Ό
σοι λοιπόν προσαρμόζονται στη νέα
εποχή, ετοιμάζονται να επωφεληθούν
από τις θετικές συνέπειες που τη συνο-
δεύουν. Τι συμβαίνει όμως με τις επι-
χειρήσεις που δεν έχουν προετοιμαστεί
επαρκώς; Εσείς αλήθεια σε ποιά από τις δύο
κατηγορίες ανήκετε;
Χάρη στην «ξέφρενη» ανάπτυξη, τη σταδιακή
ωρίμανση και την εν γένει διείσδυση της ψηφιακής
διάστασης στις σύγχρονες επιχειρήσεις, –ειδικά σε
όσες δραστηριοποιούνται στην εστιατορική σκη-
νή– τα δεδομένα του «παιχνιδιού» έχουν μετα-
βληθεί άρδην. Σήμερα, ολοένα και περισσότερες
επιχειρήσεις του κλάδου εξετάζουν εκ νέου τις
επιλογές τους, αναζητώντας τα κατάλληλα άτομα
με τα οποία θα ανταποκριθούν στη νέα ψηφιακή
πραγματικότητα που γίνεται όλο και πιο έντονη.
«Ποντάροντας» στο
in-house ψηφιακό marketing
Πολλοί επαγγελματίες έχουν εγκαταλείψει τη
λογική που ίσχυε μέχρι πρότινος και αφορούσε
τη συνεργασία με εταιρείες και οργανωμένα γρα-
φεία παροχής υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων.
Αντιθέτως, υπάρχουν επαγγελματίες και υπη-
ρεσίες που έχουν επιλέξει το digital marketing,
μεταφέροντας τις σχετικές διαδικασίες in-house.
Με τον τρόπο αυτό, αναζητούν επαγγελματί-
ες του κλάδου με εξειδικευμένες γνώσεις,
marketing attitude και ευρεία αντίληψη των
social media προκειμένου να τους αναθέσουν
τη διαμόρφωση και τη διαχείριση του σχετικού
digital περιεχομένου.
Σε αυτήν την προσπάθεια, «σύμμαχοι» και
«εργαλεία» θεωρούνται από βίντεο μέχρι GIFs
και stop-motion animation, προκειμένου να
δοθεί κατά το δυνατόν πιο «ζωντανό» και «εύ-
πεπτο» περιεχόμενο, το οποίο πρακτικά θα απο-
δειχτεί αποτελεσματικό.
Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες και man-
agers καταστημάτων εστίασης στρέφονται εντός
των τειχών της ίδιας τους της επιχείρησης έτσι
ώστε να δημιουργούν non-stop περιεχόμενο, με
πάθος, αγάπη και μεράκι, με σαφώς πιο οικο-
FOOD FOR THOUGHT
Η ψηφιακή πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο «κύμα» που στο
διάβα του έχει βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό τους χρήστες και τις επιχειρήσεις,
θέτοντας νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται, λειτουργούν,
επικοινωνούν προβάλλουν τη μοναδικότητά τους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες
που παρέχουν και τα στοιχεία που τους διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό.
Αλλάζει
(και πόσο)
το marketing
στο μέλλον;
Πόσο έχει γίνει «κτήμα» των επιχειρήσεων εστίασης και τι σχεδιάζουν!
62