Food Service τ. 131 - page 12

12
Τρεις προμηθευτές κρέατος «ακτινογραφούν» τον κόσμο της μαζικής εστίασης
Το (χαμένο) στοίχημα
της ποιότητας;
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τ
ρεις «φτασμένοι» επαγγελ-
ματίες, τρεις διαφορετικές
γεωγραφικές περιοχές, τρεις
διαφορετικές, μα και τόσο
όμοιες, «ματιές» στην αγορά της
επαγγελματικής εστίασης, από την
πλευρά του προμηθευτή και σε ένα
ιδιαίτερα κομβικό στοιχείο για την
επιτυχημένη λειτουργία ενός σύγ-
χρονου εστιατορίου: Του κρέατος!
Οι Αμερικανοί έχουν μια ρή-
ση: «The good, the bad and the
ugly!». Πρόκειται για μια προσπά-
θεια αποτύπωσης της πραγματικό-
τητας, όπως εμφανίζεται καθημερι-
νά, γυμνή, δίχως… φτιασιδώματα,
ωραιοποιήσεις και πάσης φύσεως
στρογγυλέματα.
Το Food Service απευθύνθηκε σε
τρεις επιτυχημένους προμηθευτές
κρέατος και αντίστοιχων σκευασμά-
των, στο πελατολόγιο των οποίων
συμπεριλαμβάνεται ένα σημαντικό
ποσοστό των σημερινών επαγγελ-
ματιών του κλάδου της εστίασης της
πρωτεύουσας. Η αποστολή ήταν
ξεκάθαρη και συγκεκριμένη: Να
πληροφορηθούμε πώς διαμορφώ-
νεται η αγορά κρέατος σήμερα σε
επίπεδο εστιατόρων, ποιες οι απαι-
τήσεις τους και εάν υπάρχουν συ-
γκεκριμένες τάσεις που να καταδει-
κνύουν την πορεία της αγοράς προς
μια ή περισσότερες κατευθύνσεις,
σε επίπεδο κουζίνας και εν γένει
προσφοράς γεύσεων.
Οι τρεις προμηθευτές κατέχουν
στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη
και εν γένει εξέλιξη της εστιατορικής
σκηνής της πρωτεύουσας, καθώς
εδρεύουν και δραστηριοποιούνται
στα βόρεια προάστια, στην παρα-
λία και στα νοτιοδυτικά της πόλης.
Μοναδικός όρος που μας τέθηκε,
ήταν η διατήρηση της ανωνυμίας
τους. Βλέπετε, αφενός ισχύει η δι-
απίστωση πως η γνώση αποτελεί
δύναμη, κυρίως όταν τη… μοιρά-
ζεις απλόχερα, αφετέρου καθώς
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...84
Powered by FlippingBook