Food Service τ. 128 - page 47

το γιο του, κύριο Παντελή Κωνσταντινίδη
(τρίτη γενιά).
Μεταξύ των καλύτερων
Η EURIMAC Α.Ε. µε σαφή φιλικό προ-
σανατολισµό στο περιβάλλον και σύµµα-
χο την τεχνολογία αιχµής κατατάσσεται
σήµερα µεταξύ των πιο σύγχρονων βιο-
µηχανιών τροφίµων στην Ευρώπη. Πα-
ράλληλα, είναι µία από τις µεγαλύτερες
εταιρείες παραγωγής ζυµαρικών στην
Ελλάδα, µε µεγάλο όγκο πωλήσεων στο
εξωτερικό. Η πολύ µεγάλη παραγωγική
δυνατότητα της εταιρείας και η σύγχρο-
νη αποθήκευση των προϊόντων της (FIFO
management product warehouse) την κα-
θιέρωσαν ως τη µεγαλύτερη ελληνική
εταιρεία-παραγωγό προϊόντων ιδιωτικής
ετικέτας (PL). Η εταιρεία EURIMAC A.E.
αποτελεί το Νο 1 στρατηγικό συνεργάτη
των µεγαλύτερων αλυσίδων λιανικής της
Ελλάδας.
∆ηµιουργία και καινοτοµία
στο τραπέζι
Οι επιτυχίες όµως δεν σταµατούν ποτέ
για έναν δηµιουργικό και ανήσυχο επιχει-
ρηµατία.
Τον Μάρτιο του 2014, ο Σταύρος Κων-
σταντινίδης και οι συνεργάτες του απο-
φάσισαν να υλοποιήσουν µία παλιά ιδέα,
αυτή του τετράγωνου σπαγκέτι, που για
πρώτη φορά κατοχύρωσε η ΜΑΚΒΕΛ το
1992.
Η ιδέα έχει τη βάση της στην Ιταλία και
στα spaghetti alla chitarra, ιδέα που δια-
φοροποιήθηκε, εµπλουτίστηκε και τελειο-
ποιήθηκε στην Ελλάδα. Περίπου 25 χρό-
νια µετά την αρχική ιδέα, τα ζυµαρικά
Tetragono® είναι πραγµατικότητα.
Τα ελληνικά ζυµαρικά Tetragono® εί-
ναι διαφορετικά από τα κλασικά στρογ-
γυλά, όχι µόνο στο σχήµα αλλά και στην
παραγωγική διαδικασία. Για την παραγω-
γή τους ακολουθούνται τα εξής στάδια:
1.
Επιλογή ελληνικών σκληρών σιτα-
ριών ανώτερης ποιότητας (πλουσιότερα
σε ποσότητα και ποιότητα πρωτεϊνών).
2.
∆ιαφοροποίηση των παραµέτρων
εξέλασης του προϊόντος µε ειδικά καλού-
πια τύπου teflon (νερό ζυµώµατος – πίε-
ση εξέλασης – διαφορετική κοκκοµετρία
σιµιγδαλιών παραγωγής).
3.
Περισσότερος χρόνος ζυµώµατος
και παρατεταµένη διαδικασία ξήρανσης
των ζυµαρικών (λόγω του ότι η µάζα ενός
τετράγωνου ζυµαρικού µε πλευρά ίση µε
τη διάµετρο ενός κλασικού στρογγυλού
είναι σαφώς µεγαλύτερη και απαιτεί µεί-
ωση της παραγωγικής δυνατότητας και
µεγαλύτερους χρόνους ξήρανσης).
Όλα τα παραπάνω συµβάλλουν στο να
παραχθεί ένα τελικό προϊόν ανώτερης
ποιότητας. Όµως, το ότι το τελικό προϊόν
είναι ανώτερης ποιότητας δεν είναι µία
απλή εσωτερική παραδοχή. Τόσο οι ερ-
γαστηριακές έρευνες όσο και οι πρώτες
«τυφλές» δοκιµές στο κοινό έδειξαν ότι
τα τετράγωνα ζυµαρικά έχουν ιδιότητες
που δεν έχουν τα κλασικά. Οι γωνίες των
ζυµαρικών (σπαγκέτι, πένες και στριφτό)
προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στο βρά-
σιµο.
Επιπλέον, λόγω του σχήµατός τους
κρατούν µεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας
επάνω τους, µε αποτέλεσµα η «τετραγω-
νάδα» να είναι γευστικά ανώτερη από την
κλασική µακαρονάδα.
Η περίµετρος των ζυµαρικών tetrago -
no® έχει µελετηθεί εργαστηριακά έτσι
ώστε να προσδίδει µία διαφορετική νέα
αίσθηση στους λάτρεις των ζυµαρικών
και να ικανοποιεί όλα τα γούστα, προσδί-
δοντας την αίσθηση µιας πιο «πλούσιας»
γεύσης.
Το brand Tetragono® και το βιοµηχανι-
κό σχέδιο των ζυµαρικών έχουν κατοχυ-
ρωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διε-
θνές επίπεδο.
Η πλήρης γκάµα των Tetragono® περι-
λαµβάνει τρία είδη σπαγκέτι (χοντρό, µέ-
τριο, λεπτό), πένες ριγέ και στριφτά.
Φέτος, η σειρά ζυµαρικών tetragono®
φιλοξενείται στα ράφια των καταστηµά-
των σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτοπορια-
κή συσκευασία των 650γρ., µε τη δυνατό-
τητα να απολαµβάνουν οι καταναλωτές
περισσότερο ∆ΩΡΕΑΝ προϊόν (+30%)
στην ίδια τιµή µε τα 500γρ.
<
FOOD
Service
47
vip
Web Site:
Βιομηχανική περιοχή Κιλκίς
Τηλ: 23410 72164
Fax: 23410 72160
EURIMAC A.E.
-
8
1...,37,38,39,40,41,42,43,44,45,46 48,49,50,51,52
Powered by FlippingBook