-
ούμορ και τη μοναδική του
μαγειρική προσωπικότητα, θα
σερβίρει μόνο 500 τεμάχια
του burger, τα οποία θα πω-
λούνται προς 7.25 λίρες (περί-
που 10 ευρώ), ενώ για την πα-
ρασκευή του καθοριστική
ήταν η συμμετοχή του επικε-
φαλής γαστρονομίας της αλυ-
σίδας, του Mark Rosati.
Ο κάτοχος δύο αστεριών
Michelin έχει πολλές φορές
αποτελέσει θέμα συζήτησης,
καθώς έχει «επιτεθεί» με χιού-
μορ σε ρεστοκριτικούς, οι
οποίοι έχουν σχολιάσει στο
παρελθόν αρνητικά τα πιάτα
του.
Επίσης, ο ίδιος είναι γνωστός
στη Βρετανία για το Angus
Beef burger του, αλλά και τη
σάλτσα ντομάτας με μανιτά-
ρια και αλάτι πεύκου.
Το 2015, ο Bains συνεργάστη-
κε με τον τριάστερο Ιταλό
chef του Osteria Francescana,
Massimo Bottura, με τον
οποίο συνδημιούργησαν το
επίσης για μία μέρα Emilia
Burger.
n
MEΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
O ξεχωριστός Sat Bains
Η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκε-
ται σε ετοιμότητα, καθώς σε λί-
γες μέρες ετοιμάζεται να φιλο-
ξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα
γαστρονομικά γεγονότα της
χρονιάς, το διαγωνισμό Bocuse
d’Or.
Για την επιλογή του chef που θα
εκπροσωπήσει τη χώρα στο διε-
θνή διαγωνισμό, διοργανώνεται
ένα υψηλών προδιαγραφών δεί-
πνο, στο οποίο συμμετέχουν
ενενήντα από τους καλύτερους
Γάλλους chef. Όπως χαρακτηρι-
στικά αναφέρουν τα δημοσιεύ-
ματα, οι ενενήντα chef συγκε-
ντρώνουν 115 αστέρια Michelin,
καθιστώντας πλούσια τη γαλλι-
κή κουζίνα.
Κάθε χρόνο το εν λόγω γκαλά
διακρίνεται για την ιδιαίτερα
φορτισμένη συναισθηματικά
ατμόσφαιρα, με τους κορυφαί-
ους chef να επιλέγουν τον καλύ-
τερο που θα εκπροσωπήσει τη
χώρα. Στο φετινό δείπνο ο νικη-
τής θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία
στον τελικό του διαγωνισμού,
που θα πραγματοποιηθεί στη
Λυόν το 2017.
Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Bo-
cuse d’Οr ως τους Ολυμπιακούς
Αγώνες της γαστρονομίας, με
τους chef να διαγωνίζονται σε
μία πραγματική κουζίνα-στάδιο.
Το φετινό δείπνο θα φιλοξενηθεί
στους χώρους του Υπουργείου
Εξωτερικού, με τους παρευρι-
σκόμενους να θεωρούνται η
αφρόκρεμα της σύγχρονης γα-
στρονομίας, όπως είναι οι Cyril
Lignac, Guy Savoy, Marc Veyrat,
Anne-Sophie Pic, Yannick Alleno
και Michel Roth.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το
δείπνο επιμελείται η dream team
της σύγχρονης γαστρονομίας,
με επικεφαλής τον chef Pierre
Gagnaire, τον Emmanuel Renaut
να επιμελείται το ορεκτικό, τους
chef Rene και Maxime Meilleur
το ψάρι και τον Christophe
Adam το γλυκό.
n
ΠΑΡΙΣΙ
Το μεγάλο δείπνο πριν το διαγωνισμό Bocuse d’Or dinner
Δείπνο 115
αστέρων!
Burger για μία
μέρα.
πρώτο
πλάνο
Ο chef Sat Bains.
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...68
Powered by FlippingBook