cover
story
FOOD
Service
51
λέξει το χαρμάνι που επιθυμεί και αφού αλεστεί μπροστά του, να
πιει τον καφέ της αρεσκείας του.
n
Αύξηση της δημοτικότητας του γάλακτος αμυγδάλου. Ειδικά
στην αγορά των ΗΠΑ, σημειώνεται μεγάλη άνοδος στην κατανά-
λωση του γάλακτος αμυγδάλου, το οποίο περιέχει μικρή ποσότητα
λιπαρών, ενώ συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ωφέλιμων στοιχείων.
n
Ροφήματα με superfoods. Πλέον, στην αγορά του καφέ εμφανί-
ζονται και τα ροφήματα με βάση τα superfoods. Ρόδι, κράνα και
γκότζι μπέρι ενσωματώνονται στο ρόφημα προσφέροντας γεύση,
αλλά και ενέργεια στους καταναλωτές.
n
Ροφήματα κατά παραγγελία. Επίσης, στις ΗΠΑ παρατηρείται, ει-
δικά στις μεγάλες αλυσίδες καφέ, η τάση ο πελάτης να δημιουρ-
γεί μόνος του το ρόφημα που επιθυμεί. Ειδικότερα, το κάθε κατά-
στημα προσφέρει στον πελάτη ως βάση τους διάφορους τύπους
κλασικών ροφημάτων, τα οποία στη συνέχεια ο ίδιος προσαρμόζει
ανάλογα με τις προτιμήσεις του, προσθέτοντας γάλα, σιρόπι και
άλλα συστατικά.
5 παγκόσμιες τάσεις στην αγορά
τροφίμων
1.
Το 68% των καταναλωτών στις ανεπτυγμένες αγορές επιλέγει
προϊόντα που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.
2.
Οι καταναλωτές επιθυμούν να γνωρίζουν την προέλευση, κα-
θώς και όλα τα στάδια παραγωγής που έχουν μεσολαβήσει μέχρι
το τελικό προϊόν.
Βασικά κριτήρια για την επιλογή τους είναι η ασφάλεια των τρο-
φίμων, η χώρα προέλευσης και ο βαθμός που εμπιστεύονται μία
μάρκα.
3.
Οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις που ανταποκρίνονται όσο
το δυνατόν περισσότερο στις τρέχουσες ανάγκες τους.
4.
Η επιλογή συσκευασιών που είναι φιλικές προς το περιβάλ-
λον είναι σχεδόν αυτονόητη.
5.
Ο ενεργός τρόπος ζωής των σύγχρονων καταναλωτών, οι
οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, δημιουργεί την ανάγκη για
προϊόντα on-the-go κατανάλωσης.
<
Η poutine, παραδοσιακό πιάτο του Καναδά.
Το κεχρί δείχνει να προτιμάται για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς
γλουτένη.