32
ρεπορτάζ
Μέλι από Πτελέα Φθιώτιδας
Παραγωγός
Στέφανος Στεφανής
Η οικογενειακή επιχείρηση «ΆγριαΜέλισσα» έχει 35
χρόνιαεμπειρίας στημελισσοκομίακαι παράγει εννέα
ποικιλίεςμελιού.Μάλιστα, κατασκευάζει φυσικάκεριά
μεαποκλειστικάδικάτηςκαλούπια,ταοποίαπρομηθεύει
στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Μέλι από τη Μεσσηνία
Παραγωγός
Κωνσταντίνος Δέδες
Παράγει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες
μελιού από θυμάρι, έλατο, ρείκι κούμαρο,
κάστανο, πεύκο, πορτοκάλι, ευκάλυπτο και
φασκόμηλο. Δήλωσε πως ήρθε στην έκθεση
γιαναγνωστοποιήσειστονκόσμοτιςδιάφορες
ποικιλίες και ποιότητες μελιού και να του
δώσειτηδυνατότηταναδοκιμάσειδιαφορετικά
είδη από αυτά που ήδη γνωρίζει.
Μικροί παραγωγοί
Μέλι από Ερυθρές Αττικής
Παραγωγός
Καλομοίρα Μαριέτη
Παρουσίασετιςδιάφορεςποικιλίεςμελιούπουπαράγει,
όπως το θυμαρίσιο, το ελατοθύμαρο, το μέλι δάσους,
κουμαριάς, ανθέων και κωνοφόρων. Ημελισσοκομία
«Τζεμπελίκος» παράγει και βασιλικό πολτό, ο οποίος
είναι πιστοποιημένος από το Πανεπιστήμιο Θε–
σσαλονίκης. Δήλωσε πως το ενδιαφέρον του κόσμου
είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς, αγοράζει προϊόντα και
ταυτόχρονα δοκιμάζει πολλές γεύσεις.
Πιερία, Ιωάννινα), καθώς και από την
Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία,
Κορινθία, Ηλεία).
Επίσης, οι επισκέπτες έμαθαν για τις
θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων, όπως η γύρη
και ο βασιλικός πολτός, ενώ είχαν την ευκαιρία
να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο
αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της
μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για
ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.
Μάλιστα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη
διοργάνωση, γιατί εκτός του ότι γεύτηκαν σπάνια
είδη μελιού, τους δόθηκε η δυνατότητα για μια
πολύ καλή έρευνα αγοράς γύρω από το μέλι και
τα προϊόντα του.