Food Service τ. 127 - page 20

FOOD
Service
20
O
ι φετινοί Χρυσοί Σκούφοι
αποτέλεσαν το σημείο έναρ-
ξης των εορτασμών για τα
40 χρόνια του Αθηνοράμα-
τος. Φέτος 24 εστιατόρια
από όλη την Ελλάδα πήραν το Χρυσό
Σκούφο και άλλα 34 απέσπασαν Βραβείο
Ελληνικής Κουζίνας.
Funky Gourmet και Etrusco
διατηρούν την πρωτιά
Ο Νίκος Ρούσσος, η Γεωργιάννα Χειλια-
δάκη και ο Έκτορας Μποτρίνι διατήρησαν
την πρώτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα
εστιατόρια.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των
Χρυσών Σκούφων για το Etrusco: «Ο Έκτο-
ρας Μποτρίνι για άλλη μία φορά ανεβάζει
τα γαστρονομικά βολτ με εξαιρετικά υλικά
από τον κήπο του και όχι μόνο, υψηλές τε-
χνικές και απρόσμενες, καλοσκηνοθετημέ-
νες συνθέσεις, καρυκευμένες με σα-
σπένς». Από την άλλη, για το Funky
Gourmet διαπιστώνουν: «Μία ακόμη δυνα-
τή χρονιά για τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη,
τον Νίκο Ρούσσο και την ομάδα τους στο
εστιατόριο του Κεραμεικού, γεμάτη πρω-
τότυπες ακολουθίες πιάτων, με ελληνικές
αποχρώσεις και θεατρικό χαρακτήρα. Υψη-
λή τεχνική, φαντασία και νοστιμιά σε τρία
εντυπωσιακά, παιχνιδιάρικα μενού, που κε-
ντρίζουν έξυπνα αισθήσεις και μυαλό,
εναλλάσσοντας πολύπλοκες conceptual
συνθέσεις και μινιμαλιστικά κομψοτεχνή-
ματα».
Τα βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Αθη-
ναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.
Η τελετή με άρωμα
Στοκχόλμης
Την ευθύνη παρουσίασης της βραδιάς
των απονομών είχαν οι Ορέστης Ανδρεα-
δάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Στέ-
λιος Μάινας και Άκης Σακελλαρίου, ενώ
στο πλαίσιο του επετειακού χαρακτήρα
πραγματοποιήθηκε αναδρομή στα 40 χρό-
νια του Αθηνοράματος και της ελληνικής
γαστρονομίας. Το επίσημο δείπνο της τε-
λετής απονομής επιμελήθηκε ο Σουηδός
Björn Frantzén, του πολυβραβευμένου
εστιατορίου Frantzén.
Ο ίδιος παρουσίασε ένα μενού με πιάτα
που έχουν τη βάση τους σε παραδοσιακές
συνταγές της Σουηδίας. Το εστιατόριό του
περιλαμβάνεται στα 50 καλύτερα του κό-
σμου, κατέχοντας και αστέρι Michelin.
Όλοι μαζί για τη
γαστρονομία
Το «παρών» στη φετινή τελετή απονομής
και στο δείπνο που ακολούθησε έδωσαν
σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί
επιχειρηματίες και φορείς από τον ευρύτε-
ρο χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι
και δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες. Ανά-
μεσά τους ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ,
Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο πρόεδρος
του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο διευθυ-
ντής του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα
«Σταύρος Νιάρχος», Γιάννης Τροχόπου-
λος, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα
Κοσκινά, ο διευθύνων σύμβουλος της Τε-
χνόπολης, Κώστας Μπιτζάνης, η βουλευ-
τής και πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα
Κεφαλογιάννη, και πολλοί άλλοι.
Επισημαίνεται ότι ο Χρυσός Σκούφος
απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώ-
νουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ
στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε
χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε
εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν
μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζί-
να και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω.
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:
Χρυσοί Σκούφοι 2016
n
Etrusco,
Κέρκυρα, 16,5/20 και δύο
σκούφοι
θέμα
Η ετήσια απονομή των Χρυσών Σκούφων μόλις ολοκληρώθηκε, με τα αποτελέσμα-
τα να πυροδοτούν για άλλη μία φορά συζητήσεις και σχόλια, θετικά και αρνητικά…
Οι νικητές της γεύσης
Χρυσοί Σκούφοι 2016
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...52
Powered by FlippingBook