Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 4 - page 57

παρουσίαση
μίνι μάρκετ
προϊόντα εισαγωγής, ενώ εμείς μπορούμε. Έχουμε τα
απαραίτητα, αλλά έχουμε και ψαγμένα προϊόντα, που
δεν θα βρεις στα σουπερμάρκετ, για παράδειγμα, εργα-
λεία όπως allen, κατσαβίδια, βίδες, κλωστές, λάστιχο
με το μέτρο, έχω ακόμη και αυτό το μαύρο που φοράμε
για το πένθος. Διαθέτω επίσης φωτοτυπικό μηχάνημα,
που είναι και σκάνερ, και εκτυπώνω και έγγραφα από
στικάκια που μου φέρνουν».
Μία ακόμη προωθητική κίνηση που έκανε ήταν να βγάλει
πολλά φυλλάδια για ντελίβερι και μπορεί να μην υπήρχε
πολύ μεγάλη κίνηση, αλλά έμαθε περισσότερος κόσμος
το μαγαζί, καθώς μοιράστηκαν στην ευρύτερη περιοχή.
«Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν για το κατάστημα, για τη
σελίδα μου στο facebook, για τα προϊόντα που διαθέ-
τουμε και φυσικά για την υπηρεσία ντελίβερι. Έτσι άνοιξε
ο κύκλος μου περισσότερο. Το προσπέκτους λειτούρ-
γησε πάρα πολύ» τόνισε ο κ. Χατζηκωνσταντής. Για όσες
παραγγελίες γίνονται πηγαίνει ο ίδιος, καθώς το μαγαζί
κλείνει καθημερινά 15:00-17:30.
Το ωράριο που έχει καταλήξει να έχει μετά την πολύ-
χρονη εμπειρία του είναι το χειμώνα 7:00-15:30 &
17:00-22:00.
Γενικά, επιλέγει προϊόντα που δεν μπορεί κάποιος να βρει
εύκολα κάπου αλλού, έως και μοναδικά, όπως τσικουδιά
που φέρνει από μικρό παραγωγό της Κρήτης και το μου-
στοκούλουρο από το φούρνο Δαρεμά στο Μαρκόπουλο.
Επίσης, είναι σημείο πώλησης του ΟΠΑΠ για το ΣΚΡΑΤΣ
και αν και δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, πλην των Χρι-
στουγέννων, όπως δηλώνει στο περιοδικό μας ο
κ. Χατζηκωνσταντής «είναι ένα ποσοστό κέρδους και μαζί
με τα υπόλοιπα προστίθεται στον τζίρο. Βέβαια, να πω ότι
η συμβουλή μου είναι τα χρήματα αυτά να τα έχουν σε
διαφορετικό ταμείο, όπως και τα χρήματα από τις κάρτες
κινητής τηλεφωνίας. Για να μην έχουν πρόβλημα».
Στο μέλλον θα ήθελε να διαθέτει στο κατάστημά του
ακόμη και χύμα προϊόντα αλλαντικών και τυροκομικών,
ώστε να επεκτείνει την γκάμα του. Ακόμη δεν έχει μπει
στη διαδικασία να ψάξει τι χρειάζεται, τόσο από τεχνικής
απόψεως όσο και από νομικής (άδεια), αλλά είναι μέσα
στις βλέψεις του, γιατί οι πελάτες του συχνά του λένε ότι
θα ήθελαν να διαθέτει και τέτοια προϊόντα.
Ως καλύτερο προϊόν του μαγαζιού, που του αποφέρει το
μεγαλύτερο κέρδος, αναφέρει τα όσπρια και όπως χαρα-
κτηριστικά λέει «είναι το Νο 1 προϊόν του καταστήματος».
Με αφορμή αυτό, ο κ. Χατζηκωνσταντής τόνισε ότι στήνει
και εποχιακό τραπέζι και αυτή την περίοδο θα τιμήσει τα
σαρακοστιανά προϊόντα.
Το μόνο πρόβλημα που μας ανέφερε ο κ. Χατζηκων-
σταντής είναι τα μηχανάκια POS, γιατί το ποσοστό
παρακράτησης από τις τράπεζες δεν τον συμφέρει
καθόλου. «Είναι σαν να βάζεις συνεταίρο στο μαγαζί
σου. Ακόμη δεν το έχω τοποθετήσει, αν και είχα κάνει
παραγγελία, τώρα το αναβάλλω συνεχώς, γιατί θέλω
να δω τι θα γίνει. Γενικότερα, είμαι ακόμη διστακτικός.
Πάντως, όταν με υποχρεώσουν να το βάλω, κάρτες και
τσιγάρα θα αποφεύγω να χτυπάω, γιατί θα μπαίνω μέσα.
Στα άλλα προϊόντα θα το κάνω. Θα πρέπει, ωστόσο, να
γίνει ταυτόχρονα σε όλους, για να μπορώ στο μέλλον και
εγώ αντίστοιχα όταν αγοράζω προϊόντα από μία εταιρεία,
να έχω τη δυνατότητα να την πληρώσω με κάρτα και όχι
με ρευστό».
Σχετικά με την ασφάλεια και το ζήτημα των ληστειών που
έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, μας είπε: «Ανησυ-
χούμε πάρα πολύ. Δυστυχώς το 2001 είχαν μπει και στο
δικό μου κατάστημα, μετά έβαλα κάμερες, συναγερμό
και ρολό ασφαλείας. Είχαν πάρει τότε το συρτάρι της
ταμειακής. Το θέμα είναι να μη σου συμβεί, γιατί δεν μπο-
ρείς να κάνεις πολλά πράγματα. Εκεί έχουμε καταντήσει
και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν.
Σκέφτομαι τώρα να βάλω και κουμπί πανικού».
Δεν παραλείπει να πει για τον υπάλληλό του: «Θέλω να
αναφέρω τον υπάλληλό μου, Χρήστο Στυλιανόπουλο,
γιατί με έχει βοηθήσει και με βοηθάει πάρα πολύ και είναι
πάρα πολύ σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο που μπο-
ρείς να εμπιστευτείς».
Μ
1...,47,48,49,50,51,52,53,54,55,56 58,59,60,61,62,63,64,65,66,67,...84
Powered by FlippingBook