Food Service τ. 122 - page 44

44
FOOD
Service
συνταγές για πρωινό και brunch, οι καταναλωτές ξεκινούν να παίρ-
νουν το πρωινό τους κατά τη διάρκεια του δείπνου».
Souping
Η νέα τάση στην εστίαση ονομάζεται souping και συμβάλλει
στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Η κατανάλωση κάθε είδους
σούπας έγινε τάση στις ΗΠΑ και προβλέπει τη διατροφή με σού-
πες αντί χυμών. Οι σούπες περιέχουν βιταμίνες και θρεπτικά συ-
στατικά απαραίτητα για τον οργανισμό, βοηθώντας τον να αποτο-
ξινωθεί υγιεινά.
Η άνοδος των λιπαρών
Για το συγγραφέα του Taste of Tomorrow, Josh Schonwald, μία
από τις κυρίαρχες τάσεις στη διατροφή το 2015 θα είναι η αύξηση
της δημοτικότητας των προϊόντων με λιπαρά. Η διευθύντρια της
εταιρείας Boulder, Kara Nielsen, αναφέρει στον Schonwald ότι κα-
τά την ίδια το 2015 θα είναι για τους Αμερικάνους το έτος που θα
ξεπεράσουν τη φοβία τους για τα λιπαρά. Και δεν αναφέρεται στα
λιπαρά-τρανς, αλλά στα φυσικής προέλευσης ζωικά λιπαρά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις του ζωικού
βουτύρου βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40
ετών. Και η τάση μοιάζει να διευρύνεται. Για τη Nielsen: «Παρατη-
ρούμε μεγάλο αριθμό προϊόντων με πλήρη λιπαρά να εισέρχονται
στην αγορά. Γιαούρτι με πλήρη λιπαρά αλλά και ασιατικά προϊό-
ντα τα οποία πλέον είναι γεμάτα λιπαρά γεμίζουν τα ράφια των
σουπερμάρκετ αλλά και τους καταλόγους των εστιατορίων».
Σε παρόμοια λογική κινείται και το άρθρο του BBC, το οποίο
υποστηρίζει ότι το λαρδί κάνει δυναμική επιστροφή στις κουζίνες.
Το χοιρινό λίπος ή λαρδί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχα-
σε τη δημοτικότητά του. Σήμερα, οι chef το αξιοποιούν, καθώς δεί-
χνουν να εκτιμούν τη μοναδική του τραγανότητα και τη μοναδική
του γεύση. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο άρθρο του BBC: «Ο
μόνος προφανής τρόπος για να γιορτάσουμε την επιστροφή του
είναι με την παρασκευή ενός κέικ με χοιρινό λίπος. Παραδοσιακά,
φτιάχνεται με ή χωρίς μπαχαρικά, ανάλογα με τον τόπο προέλευ-
σης, ενώ η πιο μοντέρνα του εκδοχή περιλαμβάνει αυγά, γάλα και
μία ποικιλία αποξηραμένων φρούτων».
Η sriracha και η harissa
Μία από τις πλέον δημοφιλείς ζεστές σάλτσες της ασιατικής
κουζίνας ήταν η περίφημη harissa. Πρόκειται για ένα μείγμα απο-
ξηραμένης πιπεριάς-τσίλι, σκόρδου, ντομάτας, πάπρικας, κόλιαν-
δρου και ελαιόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούν εκτενώς στις κουζί-
νες της Τυνησίας. Σε έρευνα της Data Εssential, αναφέρεται ότι η
σάλτσα που θα αντικαταστήσει τη harissa είναι η sriracha, η οποία
έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Chinatown. Συνήθως, τη
cover
story
Το κουνουπίδι θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα λαχανικά για το 2015.
1...,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43 45,46,47,48,49,50,51,52,53,54,...68
Powered by FlippingBook