Food Service τ. 122 - page 65

FOOD
Service
65
νέα
προϊόντα
Σαμπάνιες Deutz
Στα cocktail parties η φίνα και ρομαντική
ροζέ Deutz Brut Rose θα ταιριάξει με
τις μικρές μπουκιές ενός κομψού μπου-
φέ. Πρόκειται για μία εκφραστική, τρα-
γανή και δελεαστική σαμπάνια, με αρώ-
ματα από κεράσι, βατόμουρο, ρόδι και
φραγκοστάφυλο, αλλά και με νότες
από φρέσκες φράουλες και σμέουρα.
Εξίσου εντυπωσιακή και απαραίτητη
για το τραπέζι, η Deutz Brut
Classic μπορεί να προσφερθεί
σαν απεριτίφ και να εντυπωσιάσει
τους φιλοξενούμενους με τη με-
ταξένια υφή της, το άγγιγμα της
πολυτέλειας και της κομψότητας
που αποπνέει.
Το χρυσαφί της χρώμα λαμπυρίζει
στο ποτήρι, με ένα λεπτό κύμα
φυσαλίδων να ανεβαίνει στην επι-
φάνεια.
Η φρεσκάδα του Chardonnay και η δύναμη του Pinot
Noir δημιουργούν μία σαμπάνια γεμάτη και ταυτό-
χρονα κομψή, φινετσάτη με μεταξένια υφή, που
προτρέπει διαρκώς σε γιορτή.
Μπορεί να συνοδεύσει τα εκλεκτά γεύματα των
γιορτών και να ταιριάξει από το πρώτο πιάτο ως το
επιδόρπιο. Οι σαμπάνιες Deutz διανέμονται από την
εταιρεία Deals SA.
Δύο νέα μοναδικά variants από
το CARDHU™
Τα δύο νέα μοναδικά variants του CARDHU Single Malt
Whisky από το Speyside, CARDHU AMBER ROCK™ και
CARDHU GOLD RESERVE™, είναι πλέον διαθέσιμα στην ελ-
ληνική αγορά. Το CARDHU με τα νέα του variants έδωσε έμ-
φαση στα πλούσια χαρακτηριστικά τους και πιο συγκεκριμέ-
να στις γλυκιές και φρουτώδεις γευστικές τους νότες. Το
CARDHU AMBER ROCK™ είναι διπλά ωριμασμένο σε καπνι-
σμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός, που πρόσθεσαν αρμονι-
κά στο ουίσκι πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών.
Κομψό και αρωματικό, διατηρεί την άψογη ισορροπία και τις
γλυκιές γευστικές νότες που χαρακτηρίζουν το CARDHU.
Για το CARDHU GOLD RESERVE™, το δεύτερο variant που
λανσάρει φέτος το δημοφιλές single malt, ο Master Blender
Matthew Crow επέλεξε προσεκτικά τα βαρέλια που χρησιμο-
ποίησε, ώστε να δημιουργήσει ένα μεταξένιο, δροσερό και
πλούσιο single malt whisky. Η πρώτη γευστική ιδέα που δίνει
το CARDHU GOLD RESERVE™ σε εκείνον που θα το δοκιμά-
σει είναι «ευγενικό» και εξαιρετικά απαλό στην αρχή. Στη συ-
νέχεια, βγάζει μία γλυκύτητα και φρεσκάδα. Οι γλυκιές του
γευστικές νότες συνδυάζονται υπέροχα με τη φλούδα κόκκι-
νου μήλου, το ξύσμα πορτοκαλιού, το φρέσκο αχλάδι και την
άχνη ζάχαρη ή το marzipan.
Το CARDHU AMBER ROCK™ και το CARDHU GOLD RESERVE™ έρχονται να προστεθούν
στην πλούσια οικογένεια του single malt Scotch Whisky από το Speyside, που αποτελείται
από το Cardhu 12 y.o., το Cardhu 15 y.o. και τέλος, το Cardhu 18 y.o.
/
/
.
Chateau Semeli
Magnum
Το Chateau Semeli είναι ένα σικάτο
κρασί που κλείνει στη φιάλη του τις
κοσμοπολίτικες ποικιλίες Cabernet
Sauvignon και Merlot. Κυκλοφορεί
σε φιάλη 750ml και σε φιάλη
magnum (1,5 λίτρο), που εντυπω-
σιάζει ιδιαίτερα και σαν δώρο. Είναι
ο ιδανικός «συνοδός» των δείπνων
που αποτελούνται από πλούσια πιά-
τα κόκκινου κρέατος με σάλτσες
ισχυρού χαρακτήρα, αλλά και κυνή-
γι. Επίσης, ταιριάζει εξαιρετικά με
ώριμα κίτρινα τυριά. Το Chateau
Semeli ξεχωρίζει για το βαθύ ρου-
μπινί χρώμα του και ξεδιπλώνει το
χαρακτήρα και τα αρώματά του
–φραγκοστάφυλο, σοκολάτα και κέ-
δρο– που δένουν με τη βανίλια του βαρελιού, μέσα στο οποίο ωριμάζει
για 18 μήνες. Προτείνεται να σερβίρεται στους 16
ο
-17
ο
C, αφού πρώτα
μεταγγιστεί σε κανάτα.
Το Chateau Semeli Magnum διατίθεται στην ειδική ξύλινη συσκευασία
με χερούλι για εύκολη μεταφορά.
Ούζο και τσίπουρο
ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ
Νηστίσιμες λιχουδιές στo τραπέζι τίμησαν παραδοσιακά την
έναρξη της Σαρακοστής. Ιδανική πρόταση ακόμη και για τη
Σαρακοστή αποτελούν το ούζο και το τσίπουρο
ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, ποιοτικά αποστάγματα που ενσωματώνουν
την παράδοση και την αυθεντικότητα του φημισμένου Ανέ-
στη Μπαμπατζιμόπουλου.
Οι λάτρεις του τσίπουρου συνοδεύουν άριστα τους γήι-
νους μεζέδες με το αυθεντικό τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ.
Τα γευστικά χαρακτηριστικά του σταφυλιού και η απαλή
επίγευση του αποστάγματος ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ δένουν αρμο-
νικά με μεζέδες όπως: μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, ταρα-
μοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, βολβοί τουρσί, φασόλια
γίγαντες και κάθε λογής καρπούς της γης. Είτε σκέτο είτε
με γλυκάνισο, το πλούσιο άρωμά του απογειώνει τη γεύση
των μεζέδων.
Πώς όμως να διαλέξει κανείς… Ούζο ή τσίπουρο; Ο βαθύς
γνώστης της απόσταξης, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, δεν κάνει διακρί-
σεις, υποστηρίζοντας ότι και τα δύο είναι κατάλληλα, καθώς το κάθε πο-
τό ταιριάζει με το κατάλληλο έδεσμα. Αρκεί βέβαια να είναι προϊόντα
απόσταξης με υπογραφή.
Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπου-
λου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
/
1...,55,56,57,58,59,60,61,62,63,64 66,67,68
Powered by FlippingBook