επικαιρότητα
12
FOOD
Service
Ο Μακεδονικός Χαλβάς
γιόρτασε την Καθαρά
Δευτέρα παρέα με εκπρο-
σώπους των media, blog-
gers και πολλούς φίλους.
Στο μεγάλο γιορτινό τρα-
πέζι που στρώθηκε τη
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου
στον ολοκαίνουργιο, ζε-
στό χώρο του εστιατορί-
ου Homey, οι παρευρι-
σκόμενοι είχαν την ευκαι-
ρία να απολαύσουν παρα-
δοσιακές γεύσεις της Κα-
θαράς Δευτέρας που επι-
μελήθηκε η ομάδα του
εστιατορίου και η γνωστή
chef Αργυρώ Μπαρμπαρί-
γου σε μία φιλική ατμό-
σφαιρα, όλοι μαζί… σαν
μία μεγάλη οικογένεια! Ο Μα-
κεδονικός Χαλβάς, το πιο υγιει-
νό νηστίσιμο γλυκό που αποτε-
λεί αναπόσπαστο κομμάτι αυ-
τής της παράδοσης, έχει ταυτι-
στεί με τη γιορτή και το τραπέ-
ζι της Καθαράς Δευτέρας! Κά-
ποτε, το τραπέζι αυτό βρισκό-
ταν στην εξοχή, σήμερα όμως
μπορεί να στρωθεί οπουδήπο-
τε! Σε αυλές, βεράντες, κή-
πους, μπαλκόνια, στο σπίτι ή
σε πικνίκ στην ύπαιθρο, όλη η
παρέα μαζεύεται για να συνεχί-
σει την όμορφη αυτή παράδο-
ση και να απολαύσει νηστίσιμα
μεζεδάκια, λαγάνα και
φυσικά… Μακεδονικό
Χαλβά!
Ο Μακεδονικός Χαλβάς
παράγεται από ταχίνι,
δηλαδή 100% αλεσμένο
σουσάμι, που εδώ και
σχεδόν έναν αιώνα εξα-
κολουθεί να αλέθεται σε
πέτρινους μύλους, χωρίς
τη χρήση χημικών ή άλ-
λων ουσιών. Ο πατροπα-
ράδοτος αυτός τρόπος
παραγωγής σε συνδυα-
σμό με την άριστη ποιό-
τητα των πρώτων υλών,
έχουν ως αποτέλεσμα τη
μοναδική, αυθεντική γεύ-
ση του Μακεδονικού
Χαλβά, που δίνει μία ξε-
χωριστή γλύκα και νοστιμιά
στο νηστίσιμο τραπέζι… Γεύση
που εδώ και 90 χρόνια τον έχει
αναδείξει πρώτο στην καρδιά
των καταναλωτών και πρωτα-
γωνιστή στο τραπέζι της Καθα-
ράς Δευτέρας!
/
Από ολόκληρη την Ελλάδα
έχουν συμμετάσχει στην ηλε-
κτρονική ψηφοφορία των 2nd
BeerBartender Awards.
Στη φετινή, δεύτερη συνεχή
χρονιά των βραβείων η συμμε-
τοχή στη β’ φάση έχει ξεπερά-
σει κατά πολύ την περσινή
συμμετοχή.
Φίλοι της μπίρας στηρίζουν τις
αγαπημένες τους ζυθοποιίες,
εισαγωγικές εταιρείες και μπί-
ρες.
Η μάχη γίνεται ψήφο ψήφο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το
πρωί υπάρχει μία δυάδα, η
οποία ως το βράδυ μπορεί και
να έχει ανατραπεί.
Όλες οι πόλεις τις Ελλάδας
συμμετέχουν, με μεγαλύτερη
συμμετοχή από τη Θεσσαλονί-
κη, τις Σέρρες και την Πάτρα,
πόλεις που στην περσινή ψη-
φοφορία δεν ήταν τόσο πλη-
θωρικές. Ενδιαφέρουσα μάχη
γίνεται σε κάθε κατηγορία,
όπου κανείς από τους πρωτο-
πόρους δεν έχει ξεφύγει στις
πρώτες είκοσι μέρες που διε-
ξάγεται η ψηφοφορία. Σημαντι-
κή είναι η βοήθεια που κερδί-
ζουν οι εταιρείες, από τα τοπι-
κά μέσα, τα οποία στηρίζουν
μέσω των καναλιών τους τα
βραβεία, ενισχύοντας και τον
πανελλήνιο χαρακτήρα που
έχει ως σκοπό να προσδώσει η
διοργανώτρια.
2ος Διαγωνισμός ΒeerBartender!
Μακεδονικός Χαλβάς: ο πρωταγωνιστής
της Καθαράς Δευτέρας
Η Βίκος στο
Προϊόν της
Χρονιάς 2015
Τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυ-
κτικά «Βίκος», με κύριο συστα-
τικό τους το Φυσικό Μεταλλι-
κό Νερό από τη πηγή Ζαγορο-
χώρια, αναδείχθηκαν Προϊόν
της Χρονιάς 2015 στην κατη-
γορία Μη Αλκοολούχα Ποτά.
O θεσμός Προϊόν της Χρονιάς
βραβεύει τα πιο καινοτόμα
προϊόντα εδώ και επτά χρόνια,
ενώ είναι ένα από τα πιο ανα-
γνωρίσιμα λογότυπα από τους
καταναλωτές παγκοσμίως. Πιο
συγκεκριμένα, η εταιρεία
ερευνών TNS ICAP διεξήγαγε
έρευνα σε δείγμα 3.017 Ελλή-
νων καταναλωτών, με τους
συμμετέχοντες να αναδεικνύ-
ουν και να επιβραβεύουν με
την ψήφο τους τα πιο καινοτό-
μα προϊόντα στην κατηγορία
τους. Στην έρευνα αυτή, καθο-
ριστικό ρόλο έχουν οι ίδιοι οι
καταναλωτές, που επιλέγουν
συνειδητά αναδεικνύοντας τα
προϊόντα της προτίμησής
τους. Τα Φυσικά Μεταλλικά
Αναψυκτικά Βίκος κυκλοφόρη-
σαν στην αγορά το καλοκαίρι
του 2014 σε 8 γεύσεις (Πορτο-
καλάδα με ή χωρίς ανθρακικό,
Λεμονάδα, Βυσσινάδα, Γκαζό-
ζα, Cola, Σόδα, Τόνικ) σε συ-
σκευασίες pet 330ml. H εται-
ρεία διαθέτει στην αγορά και
συσκευασίες 1½lt. σε 5 γεύ-
σεις, (Πορτοκαλάδα με ή χω-
ρίς ανθρακικό, Λεμονάδα,
Γκαζόζα και Cola), ενώ πρόκει-
ται να λανσάρει συσκευασίες
0,5lt, διευρύνοντας έτσι την
γκάμα των συσκευασιών της,
προσφέροντας στους κατανα-
λωτές περισσότερες επιλογές.
Ο chef Νίκος Κατσάνης, η Λήδα Παπάζογλου από
ΑΦΟΙ Χαΐτογλου και o διατροφολόγος Γιάννη Χρύσου.