64
Α
ρτοσκευάσματα είναι τα προϊόντα που
παρασκευάζονται με τον ανάλογο
τρόπο που παρασκευάζεται το ψωμί, με
αλεύρι βελτιωμένης ποιότητας και τη
χρήση άλλων πρώτων υλών, από αυτά
που επιτρέπει ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, όπως
είναι το γάλα, τα αυγά, διάφορα γλυκαντικά και αρωμα-
τικές ουσίες. Τα αρτοσκευάσματα διακρίνονται γενικά
στις κατηγορίες απλά αρτοσκευάσματα και διάφορα
αρτοσκευάσματα.
Ως απλά αρτοσκευάσματα νοούνται τα προϊόντα που
έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τον άρτο. Αυτά
είναι οι φρυγανιές, τα φραντζολάκια, τα κουλούρια, οι
λαγάνες και τα παξιμάδια (παραδοσιακά παξιμάδια,
μικρά παξιμαδάκια, βιολογικά παξιμάδια). Ως διάφορα
αρτοσκευάσματα νοούνται τα κάθε μορφής και φύσεως
αρτοσκευάσματα που παρασκευάζονται με ανάλογο
προς τον άρτο τρόπο, πλην όμως διαφέρουν χαρακτηρι-
στικά από αυτόν λόγω της προσθήκης και άλλων
πρώτων υλών, όπως είναι το γάλα, το γιαούρτι, το βού-
τυρο, τα τυροκομικά προϊόντα, τα αυγά, οι λιπαρές και οι
γλυκαντικές ύλες, τα προϊόντα ντομάτας, οι ελιές, τα
αλλαντικά και οι αρωματικές ύλες. Επιπροσθέτως,
υπάρχουν και τα διάφορα αρτοσκευάσματα ζαχαροπλα-
ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ:
Kερδίζουν το
καταναλωτικό κοινό
ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
Αφιέρωμα