Food Service τ. 127 - page 11

επικαιρότητα
Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο ασφυκτικά γε-
μάτο καφέ του Public Συντάγματος, συνερ-
γάτες, φίλοι και θαυμαστές της chef Ντί-
νας Νικολάου βρέθηκαν στην παρουσίαση
του βιβλίου της «Τα καλύτερα νηστίσιμα
της Ντίνας». Για το βιβλίο μίλησαν οι:
Δημήτρης Γρηγοράκης, κλινικός διαιτο-
λόγος-διατροφολόγος
Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας και chef
Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος
Θάλεια Τσιχλάκη, δημοσιογράφος
Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» εκ-
πρόσωποι της γαστρονομίας και της σόου-
μπιζ, που θέλησαν να τιμήσουν με την πα-
ρουσία τους την Ντίνα Νικολάου.
«Οι βασικές συνταγές αυτού του βιβλίου
είναι έμπνευση από τη μαμά και τη γιαγιά»
είπε η κα Ντίνα Νικολάου, αφού καλησπέ-
ρισε και ευχαρίστησε όλους για την τιμή
που της έκαναν να είναι μαζί της στην πα-
ρουσίαση και συνέχισε: «Αυτές οι συντα-
γές είναι μαμαδίστικες, όσο και αν ήθελα
να χρησιμοποιήσω το δημιουργικό και ανή-
συχο πνεύμα μου συγκρατήθηκα, διότι εί-
χα να δώσω λόγο σε δύο γυναίκες, οι οποί-
ες μου δίδαξαν όταν ήμουν μικρή ότι μπο-
ρείς να νηστέψεις χωρίς να στερηθείς και
να υποφέρεις. Αυτές οι δύο γυναίκες, με
πέντε διαφορετικά όσπρια έφτιαχναν φα-
γητά που θα τα ζήλευε και ένας διάσημος
chef πολλών αστέρων, γιατί με λίγα πράγ-
ματα και περίσσια αγάπη, έπρεπε να θρέ-
ψουν τις οικογένειές τους».
Στη συνέχεια η κα Νικολάου μίλησε για τη
δημοσιογράφο κα Ειρήνη Νικολοπούλου
και της έδωσε το λόγο.
Στον επίλογο αυτής της ενδιαφέρουσας
παρουσίασης, η chef κα Ντίνα Νικολάου
ευχαρίστησε τους εκδότες της, Γιάννη και
Ζωή Κωνστανταροπούλου, οι οποίοι την
εμπιστεύτηκαν και «παρ’ όλες τις δυσκο-
λίες λόγω κρίσης είναι εκεί και συνεχίζουν
την έκδοση αξιόλογων βιβλίων». Ευχαρί-
στησε όλη την ομάδα των εκδόσεων Μίνω-
ας για τη συνεργασία, τους παρευρισκόμε-
νους που της έκαναν την τιμή να είναι στην
παρουσίαση, το δεξί της χέρι, την κα Μαί-
ρη Μαζάνη, και τον κ. Μπελτζινίτη. Κυρίως
ευχαρίστησε τους χορηγούς της που τη
στηρίζουν αναφερόμενη στον καθένα χω-
ριστά με εγκωμιαστικό τρόπο: «Είναι πάντα
δίπλα μου και τους ευχαριστώ».
Η Ντίνα Νικολάου υπέγραψε αντίτυπα των
βιβλίων της, ενώ οι παρευρισκόμενοι από-
λαυσαν κρασιά από το κτήμα Παλυβού, το
κτήμα Avantis και το κτήμα Μουσών, ποικι-
λίες τυριών από την εταιρεία Μεράκι Ηλιά-
κη, είδη σφολιάτας από τη Ζύμη Ψαχνών
και κριτσίνια και μπρουσκέτες από το φούρ-
νο Chryssinas.
Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,...52
Powered by FlippingBook