FOOD
Service
34
Α
πό τις 22 έως τις
25 Ιανουαρίου, η
αθωνική γαστρονο-
μία παρουσιάστηκε
στις τουριστικές
αγορές της Τουρκίας μέσα
από 10 επιδείξεις μαγειρικής
και ζαχαροπλαστικής από 20
ντόπιες νοικοκυρές.
Τα πιάτα και οι συνταγές
που παρουσιάστηκαν στην
ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη
είχαν τη βάση τους στην εβδο-
μαδιαία θεματική ενότητα του
Mount Athos Area KOUZINA
2015, η οποία φέρει τον τίτλο
«Η Κουζίνα των Αλησμόνητων
Πατρίδων».
Οι 20 νοικοκυρές που συμ-
μετείχαν στη διοργάνωση απο-
τελούν μέλη τοπικών φορέων
της περιοχής της Χαλκιδικής,
όπως είναι η Αμμουλιανή, η
Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα
και η Ολυμπιάδα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοί-
νωση του Οργανισμού Τουρι-
στικής Ανάπτυξης προ του
Άθω: «Οι 20 νοικοκυρές ένω-
σαν –για μία ακόμη φορά– τις
δυνάμεις τους και με όπλο τη
γαστρονομική παράδοση και
τις αξεπέραστες μαγειρικές
δεξιότητες έστειλαν στον κό-
σμο μήνυμα δημιουργίας, απο-
δεικνύοντας εκ νέου την άρρη-
κτη σχέση μεταξύ της γαστρο-
νομίας και του τουρισμού».
Μεγάλη αποδοχή
των επισκεπτών
Κατά τη διάρκεια της έκθε-
σης, η δραστηριότητα συγκέ-
ντρωσε πλήθος κοινού, το ο-
ποίο ενημερώθηκε μέσω πλη-
ροφοριακού υλικού για το πρό-
γραμμα του Mount Athos Area
KOUZINA 2015, αλλά και για
την πολιτιστική απόδραση με
τίτλο «Από τον Άθωνα στα Στά-
γειρα του Αριστοτέλη και στην
Αμφίπολη του Μεγαλέξαν-
δρου».
Αθωνική Γαστρονομία
Πρωταγωνίστρια
και στην Τουρκία
Σε συνέχεια των ενεργειών προβολής και προώθησης της αθωνικής γαστρονο-
μίας, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω βρέθηκε στη διεθνή
τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης ΕΜΙΤΤ, όπου και έκλεψε για άλλη
μία φορά τις εντυπώσεις.
θέμα