43
παρουσίαση
μίνι μάρκετ
Σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας έχει κλείσει το μαγαζί
των δύο κοριτσιών, οι οποίες, ωστόσο, είχαν την
εμπειρία από πριν, καθώς λειτουργούσαν περίπτερο
επί 4,5 χρόνια. Την απόφαση να μεταβούν από το περί-
πτερο στο μίνι μάρκετ τη σκεφτόντουσαν καιρό,
εφόσον άκουγαν φήμες ότι τα περίπτερα δεν έχουν
μέλλον. Γενικότερα, όπως μας είπαν, ονειρεύονταν να
κάνουν κάτι ακόμη μεγαλύτερο. «Πήραμε, λοιπόν, την
απόφαση να δοκιμάσουμε κάτι μεγαλύτερο, όπως
είναι ένα μίνι μάρκετ. Θεωρή-
σαμε ότι ένα μίνι μάρκετ είναι
καλύτερο για εμάς, από πλευ-
ράς συνθηκών εργασίας, αλλά
και καλύτερο επαγγελματικά,
σκεπτόμενες μελλοντικά την
κατάσταση», μας είπε η Μαρία
Θυμιάδου.
Η Γιάννα Νικολτσούκη πρό-
σθεσε: «Είπαμε να ρισκάρουμε,
αν και η εποχή είναι λίγο περί-
εργη. Είχαμε κάτι στο μυαλό
μας και νομίζω στην πράξη μας
βγήκε και λίγο καλύτερο το
μαγαζί». Στο κομμάτι του σχεδι-
ασμού κινήθηκαν με βάση το
προσχέδιο που είχαν στο μυαλό
τους και τις συμβουλές μιας
φίλης διακοσμήτριας.
Επιτυχία ο καφές
Μεγάλη επιτυχία όσον αφορά
τα προϊόντα που διαθέτουν
μέσα στο κατάστημα, έχει το
κομμάτι παρασκευής καφέ.
Φυσικά, για να μπορούν να παρασκευάζουν καφέ
έχουν και ΚΑΔ αναψυκτηρίου, εκτός από παντοπω-
λείου. Επιπρόσθετα, το καλοκαίρι εκτός από τους
καφέδες, ο κατάλογός τους περιλαμβάνει και γρανίτες,
κάποιες λεμονίτες, καθώς και smoothies. Η πώληση
του καφέ αποτελεί μια ξεχωριστή γωνία στο μαγαζί. Σε
αυτό το τμήμα γίνεται και η πώληση «πρωινού». Ουσι-
αστικά πρόκειται για κουλούρια, σάντουιτς, χοτ ντογκ
και αρκετά άλλα αρτοπαρασκευάσματα. Ο κόσμος έτσι
γνωρίζει ότι μπορεί να πάρει από το μίνι μάρκετ τα τσι-
γάρα του, την εφημερίδα του, τον καφέ του και το
πρωινό του. Καλύπτει όλες τις ανάγκες του σε ένα
μόνο μαγαζί. Άκρως εξυπηρετικό και δελεαστικό για
τους καταναλωτές.
Η Μαρία Θυμιάδου μας είπε για τον καφέ: «Η μεγάλη
διαφορά με το περίπτερο, πέρα από τον χώρο και τα
περισσότερα προϊόντα, ήταν ότι θέλαμε να εντάξουμε
και αυτό το κομμάτι μέσα στην επιχείρηση, γιατί ο
καφές αφήνει πολύ καλό κέρδος. Πιστεύω ότι ο καφές
είναι καλό να υπάρχει στα καταστήματά μας και σαν
Στον χώρο μας,
πιστεύω ότι η τάση είναι
να έχεις όσα περισσό-
τερα προϊόντα μπορείς,
για να καλύπτεις όσο το
δυνατόν περισσότερες
ανάγκες του κατανα-
λωτή. Υπό αυτές τις
συνθήκες, πιστεύω ότι
έχεις καλές πιθανότη-
τες να επιβιώσεις,
ειδικά με την κρίση και
με την φορολογία που
μας έχουν επιβάλλει.