Food Service τ. 122 - page 21

FOOD
Service
21
Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο
της πόλης η έκθεση κρασιού Οινόραμα. Το
Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα
9 Μαρτίου, πάνω από 130 οινοποιεία υπο-
δέχτηκαν χιλιάδες φίλους του κρασιού
στις όμορφες αίθουσες του Ζαππείου Με-
γάρου, ενός χώρου που, πριν ταυτιστεί με
την πολιτική, είχε σχεδιαστεί και χτιστεί
από τον ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα ως εκ-
θεσιακό κέντρο για τα ελληνικά αγροτικά
προϊόντα. Μία επιστροφή στις ρίζες, λοι-
πόν, για το Οινόραμα, την έκθεση που
πρώτη ανέδειξε το 1994 την ελληνική οινι-
κή παραγωγή και συνέβαλε ουσιαστικά σε
αυτό που αποκαλούμε «αναγέννηση του
ελληνικού κρασιού». Το Οινόραμα 2015
απευθύνθηκε σε οινόφιλους καταναλωτές
και σε επαγγελματίες του κλάδου, με τη
Δευτέρα 09/03 αφιερωμένη στους τελευ-
ταίους. Οι επισκέπτες παρέλαβαν στην εί-
σοδο ένα αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνω-
σίας και τον κατάλογο εκθετών με όλα τα
κρασιά της έκθεσης και στη συνέχεια δοκί-
μασαν ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμούσαν
συνομιλώντας με τους ίδιους τους οινοπα-
ραγωγούς, που ήταν παρόντες για να λύ-
σουν κάθε απορία σχετικά με τα κρασιά
τους. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν μερι-
κές από τις καλύτερες και πλέον ακριβές
φιάλες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές
νέες κυκλοφορίες, αλλά και σημαντικές
ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα.
Φυσικά, πρωτοστάτησε η παρουσίαση της
νέας εσοδείας (2014), η οποία έχει να δεί-
ξει πολύ ενδιαφέροντα κρασιά. Στοχεύο-
ντας στην ακόμα μεγαλύτερη διάχυση του
επώνυμου ελληνικού κρασιού, πέρα από
τα τείχη της έκθεσης, το Οινόραμα εγκαι-
νίασε φέτος την εκδήλωση Athens Wine
Week. Πρόκειται για μία εβδομάδα κρασι-
ού (1-8 Μαρτίου 2015), κατά τη διάρκεια
της οποίας διοργανώθηκαν πολλές οινικές
εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης,
όπως γευσιγνωσίες, σεμινάρια, παρουσιά-
σεις, διαλέξεις και δείπνα. Αποκορύφωμα
του Athens Wine Week είναι το ίδιο το Οι-
νόραμα. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Οι-
νοράματος και του Athens Wine Week ξε-
χώρισαν η εικαστική έκθεση Δρυός Ανά-
γνωσμα, όπου 30 καλλιτέχνες μεταμόρφω-
σαν δρύινα βαρέλια σε έργα τέχνης, ο Μα-
ραθώνιος Οινικής Γνώσης με 30 μίνι διαλέ-
ξεις από ειδικούς του κρασιού και η πρώτη
οργανωμένη παρουσίαση ελαιόλαδων που
έχουν παραχθεί από οινοποιούς.
week.gr.
επικαιρότητα
Puravita: Υγεία και τέλεια γεύση
Δύο νέα ψωμιά με μοναδική,
ισορροπημένη γεύση, εξαιρετι-
κή υφή και υψηλή διατροφική
αξία έρχονται στην ελληνική
αγορά με την εγγύηση της Pu-
ravita, δημιουργώντας μία νέα,
αγαπημένη, καθημερινή συνή-
θεια για όλη την οικογένεια:
Χωριάτικο Πολύσπορο και Δα-
νέζικο Σπορένιο.
Ο chef Λευτέρης Λαζάρου προ-
τείνει τα πιάτα της ελληνικής
κουζίνας, τα κρασιά και τα τυ-
ριά που συνοδεύουν ιδανικά τα
νέα ψωμιά. Κάθε φραντζόλα
ψωμιού Puravita περιέχει ένα
μείγμα από τα πιο πολύτιμα
δώρα της φύσης: εκλεκτοί
σπόροι και σιτηρά σε τέλεια
ισορροπία με τα καλύτερα πλή-
ρη άλευρα, σιτάλευρα ή βυνά-
λευρα που παρέχουν πρόσθε-
τα οφέλη για την υγεία, αλλά
πάνω απ’ όλα εξαιρετική γεύ-
ση. Οι γεύσεις ποικίλλουν: από
απαλές, ήπιες και κρεμώδεις
έως γεύσεις ξηρών καρπών,
ψημένου ψωμιού και βύνης –
ακόμη και με νότες αρωματι-
κών βοτάνων, φρούτων, καρα-
μέλας και καφέ!
Διαφορετικά είδη ψωμιού Pu-
ravita μπορεί να καλύπτουν
διαφορετικές ανάγκες και προ-
τιμήσεις. Το Χωριάτικο Πολύ-
σπορο είναι ένα ελληνικό σε
χρώματα χωριάτικο ψωμί,
πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και Β7,
πηγή βιταμίνης Β1, σε μαγγά-
νιο και σελήνιο και πηγή φω-
σφόρου, ψευδαργύρου, πρω-
τεϊνών και φυτικών ινών. Ο
γνωστός chef Λευτέρης Λαζά-
ρου εμπνέεται και προτείνει
τον καλύτερο τρόπο για να
απολαύσουμε το Χωριάτικο
Πολύσπορο ψωμί της Puravita:
«Το ψωμί PURAVITA Χωριάτικο
Πολύσπορο ταιριάζει και ισορ-
ροπεί μοναδικά με φαγητά που
έχουν απαλές και λίγο γλυκές
γεύσεις, για παράδειγμα, τα
ψάρια στη σχάρα, τα ψάρια
του φούρνου, τα βραστά κρέα-
τα, τα κίτρινα τυριά όπως η
γραβιέρα, το κεφαλοτύρι και
το ταλαγάνι, λόγω της σύνθε-
της υφής του και του εξαιρετι-
κού του αρώματος.
Ταιριάζει επίσης με τις καλο-
καιρινές σαλάτες, τα λαδερά
φαγητά όπως τα γεμιστά, ο
αρακάς, τα όσπρια και το ρύζι,
καθώς και όπου υπάρχει πιπε-
ριά, επίσης και με αρκετά φα-
γητά όπως πάπια και μπούτι
χοιρινού που στην παρασκευή
τους έχουν λίγο μέλι».
Οινόραμα 2015
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...68
Powered by FlippingBook