Food Service τ. 122 - page 16

21 χρόνια SALE & PEPE
στην Αθήνα
Το εστιατόριο SALE & PEPE συμπληρώνει
21 χρόνια γευστικής παρουσίας στην καρ-
διά της Αθήνας στο Κολωνάκι και υπόσχε-
ται να προσφέρει για μία ακόμα σαιζόν
απολαύσεις υψηλού επιπέδου μέσα από
απροσδόκητα προσιτές, γευστικές προτά-
σεις, νέες γεύσεις και τη βασίλισσα Λευκή
Tρούφα σε ποικιλία πιάτων! Με τους ευφά-
νταστους συνδυασμούς και τη δημιουργι-
κότητα του Ivan Ottaviani, οι πελάτες μπο-
ρούν να απολαύσουν καθημερινά, από
Δευτέρα έως Κυριακή, εξαιρετικά μενού
στην τιμή των
35/άτομο με ένα ποτήρι
κρασί. Επίσης, για τους λάτρεις της τρού-
φας το SALE e PEPE έχει την απάντηση.
Το μενού που έχει γίνει πλέον παράδοση,
καθώς το SALE & PEPE έχει ταυτιστεί με
το σπάνιο και εκλεπτυσμένης γεύσης αυτό
προϊόν, περιλαμβάνει έξοχους συνδυα-
σμούς συστατικών, με στόχο να αναδεί-
ξουν το φίνο άρωμα και τη μεστή γεύση
της Λευκής και Μαύρης Τρούφας.
16
FOOD
Service
επικαιρότητα
Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, το πολυβρα-
βευμένο εστιατόριο της Αθήνας, Σπονδή,
σε συνεργασία με το Cardhu, το αγαπη-
μένο single malt whisky από το Speyside
και το The Food & Leisure Guide (www.
fnl-guide.com), διοργάνωσαν ένα private
dinner με επίτιμους προσκεκλημένους, με
σκοπό να γευτούν τις δημιουργίες του
chef Arnaud Bignon από το The Green-
house του Λονδίνου. Γνωστός για τη φι-
λοσοφία του που συνδυάζει την παραδο-
σιακή γαλλική εκπαίδευσή του με σύγχρο-
νες τεχνικές και είναι βασισμένη γύρω
από την εύρεση της τέλειας αρμονίας και
ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του, παίζο-
ντας συχνά με νέους συνδυασμούς και
πρωτότυπα αρώματα σε πάντα κομψή και
σύγχρονη παρουσίαση, ο βραβευμένος
chef, επιστρέφοντας στη Σπονδή, δημι-
ούργησε μοναδικά πιάτα για τη βραδιά
εμπνευσμένος από τη μοναδική γκάμα
γεύσεων των whisky της οικογένειας
Cardhu. Πρωταγωνιστές της βραδιάς το
CARDHU AMBER ROCK™ και το CAR-
DHU GOLD RESERVE™, που προστέθη-
καν πρόσφατα στην πλούσια οικογένεια
του Single Malt Scotch Whisky από το
Speyside που αποτελείται επίσης από τα
Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και Cardhu
18 y.o. Οι απρόσμενοι και απόλυτα ισορ-
ροπημένοι συνδυασμοί γεύσεων που πα-
ρουσίασε ο διάσημος chef έδωσαν μία νέα
οπτική στα μοναδικά χαρακτηριστικά του
CARDHU AMBER ROCK™, του διπλά ωρι-
μασμένου σε καπνισμένα βαρέλια αμερι-
κάνικης δρυός single malt, με τις πλούσιες
νότες βανίλιας και μπαχαρικών, ενώ πα-
ράλληλα έδεσαν αρμονικά με τον άψογα
ισορροπημένο χαρακτήρα του CARDHU
GOLD RESERVE™ και με τις ακόμα πιο ζε-
στές, γλυκές και φρουτώδεις νότες της
γεύσης του. Τη βραδιά συνόδευσαν εκ-
πληκτικά cocktails από τους Θάνο Πρου-
νάρους, Head Bartender του Ομίλου Τρα-
στέλη, και Τέλη Παπαδόπουλο, mixologist
διεθνούς αναγνώρισης και νικητή του πα-
γκόσμιου διαγωνισμού World Class
Bartender of the Year το 2009.
Η Σπονδή και το Cardhu σε
μία μαγική βραδιά
Δύο σπουδαίοι Γάλλοι chef, ο
Régis Marcon και η Anne-So-
phie Pic, στρέφουν τα βλέμμα-
τα στη φίνα γαλλική κουζίνα
στις κατηγορίες θέσης La Pre-
mière και Business της Air
France. Στις πτήσεις που ανα-
χωρούν από το Παρίσι και σε
όλο το δίκτυο των πτήσεων με-
γάλων αποστάσεων, οι chef δη-
μιουργούν συνδυάζοντας προϊ-
όντα κορυφαίας ποιότητας και
εφευρετικές συνταγές με μο-
ναδικές γεύσεις. Και καθώς η
λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά,
νέα επιτραπέζια σκεύη σχεδια-
σμένα από τον Jean-Marie
Massaud ολοκληρώνουν την ει-
κόνα του κάθε πιάτου. Για τον
Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
του 2015, ο Régis Marcon σχε-
δίασε ένα νέο ορεκτικό και πέ-
ντε νέα κυρίως πιάτα για την
κατηγορία θέσης La Première.
Εστιάζοντας στα καλύτερα της
γαλλικής γαστρονομικής κλη-
ρονομιάς, ο chef προσφέρει
αυθεντική και γευστική κουζί-
να. Τον Φεβρουάριο, ανάμεσα
στα πιάτα που προσφέρθηκαν
κατά τη διάρκεια των πτήσεων,
οι επιβάτες μπόρεσαν να απο-
λαύσουν σιγομαγειρεμένο μο-
σχαρίσιο κότσι, γατόψαρο και
γαρίδες με μανιτάρια σε στυλ
μπουγιαμπές ή κοτόπουλο
στον ατμό με μέλι και λεμόνι.
Τον Μάρτιο, το πράσινο ραγού
με τις φακές du Puy και τις γα-
ρίδες ή το κοτόπουλο με τις
μορχέλες είναι δύο μόνο από
τα πιάτα που προσφέρονται.
Κάθε δύο μήνες, ένας βραβευ-
μένος Γάλλος chef με αστέρια
Michelin προτείνει νέες γα-
στρονομικές δημιουργίες στο
μενού της θέσης La Première.
Οι Régis Marcon, Guy Martin,
Joel Robuchon, Anne-Sophie
Pic και Michel Roth θα διαδε-
χθούν ο ένας τον άλλο μέσα
στη χρονιά, με στόχο την πιο
φίνα γαστρονομική εμπειρία
στους αιθέρες.
/
Οι λιχουδιές της Air France
1...,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,...68
Powered by FlippingBook