Food Service τ. 131 - page 9

9
Snack...
attack από
την McCain
Η McCain εμπλουτίζει την γκάμα των
ορεκτικών της με 7 απολαυστικά,
καινοτόμα και εύχρηστα προϊόντα,
δίνοντάς σας την ευκαιρία να προ-
σφέρετε στους πελάτες σας νέες γευ-
στικές επιλογές. Στις επιλογές με βά-
ση το τυρί, περιλαμβάνονται τα μίνι
πιτάκια Cheese Pillows, «μαξιλαρά-
κια» τυριού σε 3 ξεχωριστές γεύσεις,
τα Cheese Balls, μπαλίτσες τυριού και
τα Τomato-Mozza Melters, τραγανές
μπουκίτσες με γέμιση από ριζότο ντο-
μάτας και μοτσαρέλα. Στις γευστικές
επιλογές με βάση το κρέας η McCain
παρουσιάζει τα Chicken Kicks Sweet
Chili, μπαλίτσες από τρυφερά φιλε-
τάκια κοτόπουλου με γλυκιά σάλ-
τσα τσίλι στο κέντρο, καθώς και τα
Amsterdam Meat Balls, παναρισμέ-
νες μπουκίτσες από βοδινό κρέας. Οι
νέες γεύσεις έρχονται για να εμπλου-
τίσουν τα μενού σας ως λαχταριστές
μερίδες, συνοδευτικά πιάτου ή πο-
τού, ποικιλίες ορεκτικών ή και συστα-
τικά συνταγής. Απογειώστε τα πιάτα
σας με τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων
και εξοικονομήστε χρήματα με την
καλύτερη διαχείριση κόστους και την
εύκολη μεριδοποίηση.
Καχριμάνης: διασφάλιση
της φέτας ως προϊόν ΠΟΠ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Η ελληνική ομάδα του Εθνικού Με-
τσόβιου Πολυτεχνείου κατάφερε να
διακριθεί αποσπώντας το χρυσό βρα-
βείο, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό
Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής
ECOTROPHELIA 2017, που πραγμα-
τοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου,
στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς
έκθεσης τροφίμων, Food Matters Live
2017. Το προϊόν AVOYOG Smoothie
Beverage που ξεχώρισε ως ο μεγάλος
νικητής, είναι ένα λειτουργικό ρόφημα
από αβοκάντο και ορού στραγγιστού
γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξει-
δωτικά, που δημιούργησε η ομάδα της
Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ,
αποτελούμενη από επτά μέλη. Συγκε-
κριμένα, από τον καθηγητή Π. Ταούκη,
Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας
Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανι-
κών, τη δρ. Ε. Δερμεσονλούογλου,
τη δρ. Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε.
Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ,
Π. Σαραντάκου & Ζ.-Μ. Ξάνθου. Το
AVOYOG Smoothie Beverage έφθασε
στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κατακτώ-
ντας την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνι-
σμό ECOTROPHELIA, που διοργάνωσε
για 7η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος
Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων
(ΣΕΒΤ). Μάλιστα είναι η τρίτη διάκριση
ελληνικής συμμετοχής στον Ευρωπαϊ-
κό Διαγωνισμό, με την υποστήριξη και
την καθοδήγηση του ΣΕΒΤ. Το αργυρό
βραβείο απέσπασε το Ηνωμένο Βασί-
λειο για το προϊόν Yasai Cauliflower
Rice Sushi, ενώ το χάλκινο βραβείο η
Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey.
Διακρίθηκαν επιπλέον, η Γαλλία για
την Καινοτομία και η Γερμανία για την
Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμε-
τοχών τους.
«Χρυσή» διάκριση για την
Ελληνική Ομάδα του ΕΜΠ
Ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πε-
ριφερειάρχης Ηπείρου, έκρινε επι-
τακτική την ανάγκη για πρόβλεψη
νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με
τη διασφάλιση της φέτας ως προϊόν
ΠΟΠ. Σε συνέχεια αυτού, επικοινώ-
νησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανά-
πτυξης, προκειμένου να αντιμετωπι-
στούν φαινόμενα «μετονομασίας»
λευκού τυριού σε φέτα. Η πρόταση
που κατέθεσε στον Υπουργό ο κ.
Καχριμάνης, αφορά την αφαίρεση
του δικαιώματος να παράγει προϊό-
ντα ΠΟΠ οποιαδήποτε επιχείρηση
εισάγει γάλα από το εξωτερικό.
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...84
Powered by FlippingBook