Food Service τ. 128 - page 12

12
FOOD
Service
επικαιρότητα
Στις 25 Μαΐου ξεκίνησε η νέα σαιζόν του
ΙΝΥΑΜΑ, η ανάπτυξη δηλαδή της δραστη-
ριότητας του διεθνούς Food Fund
International στη Μύκονο. Η φετινή σαιζόν
βρίσκει το ΙΝΥΑΜΑ µε ένα ακόµα υψηλότε-
ρο προφίλ και νέα στοιχεία, υποσχόµενο
στο κοινό του αξέχαστες καλοκαιρινές
εµπειρίες.
Ακολουθώντας το άνοιγµα του 2015, φέ-
τος το ΙΝΥΑΜΑ σάς υποδέχεται σε έναν
κόσµο εκλεπτυσµένων απολαύσεων και
εµπειριών. Το concept του ΙΝΥΑΜΑ εξελίσ-
σεται φέτος σε ένα σοφιστικέ εστιατόριο-
bar, µε τη σφραγίδα του βραβευµένου µε
αστέρι Michelin chef, Έκτορα Μποτρίνι,
ενώ διάσηµοι διεθνείς mixologists θα κά-
νουν τα µαγικά τους στο ολοκαίνουργιο
cocktail & champagne bar.
O executive chef Έκτορας Μποτρίνι υποδέ-
χεται τους επισκέπτες µε δύο µοναδικά µε-
νού, όπου η υψηλή γαστρονοµία γίνεται
προσβάσιµη. ∆ιαλέγοντας ο ίδιος ολόφρε-
σκα υλικά για το κάθε πιάτο, ο σκοπός του
είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του
ΙΝΥΑΜΑ µία µοναδική και αξέχαστη εµπει-
ρία. Ανάµεσα στις τοπ επιλογές, το λαβρά-
κι Skotata µε το σπιτικό χαβιάρι και οι µε-
θυσµένες καραβίδες µε βρώσιµες πέτρες.
Εµπνευσµένος από τη φύση, η µαγειρική
του πάει τις παραδοσιακές συνταγές πιο
µακριά, µε φυσικό και απαλό γευστικό
αποτέλεσµα.
Η οµάδα των mixologists του ΙΝΥΑΜΑ ανα-
λαµβάνει το κοµµάτι της µπάρας και πα-
ρουσιάζει µία εκπληκτική ποικιλία signa tu-
re cocktails.
To µπαρ µετατρέπεται σε ένα ευφυές σκη-
νικό πρωτοτυπίας, µε στόχο να ερεθίσει
τις αισθήσεις, να ενθουσιάσει και να απο-
γειώσει.
Το champagne bar προσθέτει αυτή την
έκρηξη κοµψότητας και λεπτότητας στο
νέο περιβάλλον του ΙΝΥΑΜΑ, προσφέρο-
ντας εξαιρετικές ποικιλίες σαµπάνιας.
Το INYAMA αποτελεί το πρώτο project της
οµάδας του διεθνούς οµίλου εστίασης
Food Fund International στη Μύκονο, απο-
τελεί τη δεύτερη επιτυχηµένη στάση του
οµίλου στην Ευρώπη, µετά το Λονδίνο, ενώ
η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στα
Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και στη Νότια
Αφρική.
Ο διευθυντής AGRISYSTEMS του Φορέα
Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευ-
σης TÜV HELLAS (TÜV NORD), κ. Γεώργιος
Φ. Κράββας, ορίστηκε πρόεδρος της Τεχνι-
κής Επιτροπής GLOBALG.A.P. για την
Ελλάδα (NTWG GREECE), µε οργανισµό
συντονισµού την TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Πρωταρχικός σκοπός της επιτροπής είναι
η εναρµόνιση των απαιτήσεων του πρωτο-
κόλλου πιστοποίησης φρούτων και λαχανι-
κών GLOBALG.A.P. IFA F&V µε τα ελληνικά
δεδοµένα, ταυτόχρονα µε µία περαιτέρω
ανάλυση στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής
γεωργίας, µε στόχο τη διευκόλυνση της
εφαρµογής του από όλους τους ενδιαφε-
ρόµενους εκπροσώπους του κλάδου της
Γεωργικής Παραγωγής στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της
επιτροπής, τα µέλη (στην πλειονότητά
τους εκπρόσωποι Φορέων Πιστοποίησης
αλλά και εξειδικευµένοι σύµβουλοι στον
τοµέα της Γεωργικής Παραγωγής) είχαν
την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις
αναφορικά µε την πορεία της µετάφρασης
της 5ης έκδοσης του Προτύπου GLO -
BALG.A.P. στα ελληνικά και να ενηµερω-
θούν για την κατάσταση του κλάδου των
πιστοποιήσεων στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, εκφράστηκαν οι θέσεις και οι
προβληµατισµοί των µελών σχετικά µε τη
νέα έκδοση του Προτύπου, καθώς και τα
ζητήµατα που θα έπρεπε να επιλυθούν έως
την υποχρεωτική εφαρµογή του, την 1η
Ιουλίου 2016. Σηµειώνεται ότι η συµµετοχή
στην επιτροπή είναι εθελοντική και µπο-
ρούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης πα-
ραγωγικοί και µη φορείς του κλάδου.
Ο Φορέας Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και
Εκπαίδευσης TÜV HELLAS (TÜ V NORD)
χαιρετίζει την ανάληψη της προεδρίας της
ελληνικής επιτροπής GLOBALG.A.P. από
ένα διακεκριµένο στέλεχός της, καθώς η
εξέλιξη αυτή ενισχύει το ρόλο του οργανι-
σµού ως Φορέα Πιστοποίησης στο χώρο
του λιανεµπορίου τροφίµων και αγροτικών
προϊόντων στην ελληνική αγορά και αποτε-
λεί έµπρακτη αναγνώριση της επιτυχηµέ-
νης πορείας του Φορέα στον αγροτικό το-
µέα, καθώς αναδεικνύεται ως στρατηγικός
εταίρος στην ελληνική και ευρωπαϊκή επι-
χειρηµατική κοινότητα.
Νέος πρόεδρος της GLOBALG.A.P.
Ο Γεώργιος Φ. Κράββας, προέδρος της Τεχνι-
κής Επιτροπής GLOBALG.A.P.
Το ΙΝΥΑΜΑ υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...52
Powered by FlippingBook