Food Service τ. 122 - page 14

14
FOOD
Service
επικαιρότητα
Το νικητή για το 2015, που θα
εκπροσωπήσει την Ελλάδα
στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό
Sommelier του 2017 στην Αυ-
στρία, ανέδειξε ο Πανελλήνιος
Διαγωνισμός Οινοχόων που
πραγματοποιήθηκε το Σάββα-
το 31 Ιανουαρίου και την Κυ-
ριακή 1 Φεβρουαρίου στην
Αθήνα. Έπειτα από μία ιδιαίτε-
ρα απαιτητική προκριματική
φάση κεκλεισμένων των θυ-
ρών που περιλάμβανε γραπτές
εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία
κρασιών, αρμονία κρασιού-φα-
γητού, πρακτικές εξετάσεις
σχετικά με το σερβίρισμα
αφρωδών κρασιών αλλά και
της τεχνικής της μετάγγισης
κρασιού, στην οποία συμμετεί-
χαν 14 διαγωνιζόμενοι, ξεχώρι-
σαν τρεις νικητές.
Οι νικητές τη δεύτερη ημέρα
προχώρησαν στην τελική φά-
ση, κατά τη διάρκεια της οποί-
ας δοκιμάστηκαν τόσο οι γενι-
κές γνώσεις τους στον ελληνι-
κό και παγκόσμιο αμπελώνα
όσο και η τεχνική και η παρου-
σία τους απέναντι σε απαιτητι-
κούς πελάτες, με πλούσιες
γνώσεις για το κρασί και τη
γαστρονομία ευρύτερα. Ακο-
λουθώντας τα πρότυπα της
Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχό-
ων και με άκρα μυστικότητα,
σε ένα σκηνικό που θύμιζε χώ-
ρο εστιατορίου, η κριτική επι-
τροπή ανέδειξε τον Λευτέρη
Κανδύλη ως τον Καλύτερο
Έλληνα Οινοχόο για το 2015.
Η κριτική επιτροπή απαρτιζό-
ταν από κορυφαίους, καταξιω-
μένους επαγγελματίες της ελ-
ληνικής γαστρονομίας, καθώς
και από τους προέδρους των
Ενώσεων Οινοχόων της Αυ-
στρίας (Annemarie Foidl), της
Ιταλίας (Giuseppe Vaccarini)
και της Σουηδίας (Karina Tho-
lin). Ο φετινός διαγωνισμός
που για πρώτη φορά πραγμα-
τοποιήθηκε στο πλαίσιο της οι-
νικής εκδήλωσης Τα ΒορΟινά
προσέλκυσε το ενδιαφέρον
πλήθους κόσμου.
Εκτός από το νικητή Λευτέρη
Κανδύλη (Assistant Head Som-
melier, The Ledbury Restau-
rant, London & συνεργάτη της
Clarke Foyster Wines), τη δεύ-
τερη θέση κατέλαβε ο Απόστο-
λος Πλαχούρας (οινοχόος στο
Danai beach resort & villas,
Χαλκιδική και συνεργάτης της
Nespresso) και την τρίτη θέση
κατέλαβε ο Αλέξανδρος Τρια-
νταφύλλου (οινοχόος, στο
wine bar Wine Not, Χαλάνδρι
και Danai Beach Resort & Vil-
las, Χαλκιδική).
Διάσημοι chef, ξεχωριστές
γεύσεις, μοναδική ατμόσφαιρα
στον κορυφαίο γαστρονομικό
προορισμό, τη μαγευτική Σι-
θωνία Χαλκιδικής.
Οι βραβευμένοι chef Γιάννης
Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρ-
μούτσος, Χριστόφορος Πέ-
σκιας, Ηλίας Μαμαλάκης, Δη-
μήτρης Δημητριάδης, Μαρία
Εκμεκτσίογλου, Jean Louis
Capsalas, Ντίνα Νικολάου,
Mιχάλης Νουρλόγλου, Σταύ-
ρος Μαλλιαρίδης επιδίδονται
σε συνταγές που ικανοποιούν
μέχρι και τους πιο απαιτητι-
κούς γευσιγνώστες, ενώ ο Πα-
τήρ Επιφάνιος με τη μοναδική
του μοναστηριακή κουζίνα κα-
ταπλήττει τους ουρανίσκους
με αυθεντικές αγιορείτικες συ-
νταγές.
Στο Tsipouraki Restaurant, το
οποίο βρίσκεται στη βραβευ-
μένη με Γαλάζια Σημαία Porto
Carras Μαρίνα με τη μαγευτική
θέα, από τις 20 Ιουνίου έως τις
5 Σεπτεμβρίου 2015, οι μυρω-
διές που θα ξεχυθούν από τις
κουζίνες θα είναι γλυκές και
τρυφερές, όσο και τα συναι-
σθήματά μας όταν θυμόμαστε
τα αχνιστά πιάτα της ελληνι-
κής κουζίνας που καθόρισαν
τη ζωή και τις μνήμες μας.
Η ελληνική κουζίνα στο Porto Carras Grand Resort
Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον
Καλύτερο Οινοχόο 2015
Οι γεύσεις της
Μακεδονίας
Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου,
στο Athens Metropolitan
Hotel, περίπου εκατό άτομα
παρακολούθησαν την εκδή-
λωση «Οι γεύσεις της Μακε-
δονίας». Η εκδήλωση ξεκίνη-
σε με τις ομιλίες τεσσάρων
ειδικών της διατροφής και
συγκεκριμένα με τον κ. Άγγε-
λο Ιατρίδη της εταιρείας Κτή-
μα Άλφα, με θέμα το «Κρασί
της Βορείου Ελλάδος & το
Κτήμα Άλφα», τη Δρα Χρύσα
Οικονόμου, από το Δίκτυο
Ελληνικής Σπιρουλίνας, που
παρουσίασε το θέμα «Η σπι-
ρουλίνα και τα οφέλη της»,
τον καθηγητή Γεώργιο Μπό-
σκου, από το Χαροκόπειο Πα-
νεπιστήμιο, με θέμα «Η Μεσο-
γειακή Διατροφή στη Βόρεια
Ελλάδα και η θρεπτική αξία
των Μακεδονικών Προϊόντων»
και την κα Ελισάβετ Τσιγαρί-
δα, από την Εφορεία Αρχαιο-
τήτων Πέλλας, η οποία πα-
ρουσίασε τον Πολιτισμό και
τα Προϊόντα της Αρχαίας Μα-
κεδονίας με ειδική αναφορά
στον «Μενδαίο Οίνο». Στο τέ-
λος της εκδήλωσης, προ-
σφέρθηκε ένα κουτί δώρων
με παραδοσιακά προϊόντα.
1...,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13 15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,...68
Powered by FlippingBook