Food Service τ. 127 - page 8

επικαιρότητα
8
FOOD
Service
O βραβευμένος με δύο αστέρια
Michelin και chef της χρονιάς
για το 2016 από το γαστρονομι-
κό οδηγό Gault & Millau, Sang
Hoon Degeimbre, ήρθε για
πρώτη φορά στην Ελλάδα για
μία πρωτοποριακή γαστρονομι-
κή εμπειρία σε 23 πράξεις. Την
Τρίτη 26 Απριλίου, ο πρόσφατα
βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο
Αλέξανδρος Τσιοτίνης και το
CTC υποδέχτηκαν στο χώρο
τους τον διεθνούς φήμης chef
Sang-Hoon Degeimbre για να
δημιουργήσουν για το κοινό
ένα δείπνο «quatre mains», 23
πιάτων. Οι 30 τυχεροί που εξα-
σφάλισαν μία θέση στο CTC για
τη βραδιά εκείνη είχαν την ευ-
καιρία να απολαύσουν μία αρ-
μονική εναλλαγή 11 πιάτων του
chef Τσιοτίνη και 11 του chef
Degeimbre, αλλά και ένα στο
οποίο ένωσαν τις δημιουργίες
τους. Παράλληλα, οι παρευρι-
σκόμενοι είχαν την ευκαιρία να
απολαύσουν και το πάντρεμα
της διακεκριμένης ομάδας οί-
νου του CTC με τον Βελγο-Κο-
ρεάτη chef, καθώς ο τελευταί-
ος φέρει τη διπλή ιδιότητα
chef/sommelier και πρόσθεσε
τις πινελιές του στο beverage
pairing της βραδιάς.
Το event αποτέλεσε μία σπάνια
ευκαιρία για το ελληνικό κοινό
να γευτεί τις δημιουργίες του
κορυφαίου Βελγο-Kορεάτη
chef, αλλά και να συμμετέχει σε
μία μοναδική, για τα ελληνικά
δεδομένα, γαστρονομική εμπει-
ρία. Το μενού περιλάμβανε βρα-
βευμένα πιάτα του Degeimbre,
όπως ο αστακός με φράουλες
και γκασπάτσο από κόκκινο λά-
χανο, και την πειραγμένη προ-
σέγγισή του στη βέλγικη σπε-
σιαλιτέ, μύδια με πατάτες τηγα-
νητές, αλλά και πιάτα τα οποία
έχει ξεχωρίσει το κοινό του
CTC, όπως η βελουτέ καλαμπό-
κι αρωματισμένη με αστακό και
αφρό από τρούφα και περγαμό-
ντο, η ναμελάκα λευκής σοκο-
λάτας με βιολέτα και κόκκινα
φρούτα, αλλά και πιάτα που
έκαναν την εμφάνισή τους για
πρώτη φορά, όπως η τερίνα
σαρδέλας με ζελέ από ρετσίνα
και πουρέ αμπελόφυλλο.
/
Η Tetra Pak® έλαβε ασημένια
διάκριση για τη χάρτινη συ-
σκευασία Tetra Brik® Aseptic
EDGE των 200ml για την κρέμα
γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ στα Pa -
ckaging Innovation Awards
2016. Η καινοτόμα συσκευασία
της Tetra Pak ξεχώρισε για τον
πρωτοποριακό της σχεδιασμό,
την υψηλή τεχνολογία και την
προστιθέμενη αξία που προσ-
δίδει στο προϊόν, κατακτώντας
το Silver Award στη κατηγορία
τροφίμων και ποτών.
Η καινοτομία της πρωτοπορια-
κής συσκευασίας Tetra Brik
Aseptic® Edge 200ml για την
κρέμα γάλακτος Όλυμπος
οφείλεται κυρίως:
στον εργονομικό της σχεδια-
σμό για εύκολο άνοιγμα και
κλείσιμο με μία μόνο κίνηση,
στο πρωτότυπο σχήμα και
design της και
στο πρακτικό της μέγεθος,
που επιτρέπει στον καταναλω-
τή να χρησιμοποιεί ακριβώς
όση ποσότητα επιθυμεί.
Και βέβαια, συνδυάζοντας όλα
τα πλεονεκτήματα της ασηπτι-
κής τεχνολογίας, διατηρεί
αναλλοίωτη την ποιότητα και
τη γεύση του περιεχομένου
της. Συγκεκριμένα, τα τρόφιμα
που περιέχονται στις χάρτινες
συσκευασίες ασηπτικής τεχνο-
λογίας διατηρούν τη διατροφι-
κή τους αξία και τα ποιοτικά
τους χαρακτηριστικά για μεγα-
λύτερη περίοδο, χωρίς την
ανάγκη συντηρητικών. Επιπλέ-
ον, το νέο πρακτικό καπάκι
ασφαλείας HeliCap™23 έχει
σχεδιαστεί με στόχο να διευκο-
λύνει τους καταναλωτές στο
άνοιγμα και στο κλείσιμο της
συσκευασίας, αλλά και να κά-
νει καλύτερο τον τρόπο με τον
οποίο σερβίρεται το προϊόν κα-
τευθείαν από τη συσκευασία.
/
Βραβείο Καινοτομίας για την
TETRA PAK®
Ένα δείπνο-παράσταση στο CTC!
Η Λουξ γίνεται
Public National
Champion!
Η Λουξ Μαρλαφέκας αναδεί-
χτηκε Public National Cham-
pion στο πλαίσιο των ευρωπαϊ-
κών βραβείων European Busi-
ness Awards με την υποστήρι-
ξη της RSM.
Η Διοίκηση της Λουξ νιώθει
την ανάγκη να ευχαριστήσει
τους χιλιάδες Έλληνες κατα-
ναλωτές που την ανέδειξαν
στην πρώτη θέση ανάμεσα σε
36 κορυφαίες ελληνικές επι-
χειρήσεις και πλέον εκπροσω-
πεί την Ελλάδα στην επόμενη
φάση, όπου διαγωνίζεται μαζί
με τους υπόλοιπους 31 Ευ-
ρωπαίους National Cham-
pions, διεκδικώντας τον τίτλο
του Overall European Public
Champion.
Η πορεία προς την επιτυχία
συνεχίστηκε για τη Λουξ, η
οποία διεκδίκησε ως τις 26
Απριλίου την ψήφο του κοι-
νού σε πανευρωπαϊκό επίπε-
δο για να αναδειχτεί Overall
European Public Champion,
στην ηλεκτρονική διεύθυνση
rope.com/vote/detail-new/
greece/17036.
Η Λουξ αποτελεί τη μεγαλύ-
τερη 100% ελληνική εταιρεία
αναψυκτικών και χυμών, που
ανήκει εξολοκλήρου σε Έλ-
ληνες επιχειρηματίες, και εδώ
και δεκαετίες αποτελεί παρά-
γοντα ανάπτυξης για τη χώρα
με συνεχείς επενδύσεις στην
καινοτομία.
Η Λουξ δημιουργεί προϊόντα
από 100% ελληνικές πρώτες
ύλες, με προστιθέμενη αξία
για τον καταναλωτή, αλλά και
την ελληνική οικονομία, κα-
θώς προσφέρει εργασία σε
ελληνικές οικογένειες, συμ-
βάλλοντας στην αύξηση των
θέσεων εργασίας.
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...52
Powered by FlippingBook