FOOD
Service
19
θέμα
Το εστιατόριο πληροί τα κριτήρια αξιολόγη-
σης: Απονέμεται το σήμα MedDiet και γίνονται
προτάσεις στο εστιατόριο για τη συνεχή βελ-
τίωσή του.
ΝΑΙ
Ισχύς για 1 έτος
=50
>50
<70
<50
>40
=40
<40
<70
Ισχύς για 2 έτη
ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
ΟΧΙ
Το εστιατόριο δεν πληροί τα ελάχιστα κριτήρια
αξιολόγησης. Ο επιθεωρητής προτείνει έναν
κατάλογο τροποποιήσεων που πρέπει να γί-
νουν σε σύντομο χρονικό διάστημα (για παρά-
δειγμα 14 ημέρες) με στόχο να επιτευχθεί η
ελάχιστη βαθμολογία για την απονομή του σή-
ματος.
Το εστιατόριο δεν πληροί τα ελάχιστα κριτήρια
αξιολόγησης. Δεν χορηγείται το σήμα MedDiet.
Θα δοθούν λεπτομέρειες στο εστιατόριο σχετι-
κά με την αποτυχία και θα γίνουν προτάσεις
που θα βοηθήσουν το εστιατόριο με τη νέα αί-
τησή του.
Συμμόρφωση
Ενέργειες
Βαθμολογία, για
Διάρκεια πιστοποίησης
εσωτερική χρήση μόνο
(ανώτατο 100)
Σύστημα βαθμολόγησης
•
προγραμματισμένη επιτόπου
επιθεώρηση
•
σύνταξη έκθεσης αξιολόγησης και τελική
βαθμολογία
Κατάλογος απαραιτήτων εγγράφων και
στοιχείων για υποβολή από το εστιατόριο:
•
τυπωμένοι κατάλογοι
•
κατάλογος πρώτων υλών (προϊόντων)
•
οργανόγραμμα
•
πιστοποίηση τροφίμων (αν υπάρχει)
•
κατάλογος εξοπλισμού
•
βιβλίο συνταγών (αν υπάρχει)
•
φυλλάδια
•
ιστότοπος
•
φωτογραφίες του εστιατορίου
με γεωγραφική σήμανση (μέσα και έξω)
•
βίντεο
<
Σύστημα βαθμολόγησης
Πίνακας: ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ
Αρχές
Μέγιστη βαθμολογία
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Συμφωνία με το μοντέλο της
47
πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής
Διαφάνεια των διατροφικών πληροφοριών
12
Χρήση εποχιακών προϊόντων
10
Χρήση και προσφορά παραδοσιακών προϊόντων
14
Προώθηση του τρόπου ζωής που συνδέεται
17
με το μεσογειακό μοντέλο διατροφής
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ
100