Food Service τ. 128 - page 9

FOOD
Service
9
επικαιρότητα
Στην υλοποίηση µίας νέας
στρατηγικής προχωρά η Μαρι-
νόπουλος, µε στόχο την εξα-
σφάλιση µίας υγιούς, αναπτυ-
ξιακής πορείας, που δηµιουρ-
γεί νέες προοπτικές και αξία
για την επιχείρηση, τους συ-
νεργάτες, τους εργαζοµένους
και τους πελάτες της.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μαρινό-
πουλος ξεκίνησε την υλοποίη-
ση της ανανέωσης και αναβάθ-
µισης των σουπερµάρκετ της,
µέσω της ολικής ανακαίνισης
και υιοθέτησης ενός ενιαίου
concept για όλα τα καταστήµα-
τα και µε ένα νέο εµπορικό σή-
µα.
Να σηµειωθεί ότι η νέα φιλοσο-
φία των καταστηµάτων ανα-
πτύχθηκε βάσει των αποτελε-
σµάτων έρευνας που πραγµα-
τοποίησε η Μαρινόπουλος, σε
συνεργασία µε το Οικονοµικό
Πανεπιστήµιο Αθηνών και το
ΕCR, στοχεύοντας στην ανά-
δειξη όλων εκείνων των χαρα-
κτηριστικών που χρειάζεται,
επιθυµεί και αναζητά ο Έλλη-
νας καταναλωτής από µία σύγ-
χρονη αλυσίδα σουπερµάρκετ.
Για την επίτευξη της νέας αυ-
τής προσέγγισης, η Μαρινό-
πουλος σχεδίασε και παρου-
σιάζει ένα νέας µορφής σου-
περµάρκετ, που προσφέρει
κοινή αγοραστική εµπειρία
στον καταναλωτή, έτσι ώστε σε
όποιο κατάστηµα και αν βρί-
σκεται ανά την Ελλάδα, να
αντλεί την ίδια ικανοποίηση
στο αγοραστικό του ταξίδι.
Στόχος είναι η δηµιουργία µο-
ντέρνων καταστηµάτων, όπου
τα πάντα λειτουργούν µε από-
λυτη ακρίβεια, από εκπαιδευ-
µένους εργαζόµενους, που κά-
νουν την επίσκεψη του κατανα-
λωτή εύκολη και γρήγορη.
Σηµειώνεται ότι η νέα ανανεω-
µένη εικόνα αλλά και το νέο
concept της αλυσίδας έχουν
ήδη ξεκινήσει να εφαρµόζονται
σε 4 καταστήµατα.
Νέα γενιά καταστηµάτων Μαρινόπουλος
Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε
στις 10 και11 Μαΐου ένα µοναδι-
κό διήµερο εκπαιδευτικό πρό-
γραµµα ζαχαροπλαστικής, που
φιλοξενήθηκε στο χώρο εκδη-
λώσεων Οδός Κασσάνδρας,
στο Βοτανικό, µε εισηγητή τον
pastry chef της κορυφαίας σχο-
λής École Ritz Escoffier, Chri -
stophe Messina. Πρόκειται για
την πρώτη εµφάνιση στην Ευ-
ρώπη, ύστερα από τρία χρόνια,
διάστηµα κατά το οποίο το Ritz
Paris παρέµεινε κλειστό στο
πλαίσιο πλήρους ανακαίνισης.
Συνδυάζοντας άρτια τη σηµερι-
νή τεχνογνωσία µε τη σταθερή
αξία της παράδοσης, οι συντα-
γές που παρουσίασε ο pastry
chef αντιπροσώπευαν αισθητικά
και γευστικά την απαράµιλλη
φινέτσα της κλασικής γαλλικής
ζαχαροπλαστικής. Την πρώτη
ηµέρα του προγράµµατος ο
chef παρουσίασε κλασικές συ-
νταγές ζαχαροπλαστικής του
µεγάλου Γάλλου αρχιµάγειρα
Auguste Escoffier, που έµειναν
χαραγµένες στην ιστορία της
παγκόσµιας γαστρονοµίας. Η
πρώτη µέρα έκλεισε µε ένα πα-
γωµένο βελούδινο Montmo -
rency Souffle µε µπισκότο αµυ-
γδάλου, χυµό, γλάσο και σάλ-
τσα βύσσινο. Η δεύτερη ηµέρα
περιλάµβανε µία ακόµα τριάδα
συνταγών, βασισµένων στις
σύγχρονες τεχνικές υψηλής ζα-
χαροπλαστικής, που χρησιµο-
ποιούνται σήµερα σε παγκό-
σµιο επίπεδο. Η αρχή έγινε µε
αφράτη pâte à choux, σε ένα α -
νεπανάληπτο προφιτερόλ µε
µάνγκο και σουσάµι, µε σάλτσα
σοκολάτας-καρύδας. Σειρά είχε
µία βελούδινη nougat βατόµου-
ρου µε βερίκοκα, σύκα και κα-
ραµελωµένους ξηρούς καρ-
πούς, ενώ το πρόγραµµα ολο-
κληρώθηκε µε µία «παλέτα»
από tonka beans και πρωταγω-
νιστή τη σοκολάτα. Μετά την
επίδειξη της εκτέλεσης κάθε
συνταγής του εκπαιδευτικού
προγράµµατος ακολούθησε και
γευστική δοκιµή. Επίσης, δύο
τυχεροί συµµετέχοντες, κατό-
πιν κλήρωσης, κέρδισαν ένα τα-
ξίδι στο Παρίσι, προσφορά της
Delifrance Hellas και ένα εκπαι-
δευτικό πρόγραµµα ζαχαρο-
πλαστικής µέσα στην École Ritz
Escoffier.
Το πρόγραµµα που τελέστηκε
υπό την αιγίδα της Γαλλικής
Πρεσβείας στην Αθήνα διοργα-
νώθηκε από τον ΣΕΤΕ (Σύνδε-
σµος Ελληνικών Τουριστικών
Επιχειρήσεων) και πραγµατο-
ποιήθηκε υπό το συντονισµό
της Gastronomy Essentials Ltd,
µε τη στήριξη της Λέσχης Αρχι-
ζαχαροπλαστών Ελλάδος, λίγες
µόλις εβδοµάδες πριν την πο-
λυαναµενόµενη επαναλειτουρ-
γία του πολυτελούς ξενοδοχεί-
ου Ritz Paris και της παγκοσµί-
ου φήµης σχολής École Ritz
Escoffier. ∆ιοργανωτής του σε-
µιναρίου ήταν το ΣΕΤΕ Training
και συντονιστής η Gastronomy
Essentials.
École Ritz Escoffier Paris Tradition Meets Evolution
1,2,3,4,5,6,7,8 10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,...52
Powered by FlippingBook