Alain Ducasse
Education –
Healthy Cuisine
Η πολυαναμενόμενη επαναλειτουργία
του εστιατορίου Plaza Athénée του
Alain Ducasse τον Αύγουστο του
2014 ήταν αναμφισβήτητα το πιο ση-
μαντικό γεγονός της χρονιάς, στο χώ-
ρο της υψηλής γαστρονομίας. Καθώς
η γαστρονομική του αυτοκρατορία
εκτείνεται στις τέσσερις γωνιές του
κόσμου, ο Γάλλος chef που είναι έν-
θερμος υποστηρικτής της ιδέας του
glocalization (Glocalization – Think
globally, act locally) φαίνεται να μην
εγκαταλείπει το ρόλο του «μεγάλου
ηγέτη» στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Έτσι, με την επαναλειτουργία του
Plaza Athénée, παρουσίασε ένα και-
νούργιο lunch menu με την ονομασία
Naturalité. Με αυτό το μενού, ο Alain
Ducasse αντιπροσωπεύει τη φυσικό-
τητα στην κουζίνα, εμπνευσμένο από
την τριλογία ψάρι-λαχανικά-δημη-
τριακά.
12
FOOD
Service
επικαιρότητα
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία διακρίθηκε με βρα-
βείο στην κατηγορία Διοίκηση Ανθρώπινου
Δυναμικού σε περιπτώσεις Εξαγορών και
Συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο του διαγωνι-
σμού Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της
KPMG.
Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική τε-
λετή κατά τη διάρκεια του 19ου Συμποσίου
Ανθρωπίνου Δυναμικού που διοργάνωσε η
KPMG.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτέλεσε μία εκ
των τεσσάρων συνολικά εταιρειών που βρα-
βεύτηκαν από την KPMG, ξεχωρίζοντας
ανάμεσα σε πλήθος αξιόλογων υποψηφιοτή-
των. Η διάκριση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας
αφορά το σημαντικό και αποτελεσματικό
ρόλο που ανέπτυξε το τμήμα Ανθρώπινου
Δυναμικού κατά τη διαδικασία συγχώνευσης
των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυ-
μπιακή Ζυθοποιία κατά το 2015.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Ανθρώπινου Δυνα-
μικού υπήρξε στρατηγικός εταίρος για την
ομαλή μετάβαση της εταιρείας στην επόμε-
νη μέρα, τη δημιουργία εταιρικής κουλτού-
ρας υψηλής απόδοσης, την αποτελεσματική
ενοποίηση των λειτουργιών και τη διαμόρ-
φωση μιας ισχυρής δομής.
Κατά την παραλαβή του βραβείου, η HR
Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, κα Μα-
ρία Καφεντζή, δήλωσε: «Η διάκρισή μας δεν
αφορά μονάχα την υλοποίηση ενός επιτυ-
χούς προγράμματος ανάπτυξης μιας νέας
εταιρικής κουλτούρας και πλήρους εναρμό-
νισης με αυτή, αφορά τη συμβολή μας στη
δημιουργία ενός ισχυρού επιχειρηματικού
πόλου, ο οποίος υποστηρίζει την ελληνική
οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».
Η KPMG διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά
τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ
στην εκδήλωση βράβευσης το «παρών»
έδωσαν ομιλητές και προσκεκλημένοι πα-
γκόσμιας εμβέλειας από διεθνείς εταιρείες.
Η θέσπιση των βραβείων αυτών από την
KPMG πηγάζει από την ανάγκη αναγνώρι-
σης των εταιρειών που υιοθετούν και υλο-
ποιούν καινοτόμες ιδέες σε θέματα Ανθρώ-
πινου Δυναμικού και στόχο έχει να επιβρα-
βεύσει και να αναδείξει τις καλύτερες πρω-
τοβουλίες στο χώρο αυτό.
/
Σημαντική βράβευση για την
Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Την 1η Μαρτίου 2015, στην αίθουσα του
ισογείου της ελληνικής πρεσβείας στις
Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε προγραμ-
ματισμένη εκδήλωση προώθησης ελληνι-
κών κρασιών στη βελγική αγορά, που ορ-
γάνωσαν από κοινού η ελληνική πρεσβεία
και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση
Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Στην εκδήλω-
ση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έλα-
βαν μέρος 26 ελληνικά οινοποιεία, με 3 ετι-
κέτες κρασιών το καθένα. Η πλειονότητα
των ελληνικών οινοποιείων που συμμετείχε
εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τους
αντιπροσώπους της στο Βέλγιο, ενώ αρκε-
τά οινοποιεία τα οποία δεν είχαν διανομείς
απέστειλαν ταχυδρομικά τα κρασιά και εκ-
προσωπήθηκαν από τη Διεπαγγελματική
Αμπέλου και Οίνου. Η εκδήλωση, σύμφωνα
με το σχεδιασμό που πραγματοποίησε η
ΕΔΟΑΟ, χωρίστηκε σε 3 μέρη: α. Στα πρώ-
τα δύο έλαβαν χώρα δύο Master Classes
(σεμινάρια γευσιγνωσίας) συνολικά 26 ετι-
κετών ελληνικών κρασιών (1 ετικέτα ανά οι-
νοποιείο), τα οποία παρουσίασε ο Γρηγό-
ρης Μιχαήλος, Diploma WSET και Certified
Sommelier από το Court of Master
Sommeliers. β. Στο τρίτο μέρος, έλαβε χώ-
ρα γευσιγνωσία Walk Around Tasting, κατά
την οποία οι προσκεκλημένοι είχαν την ευ-
καιρία να δοκιμάσουν όλες τις ετικέτες των
κρασιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Το εξειδικευμένο κοινό του Βελγίου έδειξε
μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τα δύο Master
Classes όσο και για τη Walk Around Tasting
γευσιγνωσία και συνολικά στις εκδηλώσεις
προσήλθαν 153 άτομα.
Προώθηση ελληνικών κρασιών στο Βέλγιο