74
Σ
ε μια εποχή που το clean eating και τα
bio μαγειρέματα είναι πιο σύγχρονα από
ποτέ ως στάσεις ζωής, οι επαγγελματίες
του χώρου της εστίασης και οι απανταχού
ψαγμένοι bartenders δεν θα μπορούσαν
να μείνουν αμέτοχοι, δημιουργώντας τα mocktails
προκειμένου να προσελκύσουν μια δύσκολη κα-
τηγορία πελατών. Τους non- alcohol.
Το mocktail ετυμολογικά σημαίνει «απομίμηση»
cocktail, αν και στην ουσία δεν έχει να μιμηθεί
από αυτό. Η ονομασία τους είναι μια σύνθεση της
λέξης mock (της οποία η ρίζα προέρχεται από τις
λέξεις «imitate» ή «mimic» που σημαίνει μίμηση)
και από το «cocktails». Οι γεύσεις τους είναι τόσο
έντονες και μοναδικές που μπορούν να σταθούν
επάξια και μόνα τους και αδικούνται θα λέγαμε
από το όνομά τους.
Πρόκειται λοιπόν για ποτά χωρίς καθόλου αλκοόλ
που δημιουργούνται από χυμούς φρούτων και soft
drinks (κρασί, τσάι, σόδα). Τα mocktails ή αλλιώς
και «virgin cocktails» έχουν αρχίσει να κάνουν αι-
σθητή την παρουσία τους στην εστιατορική σκηνή,
αφού δεν είναι λίγοι οι πελάτες που έχουν αντικα-
ταστήσει το αλκοόλ με αυτά τα ιδιαιτέρα δροσιστικά
και μη βλαβερά για την υγεία ποτά. Είναι μια νέα
μόδα ανά τον κόσμο που έχει αρχίσει να υιοθετείται
και στην Ελλάδα έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη επιτυχία
καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
DRINKS
Τι είναι τα Mocktails
Γιατι να τα εντάξεις στο μενού της επιχείρησής σου;
Σίγουρα θα έχετε εντοπίσει τη δυναμική που έχουν τα «girls nights» για τα
εστιατόρια ή τα bars όπου γυναικοπαρέες ακολουθούν πιστά τα αμερικανικά
πρότυπα και βγαίνουν να διασκεδάσουν για ποτό ή αλλιώς για cocktail. Τι γίνεται
όμως όταν σας ζητήσουν mocktail; Πόσο εξοικειωμένοι είστε με τη νέα τάση που
ξεκίνησε από την Αμερική και είναι πλέον τόσο δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη;
Από τη Στέλλα Αυγουστάκη