Food Service τ. 133 - page 72

Α
ς υποθέσουμε πως επάνω στον πάγκο της
κουζίνας σας βρίσκονται κόκκινες, αψεγά-
διαστες και ολοστρόγγυλες ντομάτες, λα-
χταριστά και «ζωντανά» φρεσκοκομμένα
κομμάτια κρέατος, πράσινα, ολόφρεσκα
σπαράγγια, «καλογυαλισμένες» πιπεριές, φρεσκο-
κομμένα κομμάτια ανανά κ.ά. Τι τα κάνετε;
Εάν απαντήσατε: «μια δημιουργική συνταγή», τότε
είτε είστε σεφ είτε δεν δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα σε
άλλα πράγματα πέρα από τις συνταγές και τα πιάτα
που σερβίρετε.
Τι θα έπρεπε να απαντήσετε; «Μια δημιουργική
συνταγή που πρέπει να προβληθεί επαρκώς στα
social media προκειμένου να γνωρίσει την ανάλογη
αποθέωση εκ μέρους της πελατείας μας».
Αποφασισμένοι λοιπόν καθώς είστε, βγάζετε το
κινητό σας τηλέφωνο και τραβάτε φωτογραφίες
από διαφορετικές γωνίες σερβιρίσματος στην
κουζίνα και στην τραπεζαρία και εν συνεχεία τις
ποστάρετε στο Instagram. Πράγματι, όλα πηγαί-
νουν όπως τα είχατε σκεφτεί, ωστόσο τα likes
που έχουν καταφέρει να λάβουν οι φωτογραφίες
σας δεν ξεπερνούν τα 20. Κι αυτό, ενώ διαθέτετε
μερικές χιλιάδες followers! Κάτι λάθος κάνατε και
πήγε σχεδόν στράφι η όλη προσπάθεια.
Ίσως να σκέφτεστε: «Πώς τα καταφέρουν οι
food stylists και οι φωτογραφίες τους είναι τόσο
“ζωντανές” που θέλεις να φας εκείνη τη στιγμή
περιεχόμενό τους;»
Εξυπακούεται πως υπάρχουν διάφορες τακτικές,
τεχνοτροπίες, ακόμη και τρικ προκειμένου οι food
stylists να δημιουργούν «νόστιμα» φωτογραφικά
ενσταντανέ που… μιλάνε στο σύνολο των αισθή-
σεων των ακολούθων τους. Αποτέλεσμα; Money
in the bank… Όπως λένε και οι Αμερικανοί!
Το Food Service απευθύνθηκε σε τρεις Έλληνες
food stylists (οι οποίοι θα ήθελαν να διατηρήσουν
την ανωνυμία τους) και σας παρουσιάζει τα σημεί-
α-κλειδιά που μας αποκάλυψαν όσον αφορά την
εξοικίωση τους με το food stylist και τις τεχνικές
τους.
Ο σκοπός δεν αγιάζει (απαραίτητα) τα μέσα!
«Ορισμένοι επιχειρηματίες του κλάδου της εστί-
ασης θεωρούν πως το να ανεβάζουν μια άσχημη ή
όχι και τόσο επαγγελματική εικόνα ενός πιάτου στα
social media είναι καλύτερο και πιο αποδοτικό από
το να μην κάνουν τίποτα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο
MARKETING
Ποια τα «μυστικά» των food stylists
72
Πώς θα πάρετε likes
στα social media!
Όλο και
περισσότεροι
παθιασμένοι foodies ή
ακόμα και επαγγελματίες
του χώρου της εστίασης
δημοσιεύουν τα πιάτα
τους στα social media με
τη βοήθεια ιδιαίτερων
φίλτρων, μετατρέποντας και
τις πιο απλές συνταγές σε
trendy πιάτα. Η λέξη κλειδί
στη μεταμόρφωση αυτή
λέγεται food stylist.
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...84
Powered by FlippingBook