32
Παπαδημητρίου ΑΕ –
Ελληνική Ζυθοποιία
Ρόδου
Η Ζυθοποιία Magnus Magister με έδρα
το νησί της Ρόδου έχει καταφέρει να
εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια
δημιουργώντας την μπίρα με την από-
λυτη γεύση. Το όνομά της έρχεται από
τον Μεγάλο Μάγιστρο που διοι-
κούσε το τάγμα των
σταυροφόρων.
Magnus Lager
Η ξανθιά μπίρα με πλούσια
γεύση βύνης και λυκίσκου.
Έχει 4,9% αλκοόλ και διατί-
θεται σε μπουκάλι των
330ml και 500ml.
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ:
•
Knights Beer of Rodos
•
Magnus Weiss
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ
Το 2012 ξεκίνησε η παραγωγή και η
εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπίρας Χίου,
που αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση
στην αγορά. Η εμφιάλωσή της γίνεται
πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη
για να διατηρεί όλη τη γεύση και τα
χαρακτηριστικά της μπίρας.
Fresh Chios Beer
Μια House Ale που ανήκει
στις αφροζυμωτές (ALES)
μπίρες και παράγεται στον
Κάμπο της Χίου από εκλε-
κτές ποικιλίες βύνης και
ολόκληρο λυκίσκο.
Εμφιαλώνεται πάντα
χωρίς παστερίωση και
φιλτράρισμα. Έχει ξαν-
θοκίτρινο χρώμα με
πορτοκαλί ανταύγειες
και λευκό αφρό. Η περιε-
κτικότητα σε αλκοόλ είναι 4,9% vol.
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ:
•
Smoked Robust Porter
Η ΖΕΟΣ βρίσκεται στον Ίναχο Αργολίδας,
4χλμ. μακριά από το Άργος. Το ζυθοποιείο
είναι περίπου 600τμ., διαθέτει επτά δεξα-
μενές για την μπίρα, μία για νερό και
ακόμα μία για τη ζύμωση. Η δυνατότητα
παραγωγής του είναι τα 2εκ. λίτρα, που
εάν τα φτάσει, η παραγωγή του θα θεω-
ρείται πλέον ζυθοποιείου και όχι
μικροζυθοποιείου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το
1999 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή
από τον Καναδά, ο οποίος μοιράστηκε το
όνειρό του για μια ελληνική ζυθοποιία
στην Ελλάδα με τον Ντέιβιντ Γουντ και τον
Μπάρι Μιούρεϊ. Η πρώτη μπίρα που
παρήχθη από τη νεόκοπη ζυθοποιία ήταν
φρέσκια, όμως με την αύξηση της ζήτησης
η εμφιάλωση αποδείχτηκε απαραίτητη.
Έτσι, το πρώτο μπουκάλι μπίρας Ζέος
βγήκε δύο χρόνια αργότερα (2001). Στην
πορεία, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας
εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα ετικέτες, τη
Mak Lager και την Black Mac.
Zeos Pilsner, Zeos MAK,
ZeosBlack MAK
Στη δική της γκάμα βρίσκονται η Zeos
Pilsner στην κλασική γυάλινη φιάλη και
φρέσκια σε πλαστικό μπουκάλι του 1lt, η
Zeos MAK (γνωστή και ως μακεδονική
συνταγή ή Μπλε Μακ) και η ZeosBlack
MAK, μία πλούσια weiss (σταρέ-
νια με μαγιά) μπίρα με
ιδιαίτερη γεύση. Η απαστερί-
ωτη Zeos Pilsner
κατασκευάζεται σύμφωνα
με τα γερμανικά πρότυπα,
με υψηλού επιπέδου αγνά
συστατικά, χωρίς προ-
σθήκη χημικών και
άλλων προϊόντων για
την επίσπευση της παρα-
γωγής της. Περιέχει
βύνη κριθαριού και
σιταριού, λυκίσκο και
μαγιά.
Ζυθοποιία
Μακεδονίας Θράκης
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύ-
θηκε το 1998. Σήμερα απασχολεί
περισσότερους από 100 ανθρώπους
στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται
στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και
στην Αθήνα. Επενδύσεις δεκάδων εκα-
τομμυρίων ευρώ έχουν μετεξελιχθεί
σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παρα-
γωγής και εμφιάλωσης διάφορων
τύπων μπίρας, σύμφωνα με όλες τις
διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιή-
σεις (ISO 22000 από την TUV Hellas,
Agro 2.1 & 2.2 από την QMS cert.).
Παρακολουθώντας και προλαβαίνο-
ντας τις εξελίξεις της παγκόσμιας
αγοράς μπίρας, η Βεργίνα έχει συμπε-
ριλάβει μια εκτενή γκάμα εταιρικών
σημάτων και specialty beers, όπως η
Βεργίνα Κόκκινη, η Βεργίνα Πορφύρα
και η Βεργίνα Weiss, ενώ μια νέα γενιά
από εποχικές και specialty μπίρες ανα-
μένεται να κυκλοφορήσει στην
ελληνική και ξένη αγορά.
Βεργίνα WEISS
Μπίρα με πλούσια και
αρωματική γεύση, σταρέ-
νια, αφρώδη και θολή
εμφάνιση, η οποία οφεί-
λεται στην ειδική
αφροζύμη που περιέ-
χει. Τα βασικά
συστατικά της WEISS
είναι βύνη σιταριού,
βύνη κριθαριού, ειδικά
καραμελοποιημένες
βύνες σιταριού, αφρο-
ζύμη και νερό.
ΕΠΙΣΗΣ, ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ:
•
Βεργίνα PREMIUM LAGER
•
Βεργίνα ΠΟΡΦΥΡΑ
•
Βεργίνα RED
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΖΕΟΣ
ΜΠΙΡΕΣ
Αφιέρωμα