17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
φετινή έκθεση –που θα διεξαχθεί από
τις 9 μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου
2018– πρόκειται να συμμετάσχουν
περισσότεροι από 550 εκθέτες από
τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες
προμηθευτικές εταιρείες του ξενο-
δοχειακού και επισιτιστικού κλάδου,
οι οποίοι και καταλαμβάνουν κάθε
εκατοστό του διαθέσιμου εκθεσιακού
χώρου προβολής, που διαμορφώνε-
ται στα επίπεδα των 55.000 τ.μ. Την
ίδια στιγμή, καταβάλλουμε διαρκείς
και στοχευμένες προσπάθειες και
στον τομέα των επισκεπτών προ-
κειμένου να βελτιστοποιήσουμε το
“μείγμα” των επαγγελματιών που
αναμένεται να κατακλύσουν τους
χώρους του Athens Metropolitan
Expo. Για παράδειγμα, περιορίσαμε
τόσο πετυχημένη δεν μπορεί να
βασίζεται στην τύχη ή σε συγκυρίες,
αλλά –μεταξύ άλλων– στην άρ-
τια οργάνωση, με την ταυτόχρονη
παροχή χρηστικού περιεχομένου,
τη διάχυση απτής γνώσης και την
παρουσίαση νέων τάσεων, πρακτι-
κών και στρατηγικών σε ό,τι αφορά
τους τομείς της κατασκευής, του
εξοπλισμού και της τροφοδοσίας
των ξενοδοχείων, εστιατορίων, αλ-
λά και των εν γένει χώρων μαζικής
εστίασης. «Περιεχόμενο που συ-
νολικά σταθμίζεται πολύ υψηλά
στα “θέλω” και τις επιδιώξεις των
επαγγελματιών-επισκεπτών, καθώς
δύναται να συμβάλει στην πράξη στη
βελτίωση των παρεχομένων προϊ-
όντων και υπηρεσιών από μέρους
των τουριστικών καταλυμάτων, θα
αποτελέσουν τον πυρήνα του Web
Hotel, κορυφαίοι chef και ζαχαρο-
πλάστες από όλο τον κόσμο μέσα
από εντυπωσιακές γαστρονομικές
παρουσιάσεις, κατά την διάρκεια του
‘
‘
Η HORECA έχει… χτυπήσει
ταβάνι σε επίπεδο πλήθους
εκθετών και κάλυψης του
διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου.
Σύμφωνα με τον κ. Χουδαλάκη,
εδώ και μερικά χρόνια
διαθέτει λίστα αναμονής
σε επίπεδο εκθετών!
αισθητά τις διαθέσιμες προσκλήσεις,
θεσμοθετήσαμε εισιτήριο εισόδου
με τιμή 20 ευρώ, προωθούμε έντο-
να την ηλεκτρονική διαδικασία της
εγγραφής ώστε να αποτρέπονται
κατά το δυνατόν περισσότεροι μη
επαγγελματίες να επισκεφτούν την
HORECA, ζητήσαμε τη βοήθεια των
εκθετών ώστε να ενισχύσουν τον
βαθμό προσοχής και ελέγχου της δι-
άθεσης των προσκλήσεων εκ μέρους
τους κ.ο.κ. Φιλοδοξούμε, λοιπόν,
πως θα προσφέρουμε ένα ακόμη πιο
ελκυστικό προϊόν και αποτέλεσμα
για τους συμμετέχοντες στην έκθεση.
Επιπροσθέτως, στόχος μας είναι η
προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών
που θα προέχονται από την Ελλάδα,
την Κύπρο, καθώς επίσης και τις ανα-
πτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής
Ευρώπης, των Βαλκανίων και της
Μέσης Ανατολής».
Μοναδικό μείγμα και ποικιλία
από experts sessions
Εξυπακούεται πως μια έκθεση
τους, με την ταυτόχρονη “πινελιά”
διαφοροποίησής τους από τον διαρ-
κώς εντεινόμενο ανταγωνισμό. Έτσι,
λοιπόν, το πλήθος των επαγγελματι-
ών-επισκεπτών της έκθεσης, θα έχει
τη δυνατότητα να ενημερωθεί για
τις τελευταίες εξελίξεις, τόσο όσον
αφορά τα προϊόντα, αλλά και τις
υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την
εικόνα, τις οργανωτικές δομές, την
εμπορική αποτελεσματική της επιχεί-
ρησής τους και θα την οδηγήσουν σε
μία νέα σύγχρονη εποχή με βάση τα
πρότυπα επιτυχημένων επιχειρήσεων
του εξωτερικού», σημειώνει ο κ.
Χουδαλάκης.
Στην HORECA 2018, αναμένεται
να υπάρχει μια σειρά από ιδιαίτερα
πλούσιες και πλήρως ανανεωμένες,
αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες
παρουσιάσεις και επιδείξεις και στα
τέσσερα stages των παράλληλων εκ-
δηλώσεων της. Υπό αυτό το πρίσμα,
οι καινοτομίες και οι ενδιαφέρουσες
ιδέες για την ψηφιακή εξέλιξη των
ξενοδοχείων, αλλά και γενικότερα
Gastronomy Forum θα δώσουν το
βήμα στη νέα ελληνική κουζίνα, ενώ
βραβευμένοι και έμπειροι baristi και
bartenders θα κυριαρχήσουν με τις
προτάσεις τους, αλλά και τις γνώσεις
τους στα stages των Beer & Spirits
Show και Coffee Events.
Επιπροσθέτως, περισσότερες από
80 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν
όλες τις σύγχρονες λύσεις γύρω από
την κατασκευή, την ανακαίνιση, το
design και την ενεργειακή θωράκιση
των ξενοδοχείων και των μικρών
τουριστικών καταλυμάτων.Όπως κάθε
χρόνο, έτσι και φέτος στα stages των
Beer & Spirits Show και Coffee Events
θα διεξαχθούν τα Πανελλήνια Πρωτα-
θλήματα Cocktail και το Πανελλήνιο
Πρωτάθλημα Καφέ αντίστοιχα.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της
HORECA 2018, για έβδομο συνεχό-
μενο έτος, θα πραγματοποιηθεί και η
κορυφαία ετήσια θεσμική συνάντηση
των Ελλήνων ξενοδόχων, η Γενική
Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επι-
μελητηρίου Ελλάδος.
<