Food Service τ. 133 - page 63

νομικό τρόπο. Δεν απαιτείται παρά το minimum
κόστος για την απόκτηση εξειδικευμένου λο-
γισμικού επεξεργασίας και διαμόρφωσης φω-
τογραφικού υλικού, καθώς επίσης και για μια
–τουλάχιστον– αξιοπρεπή ημι-επαγγελματική
φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης
βίντεο. Εάν φυσικά θέλετε να «εκτοξεύσετε» το
τελικό αποτέλεσμα σε εντελώς επαγγελματικό
επίπεδο που θα προσομοιάζει με αντίστοιχα
projects από το εξωτερικό, τότε επενδύστε ένα
ποσό για την απόκτηση ειδικών προβολέων και
εν γένει φωτογραφικού φωτισμού.
Αυτά τα εργαλεία θα σας επιτρέψουν να απο-
κτήσετε ένα μίνι-φωτογραφικό στούντιο εντός των
εγκαταστάσεών σας, εύκολα, γρήγορα και απλά.
Προσέξτε μόνο να παραμείνετε… προσγειωμένοι,
καθώς η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να ξε-
φύγει από τον έλεγχο και την τσέπη σας!
Εξοικονόμηση χρόνου,
διαδικασιών και επενδύσεων
Με την in-house ανάθεση θα αποφύγετε τις
δαιδαλώδεις διαδικασίες που εφαρμόζουν οι
εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Ο λόγος είναι
απλός. Τα εν λόγω γραφεία όταν λάβουν και
αξιολογήσουν το αίτημά σας, αναζητούν τους
κατάλληλους συνεργάτες στους οποίους ανα-
θέτουν την υπόθεσή σας με αποτέλεσμα να
χάνεται πολύτιμος χρόνος, να επιβαρύνεστε οι-
κονομικά και να μην απεμπλέκεστε από την όλη
διαδικασία, καθώς εσείς ουσιαστικά θα πρέπει
να τους εξηγήσετε τα «θέλω» σας.
Επίσης, εάν τεθεί θέμα σχετικά με το ποια
επιλογή θα υιοθετηθεί (πέρα από τα καθιερω-
μένα, εικόνες και βίντεο), αυτή μιας εταιρείας
δημοσίων σχέσεων ή της δικής σας ματιάς, η
απάντηση είναι απλή. Κανένας άλλος πέραν
του επαγγελματία τον οποίο αφορά το project,
δεν μπορεί να δείξει την απαιτούμενη αγά-
πη, προσέγγιση και ενδιαφέρον. Αυτό φυσικά
σε συνδυασμό με τα στοιχεία της αμεσότητας
και της ταχύτητας που είναι συνυφασμένα και
απορρέουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
και την ευρύτερη web παρουσία, μπορούν να
σας αποφέρουν πολλαπλά κέρδη σε επίπεδο
πελατείας.
Παράλληλα, εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να
επεκτείνετε τις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο,
να κάνετε περισσότερα και πιο δημιουργικά
πράγματα, να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε
ακόμη και πιο απρόβλεπτα concepts. Η αλή-
θεια είναι πως δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος
μειονεκτήματα στη λειτουργία μιας in-house
δημιουργικής ομάδας. Οι ιδέες γεννώνται (και
συζητούνται) επιτόπου και σε πραγματικό χρόνο,
ενώ ακόμη και η όλη η διαδικασία από τη σύλ-
ληψη μέχρι την υλοποίησή της δεν απέχει παρά
ελάχιστες ώρες.
Ζητούμενο η βελτίωση της συνολικής εμπειρίας
Ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες εστι-
άτορες στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ έχουν
αντιληφθεί πως η ομάδα που θα ασχοληθεί με
τη διαδικασία της προβολής της επιχείρησης θα
πρέπει να διακρίνεται από καινοτομία, πρωτοτυ-
πία, «φρεσκάδα», πλήρη κατανόηση της χρήσης
της τεχνολογίας, της κατάτμησης του κοινού και
φυσικά του ανάλογου περιεχομένου.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πόσο
σημαντικό είναι η ομάδα που θα αναλάβει το
project να έχει διορατικότητα και να είναι σε θέ-
ση να αναγνωρίζει τα όσα έρχονται στον κλάδο
του marketing και των social media. Πρέπει να
είναι ικανοί και σε θέση να φέρουν εις πέρας
τις εργασίες που τους ανατίθενται, αλλά να δεί-
χνουν ενδιαφέρον σχετικά με το πώς θα διαμορ-
φώνεται ο συνολικότερος ρόλος τους κατά τη
διάρκεια των αμέσως επόμενων ετών. «Όποιος
δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον εαυτό
του, τις συνήθειες και τις πρακτικές που εφαρμό-
ζει, κινδυνεύει άμεσα να ξεπεραστεί από τις ίδιες
τις εξελίξεις». Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως όλα
γίνονται με έναν βασικό σκοπό, που δεν είναι
άλλος από την προσωποποιημένη εμπειρία που
βιώνει και γεύεται ο ίδιος ο πελάτης.
<
FOOD FOR THOUGHT
63
Ολοένα και περισσότεροι
ιδιοκτήτες και managers
καταστημάτων εστίασης
στρέφονται εντός των τειχών
της ίδιας τους της επιχείρησης
έτσι ώστε να δημιουργούν
non-stop περιεχόμενο,
με πάθος, αγάπη και μεράκι,
και με σαφώς πιο
οικονομικό τρόπο.
1...,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62 64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,...84
Powered by FlippingBook