Food Service τ. 122 - page 40

Μ
ία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναφορές του
έτους δημοσίευσε η εταιρεία συμβούλων εστιατο-
ρίων Baum & Whiteman. Η εταιρεία ξεχωρίζει δέκα
τάσεις οι οποίες θεωρεί ότι θα εμφανιστούν στην
εστιατοριακή αγορά το 2015.
Η τεχνολογία στο εστιατόριο
Τα εστιατόρια δείχνουν να εκσυγχρονίζονται, αξιοποιώντας τις
δυνατότητες της τεχνολογίας. Όπως διαπιστώνει η έρευνα, σύντο-
μα οι επισκέπτες των εστιατορίων θα μπορούν να παραγγείλουν με
τη βοήθεια των κινητών τους τηλεφώνων ή tablet προτού καν φτά-
σουν στο εστιατόριο. Το ίδιο θα ισχύσει και για την πληρωμή των
λογαριασμών τους, που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με άμεση
μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό τους λογαριασμό ή τη
χρήση της πιστωτικής τους κάρτας. Βέβαια, όπως σε κάθε καινο-
τομία, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα δεύτερο επίπε-
δο ανάγνωσης. Έτσι, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, τα σωμα-
τεία των εργαζομένων σε εστιατόρια στις ΗΠΑ ασκούν έντονες
πιέσεις στους ιδιοκτήτες για αύξηση μισθών. Κατά συνέπεια, η
χρήση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή λειτουργία των
εστιατορίων φαντάζει άκρως δελεαστική.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Baum & Whiteman, η τάση αυτή
θα συντελέσει σε αύξηση εσόδων για μεγάλες εταιρείες του κλά-
δου όπως είναι η Google και η Apple, οι οποίες έχουν εκδηλώσει
ενδιαφέρον για ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών.
Ακόμη μία άμεση συνέπεια της εξέλιξης της τεχνολογίας είναι η
τάση για προπληρωμένες κρατήσεις. Ειδικά στις ΗΠΑ, σε εστιατό-
ρια τα οποία παρουσιάζουν υψηλή κινητικότητα ζητούν από τους
πελάτες τους να προπληρώνουν τις κρατήσεις τους, ώστε να εξα-
σφαλίσουν τα έσοδά τους. Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στο να
υλοποιήσουν με ασφάλεια την ενέργεια αυτή τα εστιατόρια.
Η μόδα συναντά την εστίαση
Μία μάλλον νέα ιδέα που ξεκινά να λανσάρεται στις ΗΠΑ σύμ-
cover
story
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινούν οι πρώτες «γευστικές προβλέψεις» για τα υλικά που αναμένεται να
κυριαρχήσουν στις κουζίνες των επαγγελματιών. Το Food Service πραγματοποίησε ρεπορτάζ και
παρουσιάζει τις τάσεις στη μαγειρική όπως αυτές διατυπώθηκαν σε έρευνες σε όλο τον κόσμο.
Τι θα
σερβίρουν τα
εστιατόρια;
Η κουζίνα το 2015
FOOD
Service
40
1...,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39 41,42,43,44,45,46,47,48,49,50,...68
Powered by FlippingBook