Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ε-
ξοικειωμένοι με το brunch;
Οι Έλληνες καταναλωτές ανάλογα πάντα
με την ηλικία και τo κοινό στο οποίο απευ-
θυνόμαστε. Πιστεύω πως ακόμα χρειαζόμα-
στε εξοικείωση, καθώς ο Έλληνας κατανα-
λωτής έχει μάθει το πρωί να πίνει έναν καφέ
και να τρώει ένα ελαφρύ σνακ, ώστε μετά
να φάει κατευθείαν μεσημεριανό. Οπότε εί-
ναι δύσκολο ακόμα να εγκλιματιστεί σε μία
τέτοια αλλαγή και πόσω μάλλον με ό,τι έχει
να κάνει με τη διατροφή του.
Ποια είναι τα σημεία που ο chef θα
πρέπει να προσέξει κατά τη δημιουρ-
γία του brunch για το εστιατόριό του;
Πιστεύω ότι ένας καλός chef πρέπει να
προσέξει σε τι κοινό, δηλαδή σε τι πελατο-
λόγιο, θα απευθυνθεί το brunch.
Eκτός από την ηλικία, βασικός παράγο-
ντας για τον ίδιο είναι η εποχικότητα των
προϊόντων, ο άριστος συνδυασμός γεύσε-
ων μίας καλής πρώτης ύλης που θα συνό-
δευε ένα πρωινό με μία άλλη που θα μπο-
ρούσε να βρίσκεται στο διατροφολόγιο
ενός μεσημεριανού.
Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ο-
λοκληρωμένο brunch;
Ένα ολοκληρωμένο brunch θα πρέπει να
περιλαμβάνει παρασκευές αυγών, ομελέ-
τες, αυγά ποσέ, αρκετές σαλάτες, διάφορα
burgers, για παράδειγμα κοτόπουλου, γα-
λοπούλας, λαχανικών, μπρουσκέτες, open
sandwich και αρτοσκευάσματα.
Σε επίπεδο εσόδων, το brunch μπο-
ρεί να προσφέρει σημαντικά κέρδη
στην επιχείρηση;
Βέβαια και μπορεί να προσφέρει σημα-
ντικά κέρδη σε μία επιχείρηση, καθώς στο
χώρο του εστιατορίου, το οποίο λειτουρ-
γούσε μεσημεριανές ή απογευματινές και
βραδινές ώρες, τώρα μπορεί αυτομάτως
να κερδίζει την πρωινή ζώνη (10:00-16:00).
Ανάλογα με το είδος της κάθε επιχείρησης,
ώρες που ήταν κενές αυτόματα αξιοποιού-
νται, οπότε το εστιατόριο οδηγείται σε αύ-
ξηση εσόδων.
Ποια είναι τα πιάτα που συναντάμε
συνήθως στο brunch;
Πιάτα που συναντάμε στο brunch είναι
πολλά. Για παράδειγμα, θα δούμε παρα-
σκευές αυγών, διάφορα burgers, πρωτότυ-
πες σαλάτες σε συνδυασμό με αυγά, αρτο-
σκευάσματα (κρουασάν, πίτες, γλυκά, τάρ-
τες), κρέμες, cupcakes και φρουτοσαλάτες.
Μπορεί το brunch να προσαρμοστεί
στα ελληνικά δεδομένα και αν ναι,
με ποιους τρόπους;
Ένα brunch μπορεί να προσαρμοστεί
στα ελληνικά δεδομένα και υπάρχουν αρ-
κετοί τρόποι ώστε οι επιχειρηματίες ενός
εστιατορίου σε συνεργασία πάντα με τον
chef, και εδώ είναι το κλειδί κατά τη γνώμη
μου, γιατί μιλάμε για τον άνθρωπο που βά-
ζει την αγάπη και έχει την απόλυτη γνώση
για να μπορέσει να συνδυάσει σε ένα
εστιατόριο ένα μενού brunch με τις εκά-
στοτε πρώτες ύλες που απαρτίζουν το με-
νού του, να μπορέσει να συνδυάσει τροφές
απλές που μπορεί να γευτεί ένας Έλληνας
καταναλωτής, όπως έχει συνηθίσει να γεύ-
εται και στο σπίτι.
Και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι.
Να μπορέσουμε να πείσουμε τον Έλληνα
καταναλωτή να δοκιμάσει.
FOOD
Service
55
θέμα