18
FOOD
Service
επικαιρότητα
Επιβραβεύοντας τη φαντασία και τη γευ-
στική δημιουργία, το Johnnie Walker Black
Label με οικοδέσποινα την Ελένη Ψυχούλη
παρέθεσε ένα εξαιρετικό δείπνο στο
Alexander Cigar Lounge του ξενοδοχείου
Μεγάλη Βρεταννία.
Ο chef της Μεγάλης Βρεταννίας, Αστέριος
Κουστούδης, με τη συνεργασία της οικο-
δέσποινας, ετοίμασε ένα πλήρες μενού 5
ξεχωριστών πιάτων – με κάθε πιάτο να
αναδεικνύει και ένα από τα ξεχωριστά γευ-
στικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του
Johnnie Walker Black Label. «Το τέλειο δεί-
πνο πάντα το φανταζόμουν σαν μία παρά-
σταση» δήλωσε η Ελένη Ψυχούλη. «Πέρα
από το μενού, πιο μακριά και από τη συ-
νταγή, μία ολοκληρωμένη εμπειρία, στην
οποία συμμετέχουν τα μάτια, η μύτη, η
αφή και όλες οι αισθήσεις πριν να μπει στο
χορό και ο ουρανίσκος». Γι’ αυτόν το λόγο,
το Johnnie Walker Black Label επέλεξε την
Ελένη Ψυχούλη για να μεταφέρει την πρω-
τοπόρα και καινοτόμα ιδέα του Fabric of
Flavour, του πρώτου υφάσματος εμπλουτι-
σμένου με άρωμα βασισμένο στα βασικά
χαρακτηριστικά του ουίσκι, σε ένα πλήρες
δείπνο 5 πιάτων. «Όταν στο τραπέζι σου
μπαίνει ένα blended ουίσκι σαν το Johnnie
Walker Black Label, έχεις ήδη κλείσει εισι-
τήριο για τη Σκωτία. Για να κοινωνήσεις το
τοπίο, πρέπει να γευτείς το άρωμα της
υγρασίας, των καταπράσινων βρύων, του
κρυστάλλινου νερού, τη μυρωδιά της κά-
βας. Το σκηνικό παίζει και αυτό το ρόλο
του. Η Μεγάλη Βρεταννία διαθέτει το χρώ-
μα, το παλιό άρωμα, την υπόμνηση ενός
σκωτσέζικου πύργου και ο Αστέριος Κου-
στούδης, που μαζί επιμεληθήκαμε το με-
νού, την ευαισθησία που κρύβεται πίσω
από τα αρώματα των υλικών» ολοκλήρωσε
η Ελένη Ψυχούλη.
Το μενού της βραδιάς συνδυάστηκε απο-
κλειστικά με Johnnie Walker Black Label –
σκέτο, με πάγο ή και με νερό.
Δείπνο συναισθησίας της Ελένης Ψυχούλη
Η Electrolux Professional –
Ελλάς, θυγατρική του παγκό-
σμιου ηγέτη στη χώρα μας,
υποστηρίζει κάθε νέο που
προσπαθεί επαγγελματικά να
καθιερωθεί. Που έχει όρεξη,
μεράκι και πάθος για τη δου-
λειά του. Στο τελευταίο γα-
στρονομικό γεγονός που έγι-
νε στην Αράχοβα, όπου η
Electrolux Ελλάς υποστήριξε
το Chef’s Club Ελλάδος και τη
Σχολή Τουριστικών Επαγγελ-
μάτων του Γαλαξιδίου, προς
ενίσχυση και υποστήριξη της
τοπικής κοινωνίας, εστίασης
και φιλοξενίας, με τα κορυ-
φαία μηχανήματα επαγγελμα-
τικής εστίασης, γνώρισε τον
σπουδαίο chef της Σχολής
Μαγειρικής ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου,
κ. Γιάννη Άβντιου (Έξαρχος).
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε
σχετική της ανακοίνωση: «Φι-
λικός, συνεργατικός, δημιουρ-
γικός, υποσχόμενος πολλά,
νέος, ταλαντούχος. Γι’ αυτό
και εμείς, η Electrolux
Professional – Ελλάς, επιθυ-
μούμε να τον υποστηρίξουμε
κατά τη διάρκεια των σχολι-
κών διακοπών. Μάλιστα, έχει
εργαστεί σε διάφορα ξενοδο-
χεία ήδη. Τον συγχαίρουμε
αυτόν, τους γονείς του και
τους καθηγητές του και του
ευχόμαστε καλή επιτυχία.
/
Με 3 Χρυσά Βραβεία και 1
Grand Award για τις περιβαλλο-
ντικές πρακτικές που εφαρμόζει
στις μονάδες της στην Ελλάδα
διακρίθηκε η Coca-Cola Τρία
Έψιλον στα Environmental
Awards 2015 που απονεμήθη-
καν τον Δεκέμβριο του 2014.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακρί-
θηκε με Χρυσό Βραβείο για τις
πρακτικές της στις κατηγορίες
Sustainable Packaging, αποδο-
τική διαχείριση ενέργειας και
Εξοικονόμηση νερού. Λόγω της
υψηλής βαθμολογίας που έλαβε
από την κριτική επιτροπή στις 3
κατηγορίες όπου συμμετείχε, η
Coca-Cola Τρία Έψιλον διακρί-
θηκε με το Grand Award της
διοργάνωσης. Με 25 γραμμές
παραγωγής στα εργοστάσιά της
ανά την Ελλάδα και έντονη πα-
ραγωγική και εμπορική δραστη-
ριότητα, η Coca-Cola Τρία Έψι-
λον συνεχίζει να επενδύει με συ-
νέπεια πίσω από τη στρατηγική
της αειφόρου ανάπτυξης. Στο
πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει σει-
ρά πρωτοβουλιών για τη μείωση
του περιβαλλοντικού της αποτυ-
πώματος τόσο στην παραγωγι-
κή διαδικασία όσο και ευρύτερα
στη διαχείριση του κύκλου ζωής
των προϊόντων της.
http://
Από αριστερά ο κ. Παναγιώτης
Βασιλείου, πρόεδρος του Πράσι-
νου Ταμείου του Υπουργείου Περι-
βάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματι-
κής Αλλαγής, και ο Νίκος Φαρα-
ντούρης, BU Sustainability
Manager Coca-Cola Τρία Έψιλον
Ελλάδας και Κύπρου.
Ο chef της Σχολής Μαγειρικής
ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου, κ. Γιάννης
Άβντιου (Έξαρχος).
4 Βραβεία για την υπεύθυνη
Coca-Cola Τρία Έψιλον
Η Electrolux Professional –
Ελλάς υποστηρίζει τη νέα
γενιά