Food Service τ. 122 - page 35

Νέες
επαγγελματικές
συνεργασίες
Εκτός της μεγάλης αποδο-
χής και εκδήλωσης ενδιαφέρο-
ντος των επισκεπτών της έκθε-
σης για την αθωνική γαστρονο-
μία, πολλές ήταν και οι ευκαι-
ρίες για τη σύναψη νέων επαγ-
γελματικών συνεργασιών με
τους εκπροσώπους του τουρι-
σμού της περιοχής.
Στελέχη και μέλη του οργανι-
σμού πραγματοποίησαν σειρά
επαγγελματικών συναντήσεων
με εκπροσώπους τουριστικών
γραφείων και tour operators,
προκειμένου να παρουσιάσουν
επίσημα την εν λόγω διαδρομή,
ώστε να καταστήσουν τις προα-
θωνικές και αριστοτελικές πε-
ριοχές μέρος των οργανωμέ-
νων «τουρκικών τουριστικών
αποδράσεων». Τουριστικοί πρά-
κτορες όμως προσέγγισαν το
«τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής,
επισκεπτόμενοι το περίπτερό
του, αφού είχε προηγηθεί απο-
στολή εκατοντάδων ηλεκτρονι-
κών προσκλήσεων από τη διεύ-
θυνση μάρκετινγκ του οργανι-
σμού, ενώ δεν ήταν λίγοι οι εκ-
πρόσωποι Τύπου που κάλυψαν
το θεαματικό γεγονός.
Οι στοχευμένες
ενέργειες
μάρκετινγκ
αποδίδουν!
Η συγκεκριμένη θεματική
προώθηση στην Τουρκία επιλέ-
χθηκε κατόπιν έρευνας της
αγοράς και εστίασε στη γα-
στρονομία και στις πολυήμερες
πολιτιστικές τοπικές διαδρο-
μές/αποδράσεις, δεδομένου ότι
οι Τούρκοι επισκέπτες είναι λά-
τρεις και των δύο μορφών του-
ρισμού.
Υπάρχει και
συνέχεια…
Επόμενη επικοινωνιακή δρα-
στηριότητα της περιοχής στην
Τουρκία είναι η διοργάνωση
road show τουρισμού, που στο-
χεύει στην προσέλκυση θεματι-
κών τουριστικών γραφείων και
ειδικών ταξιδευτών. Θα πραγ-
ματοποιηθεί δε τον επόμενο Σε-
πτέμβριο σε συνεργασία με ει-
δικευόμενο στην τουρκική αγο-
ρά τουριστικό γραφείο.
athosarea.org
<
FOOD
Service
35
θέμα
1...,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34 36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,...68
Powered by FlippingBook