cover
story
σχετικά: «Αυτήν τη χρονιά, το burger θα ξεφύγει από τα στενά
όρια του μοσχαρίσιου κρέατος. Τώρα ένα ολόκληρο γεύμα μπορεί
να χωρέσει σε ένα ψωμάκι του brioche. Τα επιβλητικά burgers εξα-
κολουθούν να επικρατούν στην αγορά, αλλά η τελευταία ανακάλυ-
ψη προστάζει αλλαγή συστατικών. Έτσι, το μοσχάρι αντικαθίστα-
ται με χοιρινή κοιλιά, πάπια, αστακό και καλαμάρι. Από την άλλη,
οι βάφλες, αλμυρές ή γλυκιές, κατακλύζουν την αγορά. Ενδιαφέ-
ρουσες γεύσεις και μοναδικοί συνδυασμοί προσελκύουν τους πε-
λάτες και μετατρέπουν τη βάφλα σε τάση. Τέλος, στο προσκήνιο
φαίνεται να εισέρχονται οι πουτίγκες με εστιατόρια να σερβίρουν
αποκλειστικά το εν λόγω έδεσμα. Παράλληλα, ένα ενδιαφέρον
έδεσμα έρχεται στις ΗΠΑ από τον Καναδά. Η poutine με προέλευ-
ση από το Κεμπέκ του Καναδά παρασκευάζεται με τηγανητές πα-
τάτες και στη συνέχεια περιχύνεται με ζωμό και τυρί. Στις ΗΠΑ
Ο αστακός, ειδικά στα εστιατόρια της Μεγάλης Βρετανίας, είναι πολύ
δημοφιλής.
Η χρήση των εντόμων στη μαγειρική είναι μία από τις δημοφιλέστερες
τάσεις στην εστίαση για το 2015.