Food Service τ. 131 - page 6

6
Α
γαπητοί φίλοι, ������������������������������������������������������������������������������������
Πάντοτε, η συγκεκριμένη χρονική περίοδος αποτελεί ιδανικό σημείο για
μια «βαθιά βουτιά» στα εσώψυχά μας, για περισυλλογή, για σχεδια-
σμούς της επόμενης ημέρας, για αναζήτηση σημείων… στήριξης με το
βλέμμα στο μέλλον, για στοχοθέτηση νέων προκλήσεων, για αυτοκρι-
τική και επισήμανση τρωτών σημείων, αστοχιών, αλλά και αναποτελεσματικών
κινήσεων και ενεργειών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύ-
γει και, φυσικά, για αναζήτηση τρόπων ώστε να αποφευχθούν αυτήν που έρχεται.
Εξυπακούεται πως οι επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης δεν μπο-
ρούν να… παρασύρονται από την έντονα γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, κατά
τη διάρκεια της διαδικασίας συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και δεδομένων
που αφορούν την επιχείρησή τους, για τη χρήση που ολοκληρώνεται.
Σύμβουλός τους θα πρέπει να είναι ο ρεαλισμός των συνθηκών που επικρα-
τούν στην αγορά που δραστηριοποιούνται, τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα
σε συγκερασμό με τις ποικίλες και αντίστοιχου ύφους υποχρεώσεις τους, η κα-
ταγραφή και η εκτενής ανάλυση των τάσεων και εξελίξεων στον απόλυτα εξειδι-
κευμένο τομέα τους, η κατά το δυνατόν επιτυχημένη στάθμιση του πού και πώς
μπορούν να «χωρέσουν» σε μία αγορά και, φυσικά, τι θα απαιτηθεί προκειμένου
να το κάνουν πράξη.
Επειδή τα προαναφερθέντα κινούνται αποκλειστικά στον ορίζοντα του ρεαλι-
σμού και, καθώς το επιχερείν προϋποθέτει και μικρές δόσεις φαντασίας, έμπνευ-
σης, δημιουργικότητας, ωραιοποίησης και (καλώς εννοούμενης)… τρέλας, χρή-
σιμο θα ήταν να ενημερωθείτε για το τι συμβαίνει και σε αντίστοιχες αγορές του
εξωτερικού. Ποιες είναι οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις στην εστιατορική σκηνή της
τάδε πόλης, πώς διαμορφώνονται οι τάσεις στη δείνα κουζίνα, με ποιον τρόπο ο
«Χ» σεφ κατάφερε να ενσωματώσει τις νέες γευστικές προκλήσεις στο μενού του,
πώς ο «Ψ» επιχειρηματίας ανταποκρίθηκε στα «θέλω» της πελατείας του κ.ο.κ.
Αναζητήστε την αριστεία, μην κλείνετε τα μάτια στο διαφορετικό, φροντίστε να
αντλήσετε ψήγματα χρηστικότητας και αποτελεσματικότητας από κάθε παράδειγμα
που τυχόν εξετάζετε, αποφύγετε την εύκολη λύση της διαρκούς απόρριψης και του
αρνητισμού που κρύβεται στη φράση «μα, αυτό δεν ταιριάζει σε εμάς» και προε-
τοιμαστείτε να ακολουθήσετε την απαιτητική και δύσκολη οδό της προσαρμογής.
Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του κλάδου οφείλουν να έχουν ως…
φάρο και οδηγό τα λόγια του ποιητή:
«Λίγο ακόμα θα ιδούμε τα μάρμαρα να λάμπουν,
να λάμπουν στον ήλιο
κι η θάλασσα να κυματίζει
Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε
Λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα».
Βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας, «ανοικτοί» σε επισημάνσεις και προτάσεις.
Εξάλλου, η δύναμη του Food Service απορρέει από εσάς, τους αναγνώστες του!
Καλή Χρονιά!
Αναζητώντας
σημεία στήριξης
στον ορίζοντα!
Compupress A.E.
Κεντρικά Γραφεία:
2
ο
χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου,
19400 Κορωπί,
τηλ.: 210 9238672,
fax: 210 9216847
ΚΩΔΙΚΟΣ:
015812
ΕΚΔΟΤΗΣ:
Nίκος Μανούσος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:
Ιωάννης Πατρίκος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING:
Λουκία Ταλιαδώρου
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:
Παναγιώτης Μαρκέτος
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Νικολέττα Καλμούκη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
Δέσποινα Προβιδάκη
Άλκης Παναγιωτίδης
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Αρτεμησία Παπαδάκη
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:
Παυλίνα Μπεθάνη
ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:
Iωάννης Τζίφας
ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ:
Μ. ΣΠΥΡΟΥ
ΔΙΑΘΕΣΗ-ΔΙΑΝΟΜΗ:
ΑΡΓΟΣ A.E.-Πρακτορείο Διανομής
Τύπου
ΚΩΔΙΚΟΣ ISSN:
1108-9520
Στο εξώφυλλο του τεύχους απεικονίζεται
το έργο του Mark Ryden “Angel of Meat”.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή,
ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή
διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food
Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό,
ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress
A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993,
η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής
ιδιοκτησίας και οι κανόνες Διεθνούς Δικαίου
EDITORIAL
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,...84
Powered by FlippingBook