Food Service τ. 127 - page 10

10
FOOD
Service
επικαιρότητα
Το World Class, ο κορυφαίος θεσμός στον
κλάδο του bartending και του mixology πα-
γκοσμίως, παρουσίασε στους bartenders
το θέμα της δεύτερης φάσης του διαγωνι-
σμού που θα αναδείξει τον Έλληνα World
Class Bartender of the Year για το 2016.
Με δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στο
Palmitas Pop Up Bar στην Αθήνα και στην
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσα-
λονίκη, παρουσιάστηκε η δοκιμασία της
δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, με θέ-
μα Fruits & Plants.
Με τη δοκιμασία Fruits & Plants, οι barten -
ders θα κληθούν να δημιουργήσουν δρο-
σερά cocktails, με ανοιξιάτικο και καλοκαι-
ρινό άρωμα, φτιαγμένα αποκλειστικά με
σκεύη που μπορούν να βρουν στην κουζίνα
τους, καθώς απαγορεύεται η χρήση των
παραδοσιακών εργαλείων του μπαρ.
Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα παί-
ξει πολύ σημαντικό ρόλο, τόσο στην επιλο-
γή της συνταγής όσο και στα εργαλεία πα-
ραγωγής του cocktail.
Ωστόσο, ένα γευστικό cocktail που τηρεί
τις παραπάνω προδιαγραφές δεν θα είναι
αρκετό.
Η παρουσίαση των cocktails θα παίξει ιδι-
αίτερα σημαντικό ρόλο, ειδικότερα αν είναι
βασισμένη στην τάση του sensploration,
που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το
World Class σε συνεργασία με το Future
Laboratory. Το sensploration εστιάζει σε
όλες τις απόψεις της εμπειρίας απόλαυ-
σης του cocktail – όχι μόνο στη γεύση του.
Σε έναν κόσμο γεμάτο εμπειρίες αισθήσε-
ων, οι bartenders χρησιμοποιούν το sens -
ploration για να δημιουργήσουν cocktails
πέρα από το συνηθισμένο, πιέζοντας τα
γευστικά όρια στα άκρα και εξερευνώντας
όλες τις αισθήσεις.
Guest Speaker στις δύο εκδηλώσεις της
δεύτερης φάσης του World Class ήταν ο
Will Thompson, Global Brand Ambassador
της τεκίλας Don Julio, ενώ στην Αθήνα, ο
Δρ Αλέξανδρος Καναπίτσας, Τεχνολόγος –
Χημικός Τροφίμων MSc, παρέθεσε μία
αναλυτική παρουσίαση σχετικά με τη ση-
μασία της εποχικότητας και της ποιότητας
των νωπών φρούτων και λαχανικών – βασι-
κά συστατικά των cocktails που θα κριθούν
στη δοκιμασία Fruits & Plants. Στη Θεσσα-
λονίκη, για το ίδιο θέμα μίλησε στους κα-
λεσμένους της εκδήλωσης ο Τρύφων Αδα-
μίδης, διευθυντής του Τμήματος Επιστή-
μης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Κολέγιο
Περρωτής.
Οι bartenders θα έχουν στη διάθεσή τους
το portfolio των λευκών spirits των World
Class Spirits για να πειραματιστούν και να
δημιουργήσουν τα cocktails τους για αυ-
τήν τη δοκιμασία.
Τα ποτά αυτά αποτελούνται από τις βότκες
Ketel One Vodka και Cîroc, το τζιν Tanque-
ray No. TEN και όλη την γκάμα της τεκίλας
Don Julio (Don Julio Blanco, Don Julio
Anejo & Don Julio Reposado).
Οι bartenders που ενδιαφέρονταν να δηλώ-
σουν συμμετοχή στη 2η φάση του διαγωνι-
σμού World Class Bartender of the Year
2016 έπρεπε να καταχωρίσουν το cocktail
τους στο theworldclassclub.com, από τις
18 έως τις 30 Μαρτίου.
Έπειτα, η κάθε συμμετοχή θα παρουσια-
στεί στην κριτική επιτροπή του World Class
–αποτελούμενη από κορυφαία ονόματα και
gurus του κλάδου– ώστε να αναδειχτούν οι
6 νέοι φιναλίστ που θα συμπληρώσουν τη
δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.
Στις 24.000 εκτιμάται ο αριθμός των φια-
λών που δοκιμάστηκαν φέτος κατά τη
διάρκεια του τριημέρου που διήρκεσε το
Οινόραμα 2016.
Οι χιλιάδες αυτές φιάλες ανοίχτηκαν για
χάρη των 10.000 περίπου επισκεπτών που
πέρασαν από την έκθεση στις 5, 6 και 7
Μαρτίου 2016, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο
Ζάππειο Μέγαρο, αποδεικνύοντας πως πα-
ρά τη σκληρή κρίση που μαστίζει τη χώρα,
υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία και στην
οικονομία θύλακες δυναμισμού και αισιο-
δοξίας. Εκατοντάδες οινοποιεία από κάθε
γωνιά της χώρας προσήλθαν στην Αθήνα
για να δειγματίσουν περισσότερα από
1.500 κρασιά σε οινόφιλους και επαγγελ-
ματίες, σε μία πρωτοφανή επίδειξη οινικής
δύναμης, που άφησε άφωνους πολλούς
από τους επιφανείς επισκέπτες της έκθε-
σης, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μη-
τσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και η Όλγα
Κεφαλογιάννη.
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι και-
νοτομίες του φετινού Οινοράματος, όπως
η σχεδιασμένη σε συνεργασία με το Σύν-
δεσμο Ελληνικού Οίνου αίθουσα των Οινι-
κών Αποκαλύψεων, με κρασιά από αφανείς
ποικιλίες αμπέλου (πολλές από τις οποίες
στο μέλλον θα αναδειχτούν σε πρωταγωνι-
στές του ελληνικού αμπελώνα) και δεκά-
δες μικρά και άγνωστα οινοποιεία, πολλά
από τα οποία έκαναν για πρώτη φορά την
εμφάνισή τους στην αγορά της Αθήνας.
Εξίσου δημοφιλής, ειδικά για τους ξένους
επισκέπτες, ήταν η αίθουσα Discover
Greek Wines, με 250 αντιπροσωπευτικά
κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, με φόντο
έναν τεράστιο χάρτη της οινικής Ελλάδας.
Η έκθεση Οινόραμα ήταν το επιστέγασμα
μιας καταπληκτικής εβδομάδας κρασιού,
που ξεκίνησε την Κυριακή 28/2 με την ημε-
ρίδα Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης, με 30
οινικές προσωπικότητες. Καθ’ όλη τη διάρ-
κεια του Athens Wine Week έγιναν σε όλη
την πόλη δεκάδες εκδηλώσεις για το κρασί
με αποκορύφωμα το Οινόραμα, καθιστώ-
ντας το ελληνικό κρασί πρωταγωνιστή της
πόλης για επτά ημέρες.
Οινόραμα 2016
Ξεκίνησε η 2η φάση του World Class
1,2,3,4,5,6,7,8,9 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,...52
Powered by FlippingBook