IDEAS
Ξεχωρίστε με απλές κινήσεις
ΕΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ
ΓΕΥΜΑ
Ετοιμάστε ένα πλήρες γεύμα με κοτόπουλο,
ριζότο και πατατοσαλάτα, ντυμένο με φαντασία.
76
Υλικά για 6 άτομα
• 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
• 1 κούπα αλεύρι για κάθε
χρήση
• 6 αυγά
• 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
• 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σχοινό-
πρασο
• 2 κ.σ. λάδι από σταφύλι
• ½ κούπα λευκό κρασί
• Στυμμένος χυμός από 1
λεμόνι
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 1 κ.σ. κάπαρη
• ½ κούπα ψιλοκομμένος
μαϊντανός
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα φιλέτα στήθη κοτόπουλου σε μια σανίδα κοπής, μεταξύ φύλλων από
πλαστική μεμβράνη / wrap. Χτυπήστε το κοτόπουλο με ένα μαγειρικό σφυρί, έως ότου τα
φιλέτα έχουν πολύ λεπτό πάχος.
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα ρηχό τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε του αλατοπίπερο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα αυγά μαζί με την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο.
Θερμάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και έπειτα βουτήξτε τα φιλέτα στήθους κοτόπουλου
στο αλεύρι και εν συνεχεία στο μείγμα με τα αυγά, το τυρί και το σχοινόπρασο.
Ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και σοτάρετέ τα για χρονικό διάστημα 2 έως 3
λεπτών και στις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Συνεχίστε το τηγάνισμα μέχρι τα φιλέτα
να είναι πλήρως μαγειρεμένα.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και διατηρήστε τα φιλέτα ζεστά.
Προσθέστε το κρασί και τον χυμό λεμονιού στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5
λεπτά ώστε να απορροφηθεί και
να μειωθεί η σάλτσα. «Κυλήστε»
το βούτυρο σε μια μικρή ποσότητα
αλευριού και έπειτα προσθέστε το
στο τηγάνι. Μειώστε τη φωτιά σε
μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία
και ανακατέψτε το βούτυρο στη
σάλτσα. Μόλις αυτό λιώσει, και
την ίδια στιγμή η σάλτσα έχει ελα-
φρώς συμπυκνωθεί, προσθέστε
την κάπαρη και τον μαϊντανό.
Επαναφέρετε τα φιλέτα κοτόπου-
λου στο τηγάνι και με απαλές κι-
νήσεις περιχύστε τη σάλτσα πάνω
από κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Έπειτα, μεταφέρετε το κοτόπου-
λο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος
και περιχύστε τα κομμάτια του με
σάλτσα.
Λεμονάτο κοτόπουλο Française