Food Service τ. 122 - page 31

FOOD
Service
31
συνέντευξη
μία κουζίνα και να μαγειρέψει. Όμως δεν
μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει chef. Εί-
ναι πολύ σημαντικό τo να έχεις μία καλή
βασική εκπαίδευση στη μαγειρική, την
οποία θα συνδυάσεις με εξειδικευμένες
γνώσεις αλλά και με σκληρή δουλειά. Επί-
σης, εφόσον κάποιος θέλει να μαθαίνει
συνεχώς νέα πράγματα, θεωρείται απα-
ραίτητη η επαγγελματική δικτύωση.
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για
το συνέδριο του 2016;
Περιμένω το συνέδριο της Αθήνας να
στεφθεί με επιτυχία, φέρνοντας στο επί-
κεντρο του ενδιαφέροντος τα εξαιρετικά
προγράμματα και το έργο μας των τελευ-
ταίων χρόνων. Στην πραγματικότητα, το
συνέδριο αυτό θα είναι η διοργάνωση
εκείνη που θα μας βοηθήσει να αποφασί-
σουμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμε-
νο βήμα για να ισχυροποιήσουμε το
επάγγελμά μας σε παγκόσμια κλίμακα.
Ποιο είναι το θέμα και οι δραστη-
ριότητες που προγραμματίζονται
για το συνέδριο του 2016;
Το θέμα του συνεδρίου βρίσκεται σε
επεξεργασία, αλλά θα είναι σίγουρα στο
ίδιο πλαίσιο με τα αντίστοιχα των προη-
γούμενων ετών. Η εκπαίδευση αλλά και η
διατροφή του πλανήτη είναι σίγουρα
στην ατζέντα μας και μπορώ να σας δια-
βεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να κινού-
μαστε προς την ίδια κατεύθυνση. Εμείς
ως επαγγελματίες μάγειρες αγγίζουμε
την καρδιά και το στομάχι των ανθρώπων
σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να χρη-
σιμοποιήσουμε την επιρροή μας αυτή για
να βελτιώσουμε τον πλανήτη μας.
Για ποιους λόγους θα πρέπει να
υποστηριχθεί η διοργάνωση;
Θα πρέπει να λάβουν μέρος εφόσον επι-
θυμούν να κάνουν τη διαφορά και όχι να
συμμετέχουν για οποιοδήποτε λόγο. Εάν
δεν λάβεις μέρος, τότε είσαι απαθής και
δεν έχεις πολλά να πεις. Συνεπώς, το άτο-
μο όταν βλέπει μία ευκαιρία, για να κάνει τη
διαφορά, θα πρέπει να την αξιοποιεί.
Ποιοι είναι οι «συνοδοιπόροι» σας
σε αυτό σας το ταξίδι;
Είμαστε πεπεισμένοι ότι τη διοργάνω-
ση θα στηρίξουν εταιρείες τροφίμων από
όλο τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα, με
πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μέ-
χρι σήμερα θα μπορούσα να πω ότι είμα-
στε ευλογημένοι που λαμβάνουμε τη
βοήθεια αναγνωρισμένων chef, αλλά και
κυβερνήσεων, και για το λόγο αυτόν θεω-
ρούμε βέβαιο ότι θα έχουμε ανάλογη
υποστήριξη και στο μέλλον.
Πώς μπορεί κάποιος να συμμετέ-
χει στο συνέδριο;
To να μιλήσει κάποιος για το συνέδριο
αλλά και να συμμετάσχει σε αυτό είναι η
καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσαμε
να έχουμε από τον καθένα.
Μπορείτε σε μία πρόταση να περι-
γράψετε το μέλλον της γαστρονο-
μίας;
Απαιτητικό, αλλά γεμάτο προοπτικές
επιβράβευσης.
<
'
'
Το συνέδριο της Αθήνας θα είναι η διοργάνωση εκείνη
που θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε αν θα
προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για να ισχυροποιήσουμε
το επάγγελμά μας σε παγκόσμια κλίμακα.
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...68
Powered by FlippingBook