Η Λουξ πιστοποιήθηκε με
το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
Η Λουξ πιστοποιήθηκε με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ
ΜΑΣ», από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πι-
στοποιήσεων, Eurocert, επισφραγίζοντας για άλλη
μία φορά την ελληνικότητά της. Αναλυτικότερα, η
εταιρεία πιστοποιήθηκε με το εν λόγω σήμα λόγω
συγκεκριμένων κριτηρίων και ποιοτικών χαρακτηρι-
στικών που πληροί, όπως είναι η παραγωγή ελληνι-
κών προϊόντων, το ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς,
η ελληνική έδρα, καθώς και το ελληνικό εργατικό
δυναμικό που απασχολεί. Επίσης, σημαντικό ρόλο
παίζει και η ενεργή κοινωνική της δράση, η οποία
συνεισφέρει τόσο στην ενίσχυση της ελληνικής οι-
κονομίας όσο και της κοινωνίας. Ύστερα από 63
έτη πετυχημένης και ανοδικής πορείας, η μεγαλύτε-
ρη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών παρά-
γει ποιοτικά και ασφαλή ελληνικά προϊόντα, χρησι-
μοποιώντας αυστηρά αγνές πρώτες ύλες. Μόνιμη
δέσμευση και θεμελιώδες καθήκον της εταιρείας
αποτελεί η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η βελτίωση
όλων των διαχειριστικών συστημάτων που διαθέτει,
προκειμένου να διασφαλίσει την κορυφαία ποιότητα
και γεύση που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα λουξ.
επικαιρότητα
Η ΣΑΠΛΑΙ ΑΕ, επίσημος διανομέας
της HARIO σε Ελλάδα και Κύπρο και
διαχειριστής του δικτύου Coffee
Island, συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκ-
θεση επαγγελματιών για τον ξενοδο-
χειακό και επισιτιστικό κλάδο,
HORECA. Η Coffee Island είναι ταυτό-
χρονα ετήσιος χορηγός της SCAE
Hellas, υποστηρικτής ως HARIO, αλ-
λά και χορηγός καφέ στον Πανελλή-
νιο Διαγωνισμό Latte Art, που πραγ-
ματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθε-
σης.
Στον πρωτότυπο διαγωνισμό, οι συμ-
μετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιά-
σουν δύο πανομοιότυπα σχέδια πά-
νω σε τρία ροφήματα: σε έναν latte,
έναν macchiato και ένα «signature»
ρόφημα. Στη HORECA 2014, νικήτρια
του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Τάνια
Κωνσταντίνοβα, η οποία κατέκτησε τη
10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Latte Art, που πραγματοποιήθηκε στη
Μελβούρνη της Αυστραλίας.
/
H COFFEE ISLAND ετήσιος
χορηγός των SCAE HELLAS
και LATTE ART
Περισσότερους από 500 εκθέ-
τες προσέλκυσαν μέχρι στιγ-
μής η 24η Διεθνής Έκθεση
Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημά-
των & Εξοπλισμού Detrop και η
5η Διεθνής Έκθεση Οίνου
Oenos, που διοργάνωσε η
ΔΕΘ-Helexpo από τις 26 Φε-
βρουαρίου έως την 1η Μαρτί-
ου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέ-
ντρο Θεσσαλονίκης.
Οι δύο εκθέσεις επέδειξαν φέ-
τος ιδιαίτερο δυναμισμό και
αποτέλεσαν για μία ακόμη φο-
ρά επίκεντρο της βιομηχανίας
των τροφίμων και των ποτών
στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Φιλοξένησαν άλλωστε μία ευ-
ρεία γκάμα εκθετών, από πα-
ραγωγούς, βιομηχανίες, χον-
δρεμπόρους μέχρι εισαγωγείς
και αντιπροσώπους τροφίμων,
ποτών και οίνου, αλλά και μία
μεγάλη ποικιλία προϊόντων από
όλη την Ελλάδα και αναπτύ-
χθηκαν σε επτά περίπτερα. Στο
εκθεσιακό αυτό «δίδυμο» συμ-
μετείχε φέτος με τις επιχειρή-
σεις-μέλη του και ο Σύνδεσμος
Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφί-
μων και Ποτών Εξωτερικού
(ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ).
Στο πλαίσιο των δύο διοργανώ-
σεων, η ΔΕΘ-Helexpo υλοποίη-
σε πρόγραμμα hosted buyers.
Περίπου 250 προσκεκλημένοι
ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και
αγοραστές από αλυσίδες κα-
ταστημάτων τροφίμων-ποτών,
σουπερμάρκετ, εισαγωγικές
εταιρείες, διανομείς, χονδρε-
μπόρους και κάβες από 30 και
πλέον χώρες βρέθηκαν στη
Θεσσαλονίκη.
Οι εμπορικοί επισκέπτες
προήλθαν ενδεικτικά από Αίγυ-
πτο, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γαλλία,
Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύ-
προ, Λευκορωσία, Λίβανο, Λου-
ξεμβούργο, Νορβηγία, Ουγγα-
ρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουη-
δία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία,
Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά
Εμιράτα, Βρετανία, Ολλανδία,
Ιταλία κ.ά. Μάλιστα, υπό την
οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-
Helexpo, προγραμματίστηκαν
περισσότερα από 3.000 επιχει-
ρηματικά ραντεβού, που έδω-
σαν τη δυνατότητα στους Έλ-
ληνες εκθέτες να κάνουν γνω-
στή την παραγωγή τους στο
εξωτερικό, ανοίγοντας διαύ-
λους επικοινωνίας με μεγά-
λους αγοραστές από σημαντι-
κές διεθνείς αγορές.
Πλούσιο όμως ήταν και το «με-
νού» των παράλληλων εκδηλώ-
σεων, στο οποίο ξεχώρισαν ο
9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μα-
γειρικής Νότιας Ευρώπης, ο
15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οί-
νου Θεσσαλονίκης, το Πανελ-
λήνιο Συνέδριο με αντικείμενο
το κρέας και τα προϊόντα του
«Από τον στάβλο στο πιάτο»,
αλλά και η ημερίδα «Θρησκευ-
τικές πιστοποιήσεις και εξαγω-
γές τροφίμων και συστατικών
τροφίμων».
24η Detrop
FOOD
Service
17