Food Service τ. 122 - page 49

cover
story
FOOD
Service
49
Όπως μάλιστα το χαρακτηρίζει ο ίδιος, πρόκειται για ένα πρώ-
της τάξεως σάντουιτς, εφόσον παρασκευαστεί ορθά.
2. Νιτρο-Καφές
Ένα νέο ρόφημα καφέ το οποίο ο Andrew Knowlton χαρακτηρί-
ζει ως βόμβα καφεΐνης. Ο νιτρο-καφές είναι ένας κρεμώδης κα-
φές, ο οποίος προκύπτει από ανάμειξη χαρμανιού καφέ με άζωτο.
3. Βακαλάος: To ψάρι της χρονιάς
Για τον Andrew Knowlton, ο βακαλάος θα κάνει την εμφάνισή
του αισθητή στα εστιατόρια το 2015, καθώς ήδη χρησιμοποιείται
εκτενώς από τους chef ως κύριο υλικό σε πίτσα, ως γέμιση σε ρα-
βιόλι ή σάντουιτς.
4. Πουρές γκρέιπφρουτ
Ειδικά για τα cocktails, ο Andrew Knowlton υποστηρίζει ότι θα
συναντήσουμε τον πουρέ γκρέιπφρουτ συχνά, καθώς μετατρέπει
κάθε ποτό σε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο μοναδικός συνδυασμός του
σκευάσματος με το διακριτικό του άρωμα, τη δροσερή του γεύση
και την ήπια γεύση, το καθιστούν ως ιδα-
νικό συμπλήρωμα για τα cocktails.
5. H μοσχαρίσια γλώσσα
Ο συντάκτης του Bon Appetit, απευθυ-
νόμενος στους αναγνώστες του, υποστη-
ρίζει ότι πολύ συχνά τα εστιατόρια χρησι-
μοποιούν μη δημοφιλή υλικά, τα οποία
στη συνέχεια τα μετατρέπουν σε πιάτα με
μεγάλο γευστικό ενδιαφέρον. Για το 2015, ο Andrew Knowlton θε-
ωρεί ότι η μοσχαρίσια γλώσσα θα είναι ένα υλικό που θα χρησιμο-
ποιηθεί εκτενώς, ενώ τολμά να συγκρίνει τη γεύση του με αυτή
ενός φιλέ μινιόν.
Όμοια ενδιαφέρουσα είναι και η έρευνα της Technomic, η οποία
με τη βοήθεια των ερευνητών της εντοπίζει μεγάλες αλλαγές στη
διεθνή εστιατοριακή σκηνή.
Για την ακρίβεια, βάσει της έρευνας, πολλές από τις παλιές τά-
σεις θα εξακολουθήσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους
στα εστιατόρια, ενώ άλλες θα κάνουν αισθητή για πρώτη φορά
την εμφάνισή τους. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται οι εξής:
n
Γεύματα με πνευματικά δικαιώματα. Τα εστιατόρια κατανοώ-
ντας τη δύναμη των social media δημιουργούν πιάτα τα οποία
μπορούν να δελεάσουν με την παρουσία τους τους πελάτες.
n
Μικρές μερίδες. Μετά τα tapas, ο καταναλωτής γίνεται πιο
απαιτητικός, με διάθεση να δοκιμάσει αρκετά και διαφορετικά πιά-
τα σε μία μόνο επίσκεψή του στο εστια-
τόριο. Έτσι, τα μενού συμπυκνώνονται,
το ίδιο και οι σάλες των εστιατορίων με
το προσωπικό να αντικαθίσταται από τις
νέες τεχνολογίες.
n
Η Γενιά Z. Μετά τη γενιά Χ και Υ, τώ-
ρα οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ καλούνται
να διαχειριστούν τους εκπροσώπους
Μεταξύ των τάσεων του 2015 εντάσσεται η βάφλα, αλμυρή ή γλυκιά.
'
Μία ακόμη ενδιαφέρουσα
τάση είναι η εμφάνιση κρέατος
από ζώα μικρής ηλικίας στα
μενού των εστιατορίων.
1...,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48 50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,...68
Powered by FlippingBook